Gradište velika bauštela


OBJAVLJENO: 3.5.2007.          PREGLEDA: 8198       KOMENTARA: 7


Slava o stranicama gradiste.com megaportala pronijela se uzvodno i nizvodno svim pritokama i rječicama Bosutskog sliva te dobismo konkureniciju. Službene stranice Općine Gradište - www.gradiste.hr se redovito pune informacijama, pa ćemo pokrasti nešto i objaviti uz stručni komentar. Uglavnom u mjestu u kojem HDZ nije prismrdio svojim lopovskim prstima i gdje nema njihove glasačke polupismene i neprane mašinerije puno se toga gradi i nadamo se skorom zapošljavanju na Medniku.

Prodaja poljoprivrednog zemljišta

Tko je kupio zemlju po ovoj cijeni možda nije niti svjestan a možda i je da je napravio posao stoljeća. Sreća da nešto ostaje u hrvatskim rukama, da se nije pojavio neki lik sa kajmanskog otočja pa da ga pošaljemo u Ivankovo da ga iskajmače. Posao su napravili i HDZ-ov igrač Đinić i tko za sve tko još kada su pokrali nekadašnju ekonomiju. O tome naknadno.  Par poljoprivrednih gospodarstava sada zarađuju pristojne novce koje opet ulažu u gradištanske nekretnine, brzorastuću granu domaćeg gospodarstava. O pametnom ulaganju u zemljišta pisali smo ranije - link.

U prostorijama općine Gradište, u četvrtak 19.04.2007. godine,  u nazočnosti načelnika općine Srećka Papca, poljoprivrednika i medija  izvršena je svečana predaja Ugovora o prodaji poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području općine Gradište. Sukladno Programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na području općine Gradište do sada je 26 poljoprivrednih domaćinstava otkupilo zemlju po povoljnim cijenama (cca. 11.500,00 kn/ha), ukupne površine cca. 500 ha, čime je završen proces prodaje poljoprivrednog zemljišta.

Gore će postati nove Plitvice

Nekadašnje seosko ruglo, dvije rupetine nastale 50-ih godina, za potrebe izgradnje nadvožnjaka autoceste Bratstvo i jedinstvo, dobiti će novi sjaj. Možda je investicija malo preambiciozna za naš proračun i prihode mještana.

Započela je djelomična sanacija deponije otpada "Gore" u Gradištu. U prvoj fazi biti će izvezeno 11.000 m3 otpada, kako bi se povećao volumen jezera, te smanjio vodostaj u njima, što bi u konačnici značilo da se te vode više neće prelijevati u cestovni jarak i završavati u samom mjestu. Izvođač radova je poduzeće "Suton" iz Nuštra, a sredstva su osigurana od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (60 %) i općine Gradište (40 %). Ovo je samo prva faza radova, a u konačnici deponija "Gore" biti će pretvorena u rekreacijski centar. Početak ovih radova označava ujedno i potpuno zatvaranje deponije kao i potpunu zabranu odlaganja bilo kakvog otpada.

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji stare škole

Nakon prvog dijela rekonstrukcije stare zgrade osnove škole prošli mjesec su počeli radovi na drugoj fazi sanacije. Trenutno se uređuje dvorište iza zgrade općine, ljetna pozornica i prateći objekti. Usporedno se radi i na unutarnjem uređenju dijela zgrade gdje će biti smještena mjesna knjižnica, internet radionica, muzej i ostali sadržaji. Radove izvodi tvrtka Watmont iz Vinkovaca i planira se da budu završeni do  Sv. Franje i dana Općine Gradište (04.10.2007.).

Izgradnja stadiona na Ljesama

Kako je prije tri godine i najavio predsjednik kluba Branko Dretvić-Jazz da će se s gradnjom novog stadiona započeti 11.04.2007. u 9,14 sati, upravo u tom trenutku bageri su zabili svoje kašike u sveto tlo stadiona Ljese. Stadion će imati 5 svlačionica, 5 pomoćnih prostorija za smještaj igrača iz dalekih zemalja koji će u budućnosti nastupati za Slavonac. Ispod tribina biti će lokal 180 m2 koji će ispunjavati želje i najzahtjevnijih gostiju i klupski plavo-bijeli Saloon. Lokal će biti direktno povezan sa tribinama. Već smo u pregovorima da se finalna utakmica Europskog prvenstva 2016. (ukoliko ga izbori Hrvatska i Mađarska) odigra na ovom velebnom zdanju.

Izvor - www.nk-slavonac.com


Ugrađuju se samo najkvalitetniji materijali koji moraju izdržati najveća naprezanja grlatih navijača Krčevine dodijalo i pokoju damu preko 100.

Budući izgled stadiona.

Načelnikovo desna ruka i nadlaktica (36 cm) založio je auto u projekt izgradnje tribina kapaciteta pola sela.

Radovi na poslovnoj zoni "Ambarine" odlično napreduju

Zbog velikog zanimanja za našu poslovnu zonu, posjetili smo gradilište i napravili par fotografija da naši posjetitelji mogu vidjeti što je sve do sada napravljeno i u kojoj se fazi radovi nalaze. Prema viđenom, radovi na poslovnoj zoni "Ambarine" Gradište su u poodmakloj fazi i prema riječima načelnika općine Gradište Srećka Papca do sada je napravljeno oko 70% planiranih radova. Očekuje se da radovi završe do 01.07.2007. godine, kako je bilo i planirano. U zadnje vrijeme pojačan je interes poduzetnika za mogućnost ostvarenja svojih projekata u poslovnoj zoni "Ambarine" - Gradište.

Više na stranicama www.gradiste.hr

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Jedan od projekata za koji se moraju naći sredstava makar iz SAPARD fonda je postavljanje roza sijalica u Bosutskoj ili više poznatoj kao Ulica Mulaca

25.5.2007. 8:09:18 Komentar poslao: Buban


2.Nemojmo se hvaliti velikom bauštelom,jer su nas Štitarci pripišali.Otkako su postali općina,grabe naprijed čizmama od sedam milja.Dokaz tomu je semafor u centru.Naša općinska vlast bi morala žurno poraditi na postavljanju makar dva semafora.

24.5.2007. 23:37:19 Komentar poslao: fosil


3.Nisu dvije ruzne rupe u Gorama nastale pedesetih za nadvoznjak Bratstvo-Jedinstvo,vec kasnije,za trasu ceste Zupanja-Vinkovci.

4.5.2007. 20:54:04 Komentar poslao: fosil


4.Još da je prebaciti ilegalne farme van sela!

3.5.2007. 18:12:50 Komentar poslao: master Yoda


5.U jebote E

3.5.2007. 17:03:42 Komentar poslao: Gost


6.Tvornica zatvorenih konzervi. A nešto ima da bude, možda i ja dovedem neke ...

3.5.2007. 15:14:55 Komentar poslao: Buban


7.Što će se graditi ? kakve firme ?

3.5.2007. 12:43:45 Komentar poslao: Gost


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !