Voda nam opet malo futa


OBJAVLJENO: 4.6.2009.          PREGLEDA: 2968       KOMENTARA: 9


Stanovnici općine Gradište u posljednje se vrijeme žale na kvalitetu pitke vode koja je, kažu, zelenkaste boje i čudnog mirisa, što je posljedica veće količine željeza od dopuštene vrijednosti. Načelnik Srećko Papac pojašnjava da je problem u uređaju za pročišćavanje i kondiciranje pitke vode koji odnedavno ima sve većih problema u radu i svako malo zakazuje, tako da se u njegovu funkcionalnost više ne može pouzdati.Gradište je bila prva općina na području županjske Posavine koja je riješila pitanje vodoopskrbe. Svojim je stanovnicima još prije sedam godina ugradnjom spomenutog uređaja osigurala kvalitetnu vodu za piće koja je svojim sastavom udovoljavala svim pravilnicima o zdravstvenoj ispravnosti. Gradištanskom vodom proteklih su se godina redovito opskrbljivali i stanovnici okolnih mjesta, posebice Cerne i Županje, koji su prtljažnike svojih automobila redovito punili kanistrima i odlazili u Gradište po vodu. U međuvremenu je potrošnja vode znatno povećana, tako da je postojeći kapacitet pročistača postao nedostatan i više ne može udovoljiti potrebama, što je rezultiralo sve češćim problemima u njegovom funkcioniranju i upitnosti kvalitete pitke vode. Papac je odmah reagirao i od Hrvatskih voda zatražio hitno priključenje Gradišta na regionalni vodovod jer je to jedino rješenje za kontinuirano osiguravanje dostatnih količina kvalitetne pitke vode tamošnjim stanovnicima. Na vodovod su do sada, kako doznajemo, priključene općine koje su uvrštene u prioritete i gdje je vodoopskrba dugi niz godina bila gorući problem. Gradište do daljnjeg nije bilo u planu, no zakazivanje pročistača i onečišćenje vode ubrzalo je postupak.
"Projektna dokumentacija koja je preduvjet za priključenje na regionalni vodovod završena je baš ovih dana, tako da će i Gradištanci najkasnije do kraja mjeseca piti vodu iz regionalnog vodovoda", poručuje načelnik Srećko Papac, pojasnivši kako će pročistač i dalje ostati u uporabi i u slučaju da dođe do bilo kakvih problema s regionalnim vodovodom, Gradište će imati alternativu.
Gradištanskom vodom proteklih su se godina redovito opskrbljivali i stanovnici okolnih mjesta, posebice Cerne i Županje.

Gradištanskom vodom proteklih su se godina redovito opskrbljivali i stanovnici okolnih mjesta, posebice Cerne i Županje :-)
Izvor: Glas Slavonije

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Ne spašava niti tona Wc neta

13.7.2009. 16:46:51 Komentar poslao: jamnica


2.Da li je neko sliko prevrnuti vlak kukuruze na prelazu?

17.6.2009. 8:46:52 Komentar poslao: Buban


3.Koji se to biser zamalo udavio u Savi? Više na forumu

15.6.2009. 16:47:59 Komentar poslao: Buban


4.hahahaha... dosta je i trajalo...

4.6.2009. 21:56:28 Komentar poslao: Monsinjor Djipa


5."kapacitet pročistača postao nedostatan" Isusati boga za koliko stanovnika su dimenzionirali pročistač? 50 duša!?Kao da se broj stanovnika povečao sa 3500 na milijon!

4.6.2009. 16:28:36 Komentar poslao: master Yoda


6.Chujem da se koriste najvise iz ,,donje pipe".....Gradistanske

4.6.2009. 15:57:12 Komentar poslao: Peter Pan


7.Da li je dobra voda u Cerni direktno spojena na naš vodovod ili se ceranke spajaju preko specijalnih šmrkova ?!

4.6.2009. 15:44:25 Komentar poslao: Buban


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !