Jesen 2016.


OBJAVLJENO: 27.11.2016.          PREGLEDA: 5223       KOMENTARA: 0  LINK
Bezimena škola

Gledajući školske dnevnike tjelesnog odgoja iz 60.ih godina prošlog stoljeća vidi se drastično smanjenje broja učenika. Onda se moglo vidjeti da su čak i do 3 razreda učenika po generaciji pohodile Osnovnu školu a brojka se do početka 90.ih godina uglavnom kretala od oko 100 pa prema 60 učenika. Današnja se brojka smanjila na nekih 30 tak učenika sa tendencijom pada broja. Stanje je još i dobro kakvo je u ostalim mjestima Slavonije. Premda je škola po svojoj kvaliteti i funkcionalnosti daleko ispred stare koja nije imala toliko toga, ipak manje je djece. Jedan raritet vezan je za našu Osnovnu školu. Ona nema naziva!

Prije je nosila naziv po narodnom heroju Ivi Loli Ribaru ali je dolaskom nove države on odbačen kao nepoželjan. Za vrijeme 2 svjetskog rata u našim Slavonskim krajevima inače nije bilo nikakvih značajnijih borbi sve do pred sam kraj. Prvi partizan poginuo je negdje krajem 43. upucan greškom (ili možda baš namjerno) u svatovima. Najveća razaranja napravili su saveznici bombardirajući Njemačke infrastrukturne objekte a niti Rusi nisu bili nešto previše sveti u svojim djelima nakon proboja Srijemskog fronta.
Koji bi naziv trebala nositi škola, recite vi pa da pokrenemo diskusiju?


Gradište je poznto po šaranim tikvicama, jedna iz radionice Babić

Juniori Slavonca maestalno !

Naši juniori na tragu su ekipa iz 80.ih godina kada su njihovi očevi nastupali za istu dobnu skupinu. Tada su juniori Slavonca redovito završavali sa 0 neriješenih utakmica u svojim rubrikama jer su redovito imali 100% učinak. Neki će se sjetiti i rubrike u Večernjem listu – gdje smo bili rekorderi sa često i preko 100 postignutih golova u jednoj sezoni. Današnja ekipa juniora pod stručnim vodstvom iskusnog Darka Mikulića i njegovog pobočnika sveprisutne legende Ivice Đojića – Đoka plasirala se među 32 najuspješnije juniorske momčadi. Više o svemu na stranicama Slavonca – link. http://www.nk-slavonac.com/home/

Svatovi iz 1981.

Posebnim vezama, uprava gradiste.com a nabavila je jednu snimku svatova obitelji Štajdohar staru 35 godina. Nadamo se da će vas razveseliti prepoznavanje nekoga iz tih dana, pa ako netko ima još tako nešto slično, molimo vas podijelite sa nama !


Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

 

Najnovije vijesti

1.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

2.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

3.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

4.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

5.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

6.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

7.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

8.Božićni turnir 2016.

Pokrenuta je inicijativa da se za svaki Božić „baci“ mali nogomet na betonu, novi nogostupi, reakcije na prethodnu temu „Nestanak Cigana u Gradištu …“, nove slike

[VIŠE]

9.Nestanak Cigana iz Gradišta prije 75 godina

Nekoliko stotina Cigana živjelo je nekada u Gradištu.

[VIŠE]

10.Jesen 2016.

Bezimena škola, svatovi iz 1981., juniori NK Slavonca maestralno !

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !