Svinjokolje – još malo pa nestalo !


OBJAVLJENO: 12.11.2009.          PREGLEDA: 4427       KOMENTARA: 8  LINK


Ulaskom u EU naši će se običaji uvelike mijenjati. Ideja Europske unije bila je ujediniti sve zemlje kako bi se uklonile prvenstveno ekonomske barijere (carina, granice) i omogućili bolji uvjeti i ekonomskom natjecanju sa Amerikom i zemljama Azije. Kasnije su se ubacile i neke druge floskule kao multikulturalizam i sl. a u svemu su najviše popušili Nijemci koji su značajno financirali kroz zajedničke fondove kojekakve nazovimo napredne države. Stotine milijardi eura slilo se u Grčku, Portugal, Španjolsku, Rumunjsku, Bugarsku, Poljsku …
Ulaskom u Eu, a hoćemo jer je HDZ prodao Plivu, HT, INU, banke i ostalo – dao guzice po naški, trebalo bi doći do nekog reda. Hrvatska ionako ne postoji više jer ne upravlja svojim resursima – više bi se reklo da preživljavamo i improviziramo, domaći HDZ janjičari kradu što se još ukrasti može, sirot i tupav narod gleda tarote i ostalo smeće, glavna briga omladini su Bilić i kljusad koja trče za loptom, piva je jeftina, vlada totalni kaos, Jaca mijenja zakone kao gradištanac žemske a dug se gomila …
Možda bude bolje, vjerujem da hoće, kada nas prime u tu šaroliku zajednicu svakojakih zemalja. Biti će jednostavnije sjesti u vlak pa na posao kod gazde stranca, i manje-više trebala bi kapnuti stoja eurića na dan. E da ali samo za one koji hoće raditi.
Poznato je da u našim krajevima ima more đabalebaroša kojima je osnovni zadatak ispuniti listić u kladionici i popljuvati sve živo jer nema posla ! Lagan i usporen život na Maaaminoj i Daaadinoj sisi žalosna je svakodnevnica dobrog dijela omladine koja bi nam trebala uplaćivati u 1. mirovinski stup …

EU donosi nova pravila igre – svinjokolje pod kontrolom
Ulaskom u EU svi će biti prisiljeni pridržavati se određenih pravila igre. Nema više standardni krmobija u kojima će se gacati do grla u blatu, nema više jeke, dreke i cike krmadi. Svinje će se moći klati samo u klaonicama pa tako Marka Šebalj neće moći više imati lažnih uzbuna u svinjcu. Naime Marka je potvrdio navode da je znao sa ekipom uletjeti u okol i taman kada je svinja uhvaćena u klinč povikati stoooooj, …. kava . Radnja sa ponavljala 3-4 puta a sa namjerom da se kod komšija izazove strahopoštovanje glede broja zaklanih svinja. U igri je bio samo jedno brave.
Inače danas ako imate svinje morate voditi svekoliku evidenciju o njoj, gdje je oprasita, kada je pelcovana, gdje se kolje, tko će je požderati … papirologija završava u Zagrebu.
Sa pečenjem rakije biti će isto, inspekcija vam može u svakom trenu banuti u dvorište te izmjeriti koliko ste ispekli. Naravno na sve će te platiti porez – uostalom tako je svagdje u EU.

Gradištanci prvi na pečenkijadi

Netom završena pečenkijada dokazala je da su Gradištanci majstori u pripravljanju ovoga specijaliteta zbog kojega je i Marija Terezija nepočešljana i ne depilirana često bježala na Dudarove kupke gdje je, navodno, imala za ljubavnika 3 gradištanca a i rado se prežderavala pečenke još dok se pušila. Stoga i ne iznenađuje 1. mjesto domaćih momaka na završnici moto sezone u Slavonskom Brodu koja je proslavljena ovom nadasve spartanskom vještinom - Pečenkijadom.

Ekipa iz Gradišta koja je pomela sve pred sobom, uključujući i stol sa hranom i pićem


zasluženo 1.


Slika govori više od rame


Napredni tečaj prve pomoći – brzo vračanje u život


Momčina (harmonikaš) zinio ko rovič za krompir … majstora se uživio kao da je na Live Aidu 1985!!!! Alo Majstore stani malo, smiri emocije!!!

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Bilo bi dobro da svi ovo procitate, jer je meni definitivno pomoglo. Dok prolazimo kroz sve sto nam zivot priredjuje, neophodno je imati neki svoj kutak mira. Ja sam postupila po jednostavnom savjetu koji sam procitala u jednom clanku i napokon sam nasla svoj unutarnji mir. U clanku je pisalo: "Da biste postigli unutarnji mir, morate zavrsiti sve stvari koje ste zapoceli". Onda sam pogledala po kuci i vidjela sve stvari koje sam zapocela, a nisam zavrsila. I prije nego sam jutros krenula na posao: dovrsila sam butelju vina, flasu konjaka, kutiju apaurina, tablu cokolade i jedan do pola popuseni joint. Sad se osjecam FENOMENALNO!

23.11.2009. 16:01:28 Komentar poslao: Jaro


2.Barem će se znati reda.

22.11.2009. 14:53:08 Komentar poslao: Švabo


3.nješta su mi slabi moji gradištanci na komentarima

14.11.2009. 12:10:27 Komentar poslao: stil


4.jel no aga rasteže ramuniku

13.11.2009. 19:09:33 Komentar poslao: stil


5.Treba zabranit sinjokolje, barem me nitko nece dizat iz kreveta 6,00h

13.11.2009. 9:18:46 Komentar poslao: pospanko


6.Ma ko ce selji zabranit da tamani krmad u avliji?

12.11.2009. 23:24:24 Komentar poslao: Banije


7.$to reci...usta su mi srasla,rijeci ne nalazim..suze radosnice teku mi niz $trample

12.11.2009. 14:40:49 Komentar poslao: bata kameni


8.Ako ima neko još kakvih slika (a znam da ima) neka pošalje ili stavi na forum. Blagodarim i skidam uroke.

12.11.2009. 13:39:49 Komentar poslao: Buban


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !