EU prevara stiže


OBJAVLJENO: 17.1.2012.          PREGLEDA: 5241       KOMENTARA: 160  LINK


Uz najbolje želje u 2012. prvo jedna lijepa sportska vijest - nogometaši FC Slavonca na malonogometnom turniru u Županji i Guncincima osvojili su prvo mjesto a opširnije pročitajte na stranicama NK Slavonca.

Za koji dan će narod izmanipuliran do bola medijima i političarima odlučiti onako kako mu je nametnuto stalnim ispiranjem mozga. Morati ćemo reći da li želimo u EU ili ćemo ostati samostalni. Narod kao narod, opljačkan od strane svojega roda nada se boljem. Da li je bolje on samo nagađa, misli poteći će med i mlijeko, biti će reda, posla, novaca, ulaganja ... E pa nemojte misliti, pitajte naše susjede slovence ili mađare. Ja sam ih pitao sigurno barem njih 20 koji imaju vikendice u naselju gdje živim a jednom sam još malo obrao bostan na carini kada sam pitao carinika "da li se bolje živi u EU"! Prevara nad prevarama slažu se svi, osim jednog koji je napomenuo da jedino oni koji se bave izvozom imaju manje peripetija. Koliko se vas bavi izvozom? Vjerojatno ćete povjerovati našim poštenim političarima, gospodi koja se trga za lijepu plaćicu od 10 000 eura. Uostalom čime bi se oni bavili ako ne politikom!  Prenosim:

S obzirom da će se u budućem " demokratskom" referendumu uglavnom oglašavati i argumente iznositi jedna strana, osnove demokracije nas uče da moramo razmisliti i o argumentima druge možda manje moćne strane pa makar do nas došli i raznim " gerilskim metodama marketinga" poput ovog maila.

Znate li uopće što je Vlada RH ispregovarala sa EU?

Naravno da ne znate, kriju to kao zmija noge! Zaokružit ćete 'DA ZA EU'? Onda slobodno zabijte glavu u pijesak i nastavite spavati.

Ne budite sebični! Proslijedite ovo !

Radi se o vama, vašoj djeci, vašim unucima, o budućim generacijama! Tko bi pametan vjerovao Vladi koja je direktno odgovorna za ovaj kaos koji imamo u RH? Što su oni sa EU uopće mogli ispregovarati, a da to ide u korist hrvatskoga čovjeka? Zapitajte se jeste li na TV-u možda vidjeli neku kritiku upućenu pridruživanju ili samo nesuvisle reklame koje vrijeđaju Vašu inteligenciju. Razbijmo medijsku blokadu! Donosimo vam deset masnih laži o EU! Deset masnih laži o Europskoj uniji! Prije nego što im građani Hrvatske odgovore na referendumu što misle o * aneksiji* "zemlje koju najbolje poznaju" (termin koji eurokrati rabe kad govore o zemlji-članici iz koje potječu), iskoristite priliku i recite svojim prijateljima i poznanicima, roditeljima i djeci, recite svima koje poznajete, proslijedite ovaj e-mail, ne budite sebični, radi se o vama, vašoj djeci, unucima, prijateljima, o budućim generacijama :

1. Laž je da je Europska unija demokratska zajednica zemalja.

Ona nije parlamentarna demokracija! Ondje vlada izraziti demokratski deficit. Europski parlament ne donosi zakone. Sve akte predlaže isključivo neizabrano izvršno tijelo koje se zove : Europska komisija! Europljani biraju samo zastupnike u Europarlamentu, ali oni ne smiju predlagati zakone, samo o njima raspravljaju i daju svoje mišljenje! Sva je vlast u rukama neizabranih moćnika, europskih komesara. Gdje je tu vladavina prava i pravna država koju tako lako prevaljuju preko usana? Ne zaboravimo: uvijek kada izvršnu vlast prestane kontrolirati volja naroda - demokracija se pretvara u diktaturu! Europska unija istinski je *karneval* demokracije.

2. Laž je da bismo iz EU "povukli" ogromna novčana sredstva.

Nismo ni dosad u tome bili naročito uspješni, dapače dokazali smo da smo na tom polju totalne trube. EU, s druge strane, nije dobrotvorna ustanova, a uz to ondje vlada spektakularna rastrošnost! Najniža početna plaća stalno zaposlenog asistenta iznosi 2.654 eura, najviša predviđena službenička plaća je 18.370 eura. Europarlamentarci zarađuju do 14.727 eura mjesečno, komesari Europske komisije i 23.000 eura, a predsjednik Europskog vijeća (preračunato) čak 234.480,30 kuna! Eurokrati su 5,25 milijuna eura spiskali na službene aute, a 300.000 eura doslovce zapili na koktel-zabavama! Mislite li da će nam takva superdržava financijski pomoći? Sigurno je, međutim, da će Hrvatska morati plaćati "članarinu" od 600 milijuna eura godišnje! Prema projekcijama EU-a, Hrvatska bi trebala povući iz EU-a 170 milijuna eura za 2012. i samo 32 milijuna za 2013. u sklopu pomoći za novčani tok svježoj članici ošamućenoj skupoćom članstva. Tko tu dobija? Tko tu "povlači" sredstva?

3. Laž je da je Unija pravedna prema svim svojim članicama

Nisu svi jednaki - u Uniji također ima i jednakijih! Kao primjer uzmimo famoznu "UK-korekciju": nju plaćaju zbog dogovorenog smanjenog doprinosa Ujedinjenog Kraljevstva sve zemlje-članice. Slovenija će, tako, u proračun EU 2011. godine uplatiti 14,3 milijuna eura za Ujedinjeno Kraljevstvo. Znamo li koliko će milijuna eura plaćati Hrvatska uđe li kojom nesrećom u Uniju? A tu su i "duboki ekonomski misteriji" poljoprivredne politike EU. Pune poticaje u poljoprivredi poljoprivrednici će ostvariti tek za 7-10 godina. Je li ih itko o tome obavijestio? Je li im itko rekao da bogatije i starije članice dobivaju veće poticaje? Ako je godišnji poticaj po hektaru u Letoniji 83 EURO, a u Belgiji 447 EURO, kako bi uopće letonski seljak mogao biti konkurentan belgijskom? I što mislite, hoće li hrvatski poljodjelac dobivati poticaje slične belgijskima ili možda ipak prije one sličnije letonskima?

4. Laž je da je EU uređena asocijacija koja se uspješno bori protiv korupcije.

Ona je pretjerano birokratiziran (i zbog toga veoma skup) mehanizam. Europska je unija korumpirana do srži, računi joj nisu potvrđeni 17 godina zaredom zbog milijardi izgubljenih u prijevarama i rasipnosti. Prema službenim podacima, samo u Europskoj komisiji radi oko 38.000 ljudi. U Europskom parlamentu koji broji preko 700 zastupnika (a svaki zastupnik ima i svoje osoblje) radi još i oko 6.000 ljudi u njegovu Generalnom sekretarijatu. U Generalnom sekretarijatu Vijeća EU radi preko 3.500 djelatnika. A to je samo dio cijele te birokratske vojske koja građane Europe stoji čak 1.147.885.101.616 eura godišnje! Da, dobro ste pročitali, ne varajte se: to ne plaćaju dobre vile, nego građani Europske unije. Želimo li im se pridružiti? 5. Laž je da bismo ravnopravno sudjelovali u krojenju političke sudbine Europe s drugim zemljama-članicama. Koliko bi bilo hrvatskih zastupnika u Europarlamentu? Imali bismo dvanaest zastupnika, ili 1,6% od Europskog parlamenta koji broji 736 zastupnika, slijedom čega bismo bili u Uniji utjecajni manje od obične statističke pogreške! Pod pretpostavkom da se u EU-parlamentu uopće o nečem odlučuje (a ne odlučuje se). Uz to, otegotna je okolnost što bi hrvatski zastupnici u parlamentu zastupali nadnacionalne europske partije kojima pripadaju (tako je propisano). Zastupnici SDP-a zastupali bi interese Partije europskih socijalista (PES) jer je SDP pridružena članica te stranke. Zastupnici HDZ-a zastupali bi interese Europske pučke partije (EPP), jer je HDZ pridružena članica te stranke. HNS je, kao i HSLS i IDS, članica Europske liberalno-demokratske i reformske stranke (ELDR), pa bi - logično - HNS zastupao interese te stranke. Stoga opravdano pitamo: Tko bi zastupao hrvatski narod? U mega državi Hrvata će biti manje od 1 % a Vlast od nas pažljivo krije da će se 1. travnja 2017. glavne odluke donositi većinom glasova od 55%, a ne konsenzusom kao do sada! Znači, o svemu će odlučivati samo velike države članice!

6. Laž je da bi bilo dobro za našu zemlju kad bi nam Unija omogućila slobodno kretanje i školovanje mladih.

Unija bi ih obrazovala eventualno zbog svog probitka, iskoristila sve što vrijedi od takvih "intelektualnih resursa", vratila nam ih pred penziju, a nas pretvorila u zemlju neobrazovane radne snage nesposobne upravljati vlastitom državom. Čitava regija smatrala bi se područjem iz kojeg se crpi jeftinu i neobrazovanu radnu snagu (i velika prirodna bogatstva, od vode nadalje). To je povezano, jer ako je radna snaga slabo obrazovana, neće moći upravljati svojim bogatstvima. EU preporuča da se na sveučilištu ograničimo na prve tri godine bolonje i kroz to prepoznamo najtalentiranije, a potom ih isporučimo njima. Oni bi kod njih završili diplomski i doktorirali. Potom bi kod njih radili do 50. godine života, a nakon toga nam se vratili. To je plan na temelju kojeg se jasno vidi da je put u Europsku uniju zapravo put u zaostalu Hrvatsku. To je hrvatski dugoročni strateški cilj?

7. Laž je da svi žele u EU i da nitko iz nje ne bi izašao.

Čak 79,8% Norvežana je po istraživanju od 6. prosinca 2011. protiv pripajanja EU, pa nakon dva pokušaja ('72. i '94) više ne planiraju referendum. Više od pola Islanđana povuklo bi aplikaciju za pridruživanje Uniji, dok bi ih preko 57% glasalo protiv. Polovica Britanaca bi rado da njihova zemlja istupi iz Unije, tek 32% vjeruje kako je članstvo u Uniji pozitivno za Ujedinjeno Kraljevstvo. Prije zaoštravanja krize i dolaska neizabranog gubernatora Montija, 63% Talijana željelo je da njihova zemlja odmah napusti Uniju.

8. Laž je da su Europa i Europska unija isto.

Nisu. Europa je prekrasan kontinent, a Europska unija je nedemokratska federacija koja služi interesima krupnog kapitala. Nema ništa lošeg u europskoj suradnji, ali je mnogo toga lošeg u Europskoj uniji. S cijelim se svijetom može lijepo surađivati na ekonomskom, kulturnom i svakom drugom planu, bez da se ulazi u sumnjive (ali skupe) političke asocijacije. U tom smislu, laž je i da Unija nema alternative, a tvrdnja da ako ne uđemo u EU moramo ući u nekakvu balkansku uniju - potpuna je glupost. Dodatno, takvo je što izričito zabranjeno hrvatskim Ustavom, pa je tako ta papirnata babaroga razobličena.

9. Laž je da Europska unija brine o građanima svojih zemalja-članica

Ona brine o svojim interesima koji su premreženi interesima krupnog bankarskog kapitala koji ih je i postavio na njihove funkcije (korporatizam). Europska je unija neoliberalna federacija korporativno-bankarskih interesa. Poslušajte unijske dužnosnike: uvijek govore o saniranju dugova, izvlačenju država iz kriza, spašavanju banaka i investicija - ali nikad ne govore o ljudima! Osim kad im spremaju mjere drastične štednje, bolne rezove, stezanje remena, smanjenja plaća i uvođenje novih poreza!

10. Laž je da je Europska unija jamac stabilnosti i razvoja demokracije u Europi.

Ona je diktatura u kojoj vlast ne proizlazi iz naroda. Ni više, ni manje. No, u posljednje vrijeme zapaža se i sve jasnije skretanje u totalitarizam: Unija posve otvoreno za premijere Grčke i Italije bez slobodnih izbora postavlja svoje ljude iz Družbe Bilderberg i Trilaterale. Po već dobor znanom principu "problem - reakcija - rješenje" unijsku krizu (koja predstavlja "problem") namjerno se produbljuje kako bi se izazvao zahtjev naroda da se nešto učini (što je očekivana "reakcija") te potom ponudio izlaz: sveopće ujedinjenje, jedinstvena svjetska vlada, vojska i banka, potpuni nadzor, Novi svjetski poredak (kao "rješenje" koje je zamišljeno od početka). Ne, to nije teorija zavjere, nego njena praksa. I upravo se zbiva pred našim očima. Tko ima oči neka vidi.

Ima još laži kojima nas udružena hrvatska oligarhija nemilice zasipa u okviru recentne bespoštedne jednostrane prounijske indoktrinacije i propagande koja ima samo jedan cilj - ostvarenje njihovog (a ne narodnog) "povijesnog cilja": produbljivanja vlastitih džepova utrpavanjem zemlje u proturadničku i nedemokratsku Europsku uniju. Ima još mnogo toga trulog u Uniji, od čega bi se svakom razumnom digla kosa na glavi, no i ovaj mali izbor je sasvim dosta, zar ne? Uostalom, dovoljno je zapravo samo pogledati TV-dnevnik pa vidjeti teku li u Uniji dosita med i mlijeko.

Ipak, važno je obavijestiti se radi raskrinkavanja Unije, jer postoje trenuci u kojima stati na stranu istine nije samo ispravno, nego i sudbonosno. Za nas, našu djecu, naše bližnje, našu domovinu i našu budućnost. Trenutak u kojem živimo nesumnjivo je jedan od tih. Informirajte se i - nemojte šutjeti! Vlada je prisiljena pitati narod na referendumu želi li se priključiti Europskoj uniji. Nije udružena izdajnička eurofanatična oligarhija baš presretna što će se dogoditi referendum o pristupanju Europskoj uniji. Ali ga, eto, moraju raspisati. Procedura za koju žive ponekad im ne mora ići u prilog! Iskoristimo to! Kako bilo, demantirajmo tvrdnju da su protivnici Europske unije neinformirani na najbolji mogući način - informirajmo se! A ako smo informirani, informirajmo se još više! Znanje doista jest moć, i to nije floskula.

Kako biste mogli donijeti "informiranu odluku" na predstojećem referendumu, na stranicama portala "Europska unija i velika nevolja koja dolazi" ne propustite pročitati (i svima preporučiti) odgovore na važna pitanja o nedemokratskoj europskoj federaciji: Kako zapravo funkcionira nedemokratska federacija Europska unija? Kako se kroz povijest razvijala ideja o ujedinjenju u eurofederaciju? Trebamo li ući u EU samo zato što smo nesposobni upravljati vlastitom državom? Što će se dogoditi glasamo li protiv Europske unije? Kako se troši novac Europljana u Europskoj uniji? Uđemo li kojom nesrećom u Uniju, znamo li kako se iz nje izlazi? Koja je budućnost Europske unije i što iza nje stoji?

Znati pravu istinu, a šutjeti, danas je vrlo pogrešna opcija. Šutjeti - a znati - ovaj put predstavlja nepojmljiv konformizam! Ne zaboravite: ne možemo lijepo prekrižiti ruke i čekati da netko sa strane obavijesti ljude o opasnostima koje vrebaju u vezi eventualnog ulaska u Europsku uniju. Ne možemo ne učiniti ništa, a onda se nadati kako će to netko učiniti umjesto nas. Neće! Pogrešno je razmišljanje da to "nije naš posao". Jest, to je posao svih nas, to je bit demokracije. Svi moramo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo upoznali sve naše bližnje, naše prijatelje i poznanike, kako bismo upoznali što je moguće više građanki i građana Republike Hrvatske s pravim licem Europske unije. Danas još! Sutra već može biti prekasno. Ne budite sebični! Proslijedite ovaj e-mail! Radi se o vama, vašoj djeci, vašim unucima, o budućim generacijama!

P.S. Talijanima smo pustili da love u našem moru zar samo to nije dovoljno !


Vedrana Rudan: EU, ..ebi se!
Uskoro će referendum, od nas se bedaka očekuje da izađemo iz kuće i, ako smo normalni, glasamo za ulazak Hrvatske u Evropsku uniju. Često sam u Evropi, bar dva puta mjesečno.
U Sloveniji, u francuskom megamarketu kupujem francuske sireve, vina i šampanjac. U Italiji kupujem kilogram pena za devedeset centi, u Beč idem na izložbu Botera i Magrittea, u Nantu sam bila na skupu evropskih književnika.
Bila sam u Bilbau, Berlinu, Firenci… U godini koja je iza mene. Sve su to meni moje knjige dale. Razgovarala sam sa tamošnjim ljudima, to su bili “mali ljudi” poput mene, kukali su mi na sve teme.
Visokoobrazovana djeca im nemaju i nikad neće imati stalni posao, najčešće nemaju nikakav. Ako ga imaju, arhitekti, profesori, inžinjeri, liječnici, ni u teoriji ne mogu živjeti od svojih primanja. Ili žive sa roditeljima ili od roditelja. Moj znanac u Londonu na kontrolni pregled kod kardiologa mora čekati dulje nego moj sugrađanin Riječanin. Državne škole su u rasulu, ljudi se dijele na suludo bogate koji žive u svojim elitnim, čuvanim kvartovima i bijednike koji ne znaju da li će iduću godinu dočekati u rupi u kojoj trenutno žive. Beskućnici i prosjaci na svakom uglu. Javne bolnice su pravi horor a starce u Italiji u takozvanim državnim domovima jedu štakori. No to više i nije vijest. Privatne domove za svoje roditelje mogu plaćati samo najbogatiji a oni manje bogati plaćaju jeftine Ukrajinke da im starcima mijenjaju usrane pelene i uvaljuju papicu u usta.
Gotovo sve one rade na crno, dvadeset i četiri sata, za nikakvu lovu. O evropskim političarima znam više nego me zanima. Berlusconi je kriminalac, pedofil i rasist. Sarkozy je zločinac skompan s Amerima i nikakav mu nije bio problem poslati francuske avione da u Libiji “uvedu red” a francuski kriminalci iz nje izvuku naftu.
Njegovo tjeranje rumunjskih “cigana” tamo odakle su došli mediji nisu popratili velikom galamom. Tamošnji novinari nemaju vremena za teme iz života i analizu ličnosti nacića Sarkozya jer moraju “istražiti”, po bilo koju cijenu, da li je princ Charles peder.
Ne tako davno čitali smo što se već godinama dešava “Evropljanima” Poljacima koji su došli u London tražiti posao. Tretirani su poput robova, goli i bosi živjeli su u šatorima, crkavali od gladi i beznađa jer nisu mogli skupiti lovu za povratak u domovinu. Pomagali su im jednako gladni Londončani.
Većina ih je krepala pokraj kontejnera, oni koji su preživjeli i ostali rade kod nekog lopine u jalovoj nadi da će doći dan kad će moći doma poslati ili sebe ili pedeset funti.
I o seksualnom životu evropskih političara mnogo znamo. Berlusconi gol pokraj svoga bazena, Topolanek, bivši predsjednik Češke, sa kurcem u punoj erekciji gol pokraj istog bazena gleda kako se maloljetne kurvice praćakaju u vodi dok ih nonići ne pozovu na suho.
Sudovi. Samo Talijani znaju koliko se u njihovoj evropskoj zemlji čeka na pravdu. Korupcija u Evropskoj uniji ne samo da buja, ona je okovala čitavu Uniju. Banke rade što ih je volja, preko noći se urušavaju čitave zemlje, treba li ih nabrajati?
Grčka, Irska, Portugal, Španija, Italija…Države servisiraju mafijaše a optužuju narod za lijenost i obećavaju mu “stezanje pojasa” jer je on kriv za sve što mu se dešava. Lijeno smeće koje želi posao, liječnika, školovanje djeteta i pravo na život dostojan ljudskog bića.
I, eto, u takvu bih Evropu ja trebala veselo krenuti jer bez nje mi života nema. Ali ta i takva Evropa mi još od rata, naravno i prije ovog rata, određuje svaki trenutak u životu. Nisam zadovoljna “Evropom” u mom dvorištu. Nimalo.
Moja djeca već žive “evropskim životom”, ja ću skončati u domu u kakvom će i moji evropski vršnjaci. Ako mi bog da zdravlje i mene će gristi antigane. Zašto ne bi bile hrvatske onoliko koliko bilo što danas u Hrvatskoj može biti “hrvatsko”?
Da li će njihovi ugrizi biti blaži ako budu “evropski”? Ne, ja neću glasati za ulazak u tu vašu Evropu. Razumijem Pusićku i ostale pusiće i pusićke koji žele u Evropski parlament. Tamo će i preko mojih leđa mlatiti petnaestak tisuća eura mjesečno plus šoferi, beskrajno blebetanje, ugodna putovanja, cerekanja na evropskim ekranima, analiziranje “naroda” koji ne kuži “tešku situaciju”…
Kako bilo, dragi ljudi, kurva Hrvatska ući će u evropski bordel bez moga blagoslova.

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Nicija do jutra nije gorila.

7.8.2012. 13:50:23 Komentar poslao: grobar


2.Radom,poštenjem, učenjem i znanjem se bori protiv prijevara i lopova!

24.6.2012. 15:28:10 Komentar poslao: Savjetnik


3.Kad vidim za kakvu državu sam ja 91.-92. godine kao Dragovoljac u najtežim trenutcima riskirao glavu onda mi dođe zlo!Da se može vratiti vrijeme na 91.godinu onda bi najprije počistio domaće ,,četnike,, jer oni sa druge strane su bili isto jadnici koji su zastupali svoju ideju!Dok smo mi čučali po bunkerima i rovovoma ratni profiteri su stvarali carstva i gomilali novac!Sjetimo se samo od kuda Luki Rajiću,Petraču,Zagorcu,Todoriću,Tedeschiju početni milijun!Svima ovima od srca želi da im taj pusti novac bude potreban za lijekove!

22.6.2012. 19:37:11 Komentar poslao: Bonzai hibrid


4.Cemu se vi nadate???

6.2.2012. 7:51:07 Komentar poslao: jad i beda


5.EU čeka Hrvatsku da je izvuče iz krize,Linić će biti glavni ekonomist

5.2.2012. 19:27:49 Komentar poslao: Karpat


6.Svi kukaju nemaju para a ja pun kao brod!

5.2.2012. 8:56:40 Komentar poslao: Josa


7.idemo na Jo$ine!

5.2.2012. 0:43:28 Komentar poslao: :)


8.Ivana je potrošena roba

4.2.2012. 18:10:40 Komentar poslao: Vinko


9.ivana volim te

4.2.2012. 15:51:32 Komentar poslao: matrix


10.Ima li zime narode? Bogme na -5•C uz buru kao -2 vooode!

4.2.2012. 7:51:34 Komentar poslao: Buban


11.Prijatelju stari, druže moj ...

3.2.2012. 20:46:42 Komentar poslao: Lela


12.oj,pjesnice s dugom kosom-obri$i mi dupe nosom!

2.2.2012. 21:15:14 Komentar poslao: $u-pak


13.Nego šta nego prevara

2.2.2012. 19:09:49 Komentar poslao: ,...


14.BAJA DO JAJA !

2.2.2012. 7:54:03 Komentar poslao: I


15.Dođu, tako, vremena, Kad pamet zašuti, Budala progovori, a fukara se obogati. Ivo Andrić

1.2.2012. 16:23:48 Komentar poslao: staya1


16.Baja ti si pisnem ;)

1.2.2012. 14:44:49 Komentar poslao: Razapeti slon


17.stoga svi u penisere!

1.2.2012. 13:52:57 Komentar poslao: josip palada


18.Cestitam ti na uspjesnosti i ruci koja nije u pekmezu.Izuzetak si ali nisi pravilo.Baja svaka ti dala :-)))

1.2.2012. 9:31:39 Komentar poslao: Ruka u pekmezu


19.:-))))) Bravo za Baju !

31.1.2012. 19:54:21 Komentar poslao: 111222


20. Ima na Balkanu jedna zemlja koja se graniči sama sa sobom, - gdje žive najljepše žene, a natalitet opada. - gdje nezaposleni najviše rade, - gdje na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. - gdje vlakovi kasne po redu vožnje. - gdje svi igraju nogomet, a pobjeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu, ili odbojci. - gdje svi žure na posao, a nitko ne stiže na vrijeme. - gdje osmosatno radno vrijeme traje dvanaest sati. - gdje je zdravstvo besplatno, a liječenje skupo. - gdje su novinari slobodni da napišu što god im se naredi. - gdje je svjetska kriza dobila državljanstvo. - gdje su javne nabavke tajne, a državne tajne javne. - gdje se ratovi nikad ne završavaju. - gdje se povijest ponavlja svaki dan.

31.1.2012. 18:10:47 Komentar poslao: Baja


21.- gdje su najbogatiji oni koji nikad nisu radili. - gdje je strana valuta uzeta za domaću. - gdje ljudi slave slavu, a psuju Boga. - gdje pametne zbog nerazumijevanja proglašavaju luđacima, a luđake sposobnima. - gdje nepismeni pišu povijest. - gdje su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje. - gdje vlast prezire građane kao neželjene svjedoke. - gdje se živi od budućnosti, jer se na sadašnjost nema pravo. - gdje se svatko svakome smješka, a nitko nikome ne želi dobro. - gdje sudski postupci traju duže od života. - gdje su samo poplave način navodnjavanja zemljišta. - gdje prizivaju diktatora, a demokraciju smatraju porezom na budale. - gdje smatraju da će zemlja duže napredovati ako što više nazaduje.

31.1.2012. 18:10:09 Komentar poslao: Baja


22.Neznam sto bi vam rekao jeli bolje u EU ili bez nje.Njemacka,Austrija i druge zemlje nisi sto su nekada bile.Sve do kraja 1980 se moglo nesto ustediti a danas je krpanje kraja sa krajem.Euro prepolovio marku place ostale iste kupovna moc prepolovljena.Jelena je napisala 100% kako je.Vani je bolje i da nije ne bi ljudi isli van i ne bi emigrirali u kapitalizam,ostali bi u socijalizmu.Danas Hrvati imaju najgoru vlas u 1000 godina jer su isti svi koji dodu.

31.1.2012. 18:05:06 Komentar poslao: MT


23.Pa kojeg solju si vidijo kao trenera za tenis??

31.1.2012. 17:08:18 Komentar poslao: bosna


24.Obrat ti nije funkcionalan, nisi učio logiku, a niti pravopis.Ja sam zadovoljan svojom plaćom, osjećam se uspješnim, a ruka nije u pekmezu.

31.1.2012. 15:41:19 Komentar poslao: PIR


25.Dnevnica kod Siniše 150 kuna

31.1.2012. 13:40:28 Komentar poslao: Motika majka


26.dnevnica teniskog trenera sa C licencom iznosi 100,00 €, a viken suđenje turnira sa licencom glavnog teniskog suca za djecu do 10 godina, 2.000,00 € netto + hrana i smještaj. Ima li neko pitanje?

31.1.2012. 10:51:24 Komentar poslao: Staya


27.Da li sa rukom u pekmezu opravdas svoj uspjeh?

31.1.2012. 10:50:42 Komentar poslao: Ruka u pekmezu


28.Da li tako opravdavaš svoj neuspjeh???

31.1.2012. 9:55:56 Komentar poslao: PIR


29.Opce je poznato kako se uspjeva u hrvatskoj.

31.1.2012. 9:04:44 Komentar poslao: Ruka u pekmezu


30.Doktor nam govori da ako se radi i uči da je uspjeh itekako moguć i u Hrvatskoj. Za sve vas ostale koji mu ne vjerujete, i dalje vrijedi Kantova preporuka: razmisli što trebaš (želiš), što trebaš znati i što trebaš raditi da bi ispunio svoje potrebe (želje). Inače, možda čovjek uopće nije doktor medicine, nismo li čuli da postoje i doktori drugih, ne samo medicinskih, znanosti???

31.1.2012. 8:44:47 Komentar poslao: Sigfried


31.Moj tata ima ... hhe heeee hee,fali samo moj tata u hrvatskoj ima ... cm više he heee hee kakvih komentatora

31.1.2012. 8:08:12 Komentar poslao: -.


32.Koji debilni komentari ;-)

31.1.2012. 2:10:27 Komentar poslao: /


33.Tko je razumio što je JP napisao???

31.1.2012. 0:16:22 Komentar poslao: Force be with you


34.:-)))))) Pošteno!

30.1.2012. 19:48:04 Komentar poslao: Sanader


35.Sa rukom u pekmezu cro gradjanja dnevnica moze biti veca od place postenog radnika koji je uglavnom najebo u "maloj Svicarskoj"! p.s. odi se van zaposli i radi privatnu praksu u drzavnoj bolnici.Nema ti tamo Milanovica u HDZA

30.1.2012. 19:33:36 Komentar poslao: Jp


36.... ležanju pod dudom, ispijanju rakije, klanju krmadi, kupanju u Bosutu, razgovora sa seoskim mudracima...

30.1.2012. 18:24:04 Komentar poslao: Force be with you


37.Ma nije sve u parama, ima nesto i u zlatu, dionicama...

30.1.2012. 17:11:06 Komentar poslao: Master Yoda


38.ee...eee.ee.e..e...ebo vas dabo!

30.1.2012. 15:55:42 Komentar poslao: cane


39.Tako je sss, nije u parama sve!

30.1.2012. 9:26:46 Komentar poslao: Beč


40.znanje je moc, neznanje ubija

30.1.2012. 8:16:52 Komentar poslao: :P


41.Kakav izljev mudrosti :)

29.1.2012. 21:34:17 Komentar poslao: valika kita je plus


42.Bogatstvo se ne mjeri novcem! Nisi bogatiji od mene!

29.1.2012. 18:35:21 Komentar poslao: sss


43.A što tek ti radiš, gospodine sss, ako ja "baljezgam"???Ili se samo radi o nekontroliranim izljevima zavidnosti i ljubomore? Žalim te, želim ti sve najbolje i nadam se da ćeš jednog dana zarađivati više od mene!

29.1.2012. 11:38:06 Komentar poslao: 1500


44.Mama ti aždaja!

29.1.2012. 9:26:22 Komentar poslao: minda


45.Uglavnom tlačiš vrijeme na gluposti ko i ja u ovom trnutku dok pisem ovu poruku. Odi žvači brabonjke ;)

29.1.2012. 3:11:08 Komentar poslao: Pozdrav iz bugarske


46.Mozda jesam seljacina koja riba brabonjke dvaput godisnje (proljece, jesen) ali nepusim takve doktore koji se inkognito logiraju i baljezgaju o postenim dnevnicama od "iljaduipo" kuna! To neka balavi svojim rodjacima kad im dodje u posjet da ih zadivi! Prije bih rekao 1500 srpskih dinara tjedno!

28.1.2012. 23:27:50 Komentar poslao: sss


47.srednjastrucnasprema ako nevjeruješ gospodinu onda si savršeno glup, zatucan, možes se smatrat krupnom seljačinom i jedeš govna iz velike kašike!!!

28.1.2012. 22:49:48 Komentar poslao: na sjeniku


48.Zasto si ljubomoran??

28.1.2012. 19:29:19 Komentar poslao: 50 kn


49.Gospodine doktore, izvinite sto sam direktan ali PRETJERANO SERETE! Ili ako vasa doktura ne podnosi vulgarizam defekacija vam je povisena!

28.1.2012. 16:19:50 Komentar poslao: srednjastrucnasprema


50.Žao mi je onih koji su preveliki pesimisti i onih koji su zavidni.Žao mi je neznalica, lijenih i onih koji vide samo loše i samo crno! Ja sam se dugo školovao (fakultet, magisterij, doktorat) i dan danas se permanentno usavršavam u svojoj (inače vrlo propulzivnoj) struci.I stoga, dnevnica od 1.500 kuna nije pretjerana i nije posljedica "ruku u pekmezu". Mnogi moji kolege u HR zarađuju i više, sretan sam zbog njih i pokušavam učiti od njih, nipošto im nisam zavidan.Znanje, pozicioniranje u perspektivnim gospodarskim granama i puno rada - to i vama može biti smjernica. Ne možeš se školovati za trgovca u dućanu i očekivati da ćeš imati plaću od 10.000 kuna...

28.1.2012. 13:36:20 Komentar poslao: 1500


51.Ima izuzetaka ali možda par...ostalo sve uf...

28.1.2012. 8:45:57 Komentar poslao: xx


52.Sa rukom u pekmezu mozes imati i vise od 1500kn.Pozdrav lazovima svih vrsta

28.1.2012. 8:30:24 Komentar poslao: Daaaa


53.Poštovani moji sugrađani, vjerovali ne vjerovali, moja dnevnica je 1.500 kn neto. Učite i radite na sebi, pa ćete možda i vi dostići navedenu brojku. Od pametovanja, mlaćenja prazne slame i silnoga pesimizma sigurno nećete naprijed...

28.1.2012. 8:26:36 Komentar poslao: 1500


54.Zavidan i ljubomoran narod, koji sve zna, sve može i sve ima. Ne znate zavezat cipele, pušite York i sjedite 5 sati s jednom kavom u birtiji. Samo se znate hvalit a od hvale se neživi.

28.1.2012. 7:15:18 Komentar poslao: xx


55.Imaš sigurno toliko u hrvatskoj :-)))

28.1.2012. 0:04:27 Komentar poslao: Max


56.Ja živim u HR i imam dnevnicu 1.500 kuna neto.Nije 1650 kuna neto kao u dijaspori, ali nije loše...

27.1.2012. 22:18:10 Komentar poslao: 1500


57.posto kila mozga u dijaspori?

27.1.2012. 21:50:33 Komentar poslao: cuvar pecata


58.Neboj se ti za mozak od drugih,,

27.1.2012. 20:32:23 Komentar poslao: xy


59.Kad budeš imao 1.350 grama mozga onda se javi :)

27.1.2012. 20:26:47 Komentar poslao: Domaći


60.kad budete imali dnevnicu 1650 kn neto javite se

27.1.2012. 17:47:53 Komentar poslao: dijaspora


61.Nelaj !

27.1.2012. 8:00:16 Komentar poslao:


62.Patka ili stvarno?

26.1.2012. 18:49:47 Komentar poslao: ???


63.Kada, gdje i šta su našli mrtvo????

26.1.2012. 17:26:11 Komentar poslao: ??


64.moooooolim ??? Kakva veterinarska???

26.1.2012. 16:01:09 Komentar poslao: LP


65.Kog su to našli mrtvog blizu veterinarskeee???

26.1.2012. 14:54:44 Komentar poslao: kokalo!


66.Sto mu fali u Austriji,ima posao,placu,nemora kukati na birou.Spasio se

26.1.2012. 13:02:35 Komentar poslao: Hrvoje


67.Što ti napisa Hrvoje? Što znači ovo "je je je"??? Ili ni tebi nije bitno kako pišeš (i govoriš), a očekuješ veeeeliku plaću i važniju poziciju u izgradnji "normalne" države?

25.1.2012. 22:29:44 Komentar poslao: Kasuradze


68.Uspio je je je zbriso u normalnu državu

25.1.2012. 21:25:55 Komentar poslao: Hrvoje


69.Šta ste zavidni Čovjek je uspio u životu, barem netko iz Gradišta da uspije....

25.1.2012. 15:27:56 Komentar poslao: Gradištanac


70.nije licemijerje nego znamo sta te ceka neuki jadnice

24.1.2012. 19:32:25 Komentar poslao: HH


71.Gradište = bastion slobode i dvoumlja

24.1.2012. 18:24:50 Komentar poslao: Nije Lamer


72.U VU županiji NAJMANJE GLASOVA ZA EU dalo je Gradište!

24.1.2012. 12:43:03 Komentar poslao: Buban


73.60.36% za, 38.36% protiv i 1.28% nevažećih u Gradištu.Šutite sada i trpite.

24.1.2012. 8:50:36 Komentar poslao: Rezultat


74.Protiv EU oni koji rade vani?Koje licemjerje

24.1.2012. 8:46:21 Komentar poslao: ZA


75.Tko govori o državljanstvu, CD???

23.1.2012. 20:44:59 Komentar poslao: XD


76.Do sad su trazili Lipicanere da jasu a sad smo dobrovoljno dali da i nas zajasu,,,,njihaaaaa,,njihaaaa..

23.1.2012. 20:23:04 Komentar poslao: vranac gradistanac


77.daj vi$e,lameru prestani postati ovdje!!! bole oci,covjece! ne zna$ gramatiku,pravopis i gotovo! koji tenkre,nije normalno.....

23.1.2012. 18:38:40 Komentar poslao: buger


78.NAŠ JE NAROD INTELIGENTAN I POSLUŠAO JE POLITIKU

23.1.2012. 16:50:38 Komentar poslao: As


79.Drzavljanstvo baš nije neka stvar s kojom bi se ljudi trebali dicit ili ponost!

23.1.2012. 16:21:41 Komentar poslao: CD


80.Tko se svoga roda stidi, On sam ništa ne vridi!

23.1.2012. 14:58:49 Komentar poslao: DE


81.Lamer, Inguan, Vinko Jovanovac...

23.1.2012. 14:30:15 Komentar poslao: da za EU


82.gramatikus na srecu nezivim u hr,,,i sramota me sto sam rvat

23.1.2012. 13:14:09 Komentar poslao: CH


83.dobro došli na vrata eu, a sada slijedi birokracija, čekanje i pizdarije. pozdrav iz eu onima pred vratima, mislio sam da ima netko pametan. al kako kaže premijer eu će vam ući nježno , nećete ni osjetiti, a kad osjetite već svršeno

23.1.2012. 12:01:09 Komentar poslao: staya


84.Nepismen=krezava cura

23.1.2012. 11:31:10 Komentar poslao: Drugarica Manda


85.Citat jednog komentara, dolje niže: "kao da neko vrijedi vise ili je sposbni u zivotu ako zna gramatiku,,kako amo primitivno i ograniceno razmisljas". Znanje govora i pisma su osnovni elementi za napredak u suvremenom zapadnom društvu koje se temelji na znanju. Žao mi je onih koji misle da je poznavanje gramatike i pravopisa nevažno. Žalim one koji misle da se još uvijek nalaze u vremenu predprosvjetiteljstva...ali, poštujem njihov izbor!A njihov izbor je neznanje, neimaština, nemoć, a vrlo su pogodni i za razne manipulacije.

23.1.2012. 9:56:29 Komentar poslao: Gramaticus


86.Iz Nizozemske

Hello Goran, Perhaps you know how the situation is in the EU countries like Holland, Germany, France. We are the rich side of all, but when you look at Italy, Greece, Spain, etc., the people there does’nt like the Euro, with all the rules they make, they are not so happy. When we got the Euro ,we had to pay everything double, all prices raised up high.People who had a job the did not get more money, we could not spend like before the Euro (only in Croatia and other (not) euro countries.)
We must pay a lot of more tax to help the southern part of Europe.
I wished I could give you some advise, but we here in Holland do not believe any more in all the things that happens around us. The only thing I know is that here in Holland the rich people get more rich and the poor ones get more poor.
Perhaps Croatia must get in the EU for trading in Europe to get more money to build there economy.
I wish Croatia whatever happens to you a lot of happiness in the future and I hope that your government makes a good decision.
We will follow the news about Croatia with interest.
With our best wishes, see you in August. p.s. We live in storm and rain, cold and dark in Holland, water all arround us.

23.1.2012. 9:16:39 Komentar poslao: Buban


87.Europska banka ne postoji.Postoji Europska centralna banka i Europska banka za obnovu i razvoj.Na koju si mislio?Ne postoji obitelj Rockshild.Postoji vrlo utjecajna i moćna obitelj Rotschild.Valja nam biti precizan i jasan, inače ćemo i dalje živjeti u neznanju i zbunjenosti.U Hrvatskom Saboru 78% saborskih zastupnika govori barem jedan strani jezik (u pravilu engleski).Brojka koju je izneo gospar pod nickom 33 ("10% političara priča strane jezike") je proizvoljna i ne temelji se na činjenicama.Osim toga,koga sve ubrajamo u grupu "političari"?Da li su i općinski čelnici (npr. Gradišta) također u toj grupi?Inače, Sanader govori 4 strana jezika, da li je zato šampion???

23.1.2012. 9:12:43 Komentar poslao: Pitam se


88.rex svaka ti cast,,,odglasali ste???a politicari to sve vec davno potpisali??koji smisao glasanja??Mislite bit ce vam bolje??kad zajedan radni sat budete mogli kupot 3 gajbe pive,,a laptop za dvije dnevnice onda cete imat standard austrije i njemacke

23.1.2012. 9:03:09 Komentar poslao: Östereich


89.A da li mi neko tko je rekao DA može reći koji su to razlozi?

23.1.2012. 8:54:19 Komentar poslao: NE,nisam glup


90.e sad valja ovaj zaostali kamenjar uvest u Europu a tek nam 10% političara priča strane jezike, nešto ko u Albaniji, možda koju košpicu bolje. jasno, naši će prodavači magle odmah sebi zaposlit prevoditelje, ne pada im napamet da ONI uče da bi mogli komunicirat sa svojim EU-kolegama. bit će opet ko s Kosoričinim engleskim, seoski papanluk

22.1.2012. 22:17:16 Komentar poslao: 33


91.Evo nas u eu *********************************

22.1.2012. 20:03:07 Komentar poslao: swampy


92.Ma nego šta,znalo se odmah pored tolike propagande.Da li jedan običan čovjek zna da je Europska banka u vlasništvu OBITELJI Rockshild?Nema pojma koliko je izmalipuliran.

22.1.2012. 19:51:36 Komentar poslao: Mamić


93.Gradistanci su glasali ZA EU!

22.1.2012. 19:47:23 Komentar poslao: Master Yoda


94.Zaokruzio sam DA za bolje sutra sviju nas ukljucujuci i euroskeptike!

22.1.2012. 17:30:52 Komentar poslao: mama toza


95.Reko Ne

22.1.2012. 13:59:28 Komentar poslao: Ne


96.Nadopisao sam Fuck you EU! Da li se to tumači kao da ili ne?

22.1.2012. 8:20:50 Komentar poslao: Gotovina


97.Po čemu je Vinko pametan?Što živi na maminoj sisi?

22.1.2012. 1:12:56 Komentar poslao: Polupismeni


98.HALOOO- djeca će nam moći studirati po stranim sveučilištima. Aj pošalji malu il malog na studij u Minhen...pa te mali zove "Ćaća treba mi eura za 1. semestar!"..."Kolko sine?"..."Pa jedno 8 754 eura."...."Sine?"..."Reci tata?"..."Jebo ti ja mater!". Bit će ka i prije, ko ima para ići će...ko nema ide u Zagreb...Rijeku...Split...Osijek...Zadar... - otvoreno je tržište za hrvatske proizvode diljem Europe. A koje naše proizvode jadna nam majka? Koje? A i ono malo što imamo već se odavno prodaje u EU...Vegeta...Kraš...Podravka...dakle to već postoji, ne može 2 put da postoji ako već jednom postoji. To je ka da bi ja reka da će mi ulaskom u EU narasti još jedan kurac. Neće jer imam već jedan. Sve u svemu...ja tu ne vidim ničeg što me zanima a što mi je do sad uskraćeno.

22.1.2012. 0:17:36 Komentar poslao: rex


99.eto babe koje kazu ti znas, suti, ja znam najbolje bas ste takvi, sto posto vinko kak da ne..okomili se svi na tog vinka na jedinog pametnijeg decka u gr koji zna nesto vise a da nije sam rakija i ku_cit se, pustite ljude da zive...koliko ste zavidni i ljubimorni na ljude sto su drugaciji i imaju jaja da to i budu..

22.1.2012. 0:04:16 Komentar poslao: cvetak zanovetak


100.Hm,tabu tema?A sutra odlučuješ kako češ živjeti ako se otrijezniš.

21.1.2012. 23:56:10 Komentar poslao: NE,nisam glup


101.Susati boga koja tabu tema

21.1.2012. 23:14:39 Komentar poslao: komentara pun kurac


102.ah,sto nam rade sluge losih gospodara,dobro ::::dosli u truli kapitalizam::::

21.1.2012. 23:06:14 Komentar poslao: Ban Jelacic


103.i sta ce napravit sa tom lovom od 25 posto??kupit gume za migove???ili novi sanader sve pokupit sebi??nas narod se da svakom naguzit i zavarat,,zasto???zato sto smo glupi,,i neznamo se suprostavit nicem

21.1.2012. 22:19:25 Komentar poslao: komunista


104.Debil te napravio na nekoj redaljci

21.1.2012. 20:56:52 Komentar poslao: NE,nisam glup


105.ovako debilne komentare tesko je naci na bilo kojem portalu. svaka cast.

21.1.2012. 20:48:15 Komentar poslao: lol


106.jeba.. vas eu!Bili smo u jugi,u kojoj su srbi vodili glavnu rijec,sada ocete u eu,sta mislite da ce nas tamo docekati!med i mlijeko hahaha!Zivorni standard ce nam pasti najmanje za 70%...

21.1.2012. 20:14:17 Komentar poslao: dovla


107.DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA

21.1.2012. 20:07:17 Komentar poslao: ne


108.DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA DA

21.1.2012. 20:07:11 Komentar poslao: ne


109.U svakom slučaju može nam biti samo bolje, gore ne može, podržavam ulazak u EU i trebali bi i vi! PDV ode na 25% i to je jedino gdje se drzava moze namiriti - ako ste čuli, u godini se dana s PDV-om od 25 % država može napuniti s 7 milijardi kuna - dalje se nećemo zaduživati - podržite ovu vladu koja je počela ostvarivati ono što je obećano, imam osjećaj da će oni nešto i napraviti! a ta 2% nećete skužiti, tih 100 kn ionako bacite

21.1.2012. 18:35:49 Komentar poslao: da EU


110.99% ne obrađuje zemlju. Ti si idiot totani i ljubomorni!

21.1.2012. 17:26:36 Komentar poslao: Ccxxcc


111.Jedino mi je drago što će uvesti reda u poljoprivredu 99% poljoprivrednika uzima poticaje na zemlju koju neobrađuju. Treba ukinuti prokleti poticaj ionako imaju i previše love...

21.1.2012. 16:45:31 Komentar poslao: EU


112.Recite mi koja je alternativa?Ostati sa bosnom,srbijom i domacom korupcijom?

21.1.2012. 16:16:26 Komentar poslao: 10%


113.100% Vinko

21.1.2012. 15:57:16 Komentar poslao: 100%


114.Ovaj predobro piše za njega.....

21.1.2012. 14:57:02 Komentar poslao: nije


115.Vinko Jovanovac?

21.1.2012. 14:42:43 Komentar poslao: jel!?!?!?


116.vecina ljudi u hr prican onako kako se prica u njegovom selu i kraju, sto se mene tice znam knjizevnost ali koristim ju samo kad mi treba u vezi posla, jer kad krenes svom komsiji reci nesto ispravno i gramaticki on ti kaze sta se pre_eravas O.o u hr se ne moze bit drugaciji jer su ljudi mutavi i zatucani, nesmjes bit druge vjere ili bez nje, imat drugaciju frizuru, nakon ubojstva dobijes po godine zatvora, guze se krmace,koze, i sto vi ocekujete od sebe? kad prestanete bit takvi mozda nesto bude i od vas prihvatite ljude da budu kakvi jesu a ne da moraju glumit samo kako bi drugi bili sretni i nebi ih ogovarali i vikali za njima, pustite da covjek zivi na miru i nek svako gleda u svoju avliju a ne virit komsiji preko tarabe i gledat kakve je gace danas obuko i koje opanke.

21.1.2012. 13:17:02 Komentar poslao: cvetak zanovetak


117.Sa EU ili bez nje sad smo tek najebali. Naša vlada nam sad diže PDV na 25%, ako ništa barem čemo imati jedan od največih poreza u svijetu....

21.1.2012. 12:41:34 Komentar poslao: Red croatia


118.

Dva odgovora poznanika iz Slovenije:
Pozdravljeni! Winking smile
Zelo težko se je opredeliti. So prednosti, so pa tudi slabosti. Verjetno zna biti Hrvaški bolje kot je nam prav zaradi obale in turizma. EU (Nemčija in Francija) si vse želijo za svoje in vse si želijo podrediti. Slovenija je premajhna in: nemamo prava na glasanje. Winking smile Upam, da bo prav tu Hrvaški bolje uspevalo in še nekaj upam: da se ne bo vse prodalo tujcem, da boste kaj – pa če tudi za višjo ceno – obdržali zase (še posebej najlepših delov na svetu – otokov in obale; čudovita narava naj ostane taka kot je).
Lep pozdrav iz Kranja v Červar! Smile Blaž

+ novčane jedinice € + sa eu putovnicom otvoreno ti je svuda - slobodno kretanje + možeš tražiti posao svugdje u eu + nema carinskih bariera (plačanja carine) - osim izvan eu + vlastništvo nekretnina - neograničeno + zaštita potrošača + mogučnost korištenja novca iz raspisa EU - konkurenca medju poduzečima , pad cjene radne snage - birokracija u Bruslju (sve ide polako) - veliki iznosi koja mora država platiti u skupni fond EU (članarina) - nesamostalnost kod kreiranja novčane politike l.p. Rajko

21.1.2012. Komentar poslao: Buban


119.EU je financijska prevara kojom su članice sakrile svoju unutrašnju inflaciju, npr. Italija odnos ITL -EUR-o, Odnos njemčka mtka Euro 1,93=1, pa kava nije više 1 DEm nego 1,93 DEm, i da ne duljim. Svi ti napuhnuti baloni inflacije bez rada morali su puknuti, i poukli su zato imamo krizu Euro zone, a ostali koji nisu u Euro zoni, samo kaskaju za, pa jasno je da su rumunji ušli u Eu kao sirovinska baza talijanske drvne industrije, jedina koja će uspješno plivati u tom kolu od novih je Poljska , ali njih ima 60 milijuna, a ovi papkosi mađari, slovenci , rumunji, bugari grci , španjolci, portugalci, talijani (šlepali e stalno) i njima slični i nikada europa nisu bili. EU su Švedska, Danska Norveška, Finska Luxemburg, Njemačka, pa čak i francuzi u to društvo ne spadaju, no na koncu sami odlučujete, svak ima ono što sam izabere i zasluži. Lijep pozdrav iz EU

21.1.2012. 10:18:21 Komentar poslao: staya


120.Listić kladionice je omiljeno štivo neukih

21.1.2012. 8:38:07 Komentar poslao: Predrag Tozovac


121.pa ako ne zna$ zboriti i pisati horvatzki,svoj materinji jezik kojega su te roditelji ucili od rodjenja a isto tako i ucitelji u $koli.....pitam se dali si uopce imao pred sobom ikakve knjige,stripove,novine.....niste ni za njivu a kamoli za EU....jad i bijeda,gospodo....zalosno je kakav mentalni sklop posjeduje vecina mladih danas....cajkare i pivkan....

21.1.2012. 0:40:25 Komentar poslao: lepa lukic


122.Kad ti pravopis bude davao para i pi_ke onda mozes nesto o njemu laprdati. Kad vec volis knjizevnost odi u knjiznicu podigni si knjigu i citaj. Vjerojatno u svom zivotu nisi procitao 5 knjiga i sada si se nasao govoriti o necemu.. O.o

20.1.2012. 20:47:31 Komentar poslao: gita


123.Reko i neporeko,tko ima ruku u pekmezu njemu je dobra ovaka država,kome ne valja prekosutra neka kaže DA.Zaslužili smo nakon 20 godina tiranije

20.1.2012. 18:45:18 Komentar poslao: Daaaa


124.Inguan?

20.1.2012. 18:32:43 Komentar poslao: ?????


125.ama odjebi sa svojim greskama i gramatikom,,samo se vadite na greske i pravopis,,,,kao da neko vrijedi vise ili je sposbni u zivotu ako zna gramatiku,,kako amo primitivno i ograniceno razmisljas

20.1.2012. 18:24:58 Komentar poslao: nisam lud


126.Zato u Jugi nije bilo lopova gospodine časni na svakom šalteru,uredu,upravi.Gdje ima poštenja?

20.1.2012. 17:59:42 Komentar poslao: Europejac


127.Drug Zlatko je jedan od 90% razočaranih hrvata koji razmišlja srcem!

20.1.2012. 15:25:52 Komentar poslao: Zlatko


128.Druže Zlatko, za ovo što si napisao bi tebi u nikad neprežaljenoj Jugi zakucalo na vrata i zatvorilo te na Goli otok. A ispravno bi bilo da dobiješ uputnicu za umobolnicu ili barem da te se vrati u magaraću klupu 1. razreda osnovne škole. Majko mila, u 4 prosto proširene rečenice imaš 10 pravopisnih pogrešaka, napisani tekst je stilski na razini djeteta od 6 godina, a uz to je jedna rečenica potpuno nerazumljiva. I ti misliš da zaslužuješ bolje nego što ti je danas???

20.1.2012. 15:03:03 Komentar poslao: Franjo Josip


129.Ovakva kakva je netreba niti postojati Hrvatska.Najbolje nam je bilo pod Franjom Josipom 2.Dvolicni lopov koji bi mater zajebo je 90 posto ljudi i svako misli da je najpametniji.Nama je spas eu

20.1.2012. 14:03:44 Komentar poslao: Zlatko


130.??? Što napisa čoveče???

20.1.2012. 12:28:16 Komentar poslao: Krta pečenka


131.Onaj koji živi na sisi majke hrvatske i stavlja ruku u pekmez ovo stanje-sranje odgovara 20 godina je previše kenjanja po ljudima.

20.1.2012. 10:38:25 Komentar poslao: DAAAA


132.Pristaše povijesnog determinizma bi rekle da je stanje u kojem se Hrvatska nalazi - jedino moguće. Da je moglo biti bolje, bilo bi. Očito se, s obzirom na naš objektivni potencijal, a posebno s obzirom na interese okruženja, u Hrvatskoj nije moglo ostvariti bolje stanje od ovoga postojećega.

20.1.2012. 10:08:03 Komentar poslao: Determinanta


133.Pametni hrvati su birali poprilicno nesposobne ljude za politiku. Činjenica je da su vladajuci prije i sad nesposobni dovesti hrvatsku u bolje stanje. Imali su vremena za to punih 20-tak godina.

19.1.2012. 20:49:13 Komentar poslao: EU


134.ne eu ne uvoz spojit zelenu plavu i bijelu hrvatsku živimo bolje nego švicarska

19.1.2012. 19:31:47 Komentar poslao: bača poderani gaća


135.Upravo na takav defetizam i računaju u Europi! Žele nas uvjeriti da smo najgori,najgluplji i najveći lopovi. Naravno,nije tako.Kad smo kod političkog kriminala,samo se prisjeti slučajeva Kohla,Mitteranda,Berlusconija, sadašnjeg njemačkog predsjednika Wulffa, britanskog Lorda Taylora... Prema tome, nije istina da ne znamo sami voditi državu i nije istina da ako ne uđemo u EU, neće biti za mirovine kako to kaže V. Pusić!

19.1.2012. 15:22:32 Komentar poslao: VRB


136.Ne vjerujem u pravdu ali vjerujem donekle u pravo.Da nismo sposobni sami voditi državu primjer nam je pretprošli premijer.Lopovi smo i hulje da nam srbi nisu ravni

19.1.2012. 15:05:32 Komentar poslao: 10%


137.Gospodine DA,ako stvarno vjerujete da je dovoljno ući u EU da bismo živjeli "uz standarde i pravdu" onda ste jaaaako naivni.

19.1.2012. 14:45:53 Komentar poslao: VRB


138.Zelim sto prije da udjemo u EU i da gamad lopovska nestane zauvijek.Od Pusicke gore je Kosorica,od Cacica 100Xgori je Kalmeta,od Milanovica djubre svjetsko je Sanader.Bolje cemo zivjeti uz EU standarde i pravdu nego da nas ova banda jase jos 20 godina

19.1.2012. 12:30:42 Komentar poslao: DA


139.As, u pravu si, s time da apsolutni iznos duga nije uvijek relevantan. Važniji pokazatelj je odnos dug/GDP, a i po tome RH spada u manje zadužene zemlje kada se usporedimo sa zaduženošću zemalja u EU. Inače, dvije najzaduženije zemlje na svijetu su SAD i Japan. U EU, najzaduženija zemlja je Belgija, i to je vjerojatno slijedeća zemlja kojoj će biti snižen rejting s enormnim rizikom od bankrota.

19.1.2012. 11:20:40 Komentar poslao: Betelko


140.EU JE ZAKON :)

19.1.2012. 2:56:38 Komentar poslao: Berava dreams


141.Hrvatska nema uopće tako veliki dug. Portugal ima 286 milijardi Španija 1100 milijardi Italija 1400 milijardi

18.1.2012. 21:13:23 Komentar poslao: As


142.Gade, 100% si u pravu. Tome što si napisao nema se što dodati.Prema tome: NE EU!

18.1.2012. 21:01:38 Komentar poslao: Benko Kotruljić


143.Buban zna da ćemo nadrljati ako udjemo u EU pod nepotnatim uvijetima i po svaku cijenu

18.1.2012. 20:19:48 Komentar poslao: Gad


144.Da bi dobili neka sredstva iz EU treba brdo papira i kojekakvi bezvezni dozvola(naravno ne u najjačim zemljama-nisu pravila za sve ista mi se trebamo dokazati)i brdo novca da se sva papirologija plati pa onda jedno dvije godine analiza projekta pa ako prođe super ako ne nikom ništa.Primjuer EU nepravde je i Eurosong-neki prolaze automatski jer su izgleda prirodno talentirani a mi se moramo dokazati.

18.1.2012. 19:26:43 Komentar poslao: Ne u Euroslaviju


145.Vodstvu HRVATSKE je bolje u EU a nama ostalim hrvatima baš i nije....

18.1.2012. 14:37:51 Komentar poslao: Stop EU


146.Buban je kralj za sve Gradištance!

18.1.2012. 14:21:35 Komentar poslao: XT


147.Buban loži stoku sitnih zuba! Zna da je Hrvatskoj bolje u EU!

18.1.2012. 14:05:41 Komentar poslao: gmail


148.Nikome ne treba vjerovati!Niti Bubanu!

18.1.2012. 13:40:59 Komentar poslao: Azra


149.Bubane, a što ti ja već godinama govorim? Nisi mi (uijvek) vjerovao. :-)))

18.1.2012. 13:03:08 Komentar poslao: XT


150.Da li ima barem jedan političar koji je protiv EU ? Tko to upravlja hrvatskom ?

18.1.2012. 12:20:48 Komentar poslao: Buban


151.Upravo tako, a ima još toga lošega...

18.1.2012. 11:55:46 Komentar poslao: XT


152.Rumunjska je ušla u EU. Jesu li time Rumunji postali marljiviji, pametniji, bogatiji, pošteniji? Nisu! Bugarska je ušla u EU. Jesu li time Bugari postali marljiviji, pametniji, bogatiji, pošteniji? Nisu! Grci su od samog početka u EU. Jesu li time Grci postali marljiviji, pametniji, bogatiji, pošteniji? Nisu! A kaj mi očekujemo od ulaska u EU? Da bumo postali marljiviji, pametniji, bogatiji, pošetniji? Nebumo! Jedino bumo se iduće godine morali još malo zadužiti da platimo članarinu...

18.1.2012. 11:24:20 Komentar poslao: Stop EU


153.Ako ćemo se tako igrati "realnim" prosjecima plaća, onda je "realni" prosjek u Slovačkoj 150 EUR pa smo opet na razlici od 2,5 puta...

18.1.2012. 10:59:22 Komentar poslao: XT


154.DAJTE RECITE MI ŠTO OBIČAN PUK IMA OD FONDOVA!!! Prosječna plaća je oko 3500-4000 i to nije ništa u ovim cijenam

18.1.2012. 10:59:16 Komentar poslao: Ništa


155."Zaboravio si Slovačku, u kojoj je prosječna plaća 310 EUR što je 2,5 puta manje od današnje prosječne plaće u Hrvatskoj" - zajebi ti taj prosjek. Realni projek u Hr. je cca 3000kn

18.1.2012. 10:56:07 Komentar poslao: Stop EU


156.Zaboravio si spomenuti Irsku u kojoj se dogodio bankrot bankarskog sustava o čemu se u Hrvatskoj uopće ne piše i ne govori. Zaboravio si i Latviju u kojoj je ukupni pad GDP-a u zadnje tri godine bio 15%, nezaposlenost se popela na 24%, cijene nekretnina pale 60%. Zaboravio si na Estoniju i Litvu iz kojih investitori bježe kao sumanuti, a rejting pada svakih par mjeseci. Zaboravio si Slovačku, u kojoj je prosječna plaća 310 EUR što je 2,5 puta manje od današnje prosječne plaće u Hrvatskoj. Zaboravio si Bugarsku... Što se tiče povlačenja iz EU fondova, nisi u pravu kada kažeš da smo se tu pokazali nesposobnima i da povlačenje ovisi o nama.Upravo obrnuto!Procedura je i osmišljena tako da je praktički nemoguće značajnije iskoristiti te fondove - SVE zemlje koje su ulazile u EU su bile izrazito neuspješne u povlačenju EU fondova, upravo zbog procedure koja je namjerno ograničavajuća!

18.1.2012. 9:09:46 Komentar poslao: XT


157.-Kažu nam da ćemo u EU imati bolji standard......Činjenica: U EU su Grčka, Rumunjska, Italija, Portugal, Mađarska, sve te zemlje tunu svakim danom sve dublje i standard im se srozava, u nekima je daleko ispod hrvatskog standarda. -Kažu nam da je u EU vladavina prava i demokracije..... Činjenica: u kojoj to demokraciji Brusseles izravno postavlja predsjednika vlade bez volje naroda dotičnih država (italija, Grčka) to se zove u demokracijama - državni udar. - Kažu nam da ćemo dobiti novce za razvoj iz EU fondova.....Činjenica, i do sada smo imali na raspolaganju novce iz predpristupnih fondova pa smo iskoristili GOTOVO NIŠTA, jer to povlačenje ovisi o nama, a tu smo se dokazali nesposobnima, i dok TEORETSKI možemo povući milijune iz tih fondova, praktično ćemo plaćati milijune u te fondove, točnije 600mil. za članstvo u EU. -Kažu nam, past će kreditni rejting....Činjenica naš kreditni rejting je već JUNK realno, umjetno ga udržavaju upravo zbog referenduma...itd. mogao bih do sutra

18.1.2012. 9:00:50 Komentar poslao: Fikelanđelo


158.od siroma$nih si otimo-bogatima si daavoo! oteto-prokleto!

18.1.2012. 0:45:25 Komentar poslao: jovo haruga


159.ulazak u EU je okupacija hrvatske bez rata,pa sami tilijani su izjavili da ono što nisu osvojili ratom sada imaju priliku zauzeti mirno.Odkud neke zemlje uzadnje vrijeme tako loše stoje u tpm silnom blagostanju?

17.1.2012. 21:53:22 Komentar poslao: NE u Euroslaviju


160.U EU. će profitirati samo političari i pokoja firma..... Nama običnim šljakerima ostaje samo da šutimo i radimo za minimalac.. zato NE EU....

17.1.2012. 20:36:13 Komentar poslao: NE EU


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !