Ljeto 2016.


OBJAVLJENO: 4.9.2016.          PREGLEDA: 7023       KOMENTARA: 0  LINK


Na sljedećim parlamentarnim izborima za Sabor, Gradište će imati jednog predstavnika – Tomislava Krpana. Podržimo ga i dajmo priliku novim, mladim ljudima i novim idejama. Puno novih slika – naših mještana uglavnom u ljetnoj dokolici uglavnom.

IZBORI 2016.

 

Nakon dugo vremena, Gradište ima kandidata za hrvatski sabor, kao nositelja liste na parlamentarnim izborima. Na ovim prijevremenim izborima to je Tomislav Krpan, glavom i doslovno bradom iz Gradišta (kose nešto manje :-) o.a).
Tako vi dragi Gradišci, a i vaša rodbina iz okolnih mjesta, možete glasati za njega i učiniti da Gradište ima saborskog zastupnika!

Tomislav Krpan, nositelj liste stranke Pametno i stranke Za Grad u 5. izbornoj jedinici i samim time, kandidat za Hrvatski sabor na predstojećim izborima. Rođeni Gradištanac, dane sretnog djetinjstva proveo na obalama Bosuta, srednju školu pohađao u Županji, a Diplomski studij procesnog računarstva završio u Osijeku. Danas radi kao software inženjer u Siemens CVC-u u Osijeku, dok se slobodno vrijeme bavi se izradom Android aplikacija i očito politikom… Odgovorio je brzo na postavljena pitanja:

Zašto politika?
Naši političare narodu nude samo ideološke podijele. Daju odgovore na pitanja jesu li bolji ustaše ili partizani i gdje je tko bio 91? Mene zanima puno važnije pitanje! Čast svim borcima pogotovo onima iz Gradišta, od kojih su neki iz moje obitelji. Oni su od 91. do 95. gasili požar i mi zahvaljujući njima možemo biti bezbrižni. Zahvaljujući njima imao sam sigurno djetinjstvo za razliku od mnoge druge djece iz Hrvatske. Ali, taj rat je doista završio, i danas bukti jedan drugi rat. Ja moram boriti svoju bitku i bitku svoje generacije. Mene zanima gdje ćemo mi svi biti 2021, i gdje će naša djeca biti 2031. U Njemačkoj? Irskoj? Švedskoj? Ili ipak u Hrvatskoj. Politika današnjice treba dati odgovore na ta pitanja, a ja želim da odgovori na ta pitanja podrazumijevaju Hrvatsku, a ne neke druge zemlje!


Zašto baš Pametno, a ne recimo HDZ ili SDP?
HDZ i SDP nisu pravi lideri! Radi politike koju vode te dvije stranke mladi danas odlaze iz države! To je činjenica, koliko god netko simpatizirao jednu od tih opcija. Njima nije u interesu dobrobit glasača, nego vlast. Oni ne vide i ne shvaćaju koliko hrvatska kasni za brzim vlakom u kojem se voze zemlje poput Njemačke. Pametno je stranka budućnosti! Pametno želi postaviti prave stvari na pravo mjesto i mi ne samo da želimo, nego i znamo kako to učiniti! Naš program je od mnogih ekonomskih i političkih analitičara na prošlim izborima proglašen kao najbolji, a ove godine je proširen i dorađen. Pametno je jedina stranka koja je napravila projekciju proračuna za naredne 3 godine. Pametno je dobilo najbolju ocjene u odnosu stranaka prema ekonomskim slobodama, između svih hrvatskih stranaka. Mi se ne bavimo demagogijom, kako ćemo otvoriti toliko i toliko radnih mjesta, već želimo narod suočiti sa pravom i realnom situacijom.

Što Pametno može ponuditi Hrvatskoj?
Pametno nameće nove standarde politici i u tome je već naša pobjeda. Navest ću dvije konkretne mjere koje želimo provesti:
Hrvatska ima 21 županiju, te čak 556 gradova i općina. Kada zbrojimo sve političare, gradonačelnike, načelnike, pročelnike, župane, dožupane, i njihove zamjenike, te vijećnike itd. dolazimo do impozantne brojke od 11 000 političara, uglavnom članova HDZ-a i SDP-a. To je ogroman trošak za porezne obveznike, jer njih plaćate vi, dragi građani i građanke. Pametno ima plan za ukidanje županija i uvođenje 5 regija, te postepeno svođenje broja gradova i općina na 120. Time bi se broj političara smanjio 3 puta, što bi za posljedicu imalo smanjenje prostora za korupciju i godišnju uštedu na plaćama političara. Država bi manje trošila i imala manju potrebu za uzimanjem novca od zaposlenih građana. (Naravno, ne trebam govoriti da bi škole, vrtići, domovi zdravlja i slične nepolitičke institucije ostale u svim općinama, čak bi za njih bilo više sredstava.) To bi stvorilo prostor za drugu mjeru! Neoporezivi dio dohotka mogao bi se postepeno podići na 3600 kn, što bi puno značilo onima s malim plaćama. Uveli bi porez na dohodak od nesamostalnog rada od 20% (za većinu je trenutno 25%) i 40% tek za primanja preko 1 mil. kuna godišnje, kako bi IT stručnjaci i liječnici izbjegli oporezivanje po najvišoj stopi od 40%. Sve skupa bi podiglo primanje svakom zaposleniku u Hrvatskoj i podiglo potrošnju. Ali kako sam ranije naveo, ove dvije mjere su povezane i neprovedive jedna bez druge. Tko obećava povećanje dohotka bez da kaže gdje će rezati u državnoj potrošnji, ili laže ili te mjere planira provesti daljnjim zaduživanjem! HDZ i SDP ne žele rezati broj zaposlenih u državnom sektoru jer su ti zaposlenici i njihove obitelji njihova glasačka snaga, na štetu svih drugih.

Što tvoj mandat može značiti za Gradište?
Moj mandat u saboru, Gradištu prvenstveno može dati ponos i čast da svojim glasom sudjeluje u stvaranju jedne nove politike, politike budućnosti! Mi u Pametno, stvari gledamo dugoročno. Ne mogu obećati na tisuće radnih mjesta ili na tisuće eura za svako rođeno dijete. Ali mogu obećati stvaranje jednog novog društva, u kojem promjena kreće od nas samih. Pametno želi znanost i obrazovanje staviti u temelje našeg društva. Osobno to doista smatram bitnim, želim praktično djelovati u tome smjeru. U Gradištu želim pokrenuti, besplatnu školu programiranja, koja bi okupljala djecu koja imaju volju učiti i razvijati se u IT-u. Nadalje, ako nađem dovoljan broj suradnika voljnih raditi na tome, u privatnom angažmanu, raditi ću na tome da Gradište ima poduzetnički inkubator u kojem će mladi iz Gradišta moći razvijati svoje poduzetničke ideje ili raditi u IT sektoru preko interneta, gdje im tržište može biti čitav svijet.

Završna riječ i poruka biračima
U Hrvatskoj su trenutno, na žalost, mnoge stvari naopake. Javni sektor raste iz godine u godinu, a privatni koji ga financira se smanjuje. Broj državnih zaposlenika se povećava, a broj privatnih smanjuje. Broj umirovljenika je sve veći, a djece u školama sve manji. Na kraju, broj umrlih sve veći, a broj rođenih sve manji. Porezna politika je nestabilna, zakoni, propisi i regulative, vezane za poduzetništvo mijenjaju se iz dana u dan, a proces obrazovanja je nefleksibilan, kurikulum i gradivo koje učenici i studenti uče se ne mijenja već dekadama te ne ide u korak s vremenom. Hrvatska treba ozbiljan zaokret! Pametno, ne samo da želi, već i zna zaokrenuti hrvatsku. Dragi Gradištanci, budite dio tog zaokreta! Nemojte da nam unuci na njemačkom ili nekom drugom jeziku pitaju sinove i kćeri zašto ne žive u Hrvatskoj!? Dajte da naša 2031. uključuje i Hrvatsku!

Zaokrenimo Hrvatsku zajedno!

Ono što vas raduje svakako su slike naših mještana uhvaćene ovoga toplog ljeta ....

Veselko

Poštar Šiš - tvrdolinijaš i desničar.

.

.

Lisičak, zona bez kamiona

.

Neki opak i  gadni lik.

Klasik - Fergo, Gunđa - povratak sa Berave

FaboSa radova

.

Verica

Jitka jabuku

.

VIP odmarališta sa vrhunskim ugostiteljskim kadrom

Općinska zgrada

Đuka

Josa Prkić - Ledeni

Za zimu se valja pripremiti

Crijepovi, kukuruzi ...


Jore

Joseph Leskur

Braco Muhvić

Zumbul - lijeva ruka Vinka B. ali ne želi ga imati na selfijima sa sobom jer mu kvari slike.

Ovaj puta nije Fergo

Mata KnezKarika

SnašaJoe

M. Parašilova Zec - sa majkom, vraćanje sa Berave

Iz kupovine.

Konobar Tomić

Grobljanska

Franja Dabro

Klasik  - Fergo

Lisičak - ulaz South

Varoš

Grobljanska

Na kraju a što drugo nego sami šećer - rođo i globalni istomišljenik Franja Babić. Nije poznato čije je pivo lijevo na slici.


Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !