Saga o svećeniku i mještanima se nastavlja


OBJAVLJENO: 30.10.2008.          PREGLEDA: 11472       KOMENTARA: 32


Originalan text ogorčenih roditelja
Dana 28.10.2008., djeca drugog razreda čekajući crkveni vjeronauk ispred župnog dvora u župi Gradište, među kojima je bio i brat (A.F.) napadnutog dječaka prisustvovala su pojavljivanju župnika ALOJZIJA koji je prišao gore navedenom dječaku ii bez ikakvog razloga i povoda uzviknuo; TI KUĆI !!! Naravno, dječak je uplakan otišao kući.
Roditelji se pitaju: DALI JE OVO BOŽJI PASTIR!!???

Ozlijeđena šija ili vrat

Prodana duša, mislimo na ovoga što bježi iz Gradišta !!!
UPDATE 30.10. U 20.00 H!
SA PERATOVIĆVA BLOGA - PERATOVIC.BLOG.HR

Župa Svetog Franje Asiškog
Gradište

Đakovačka Biskupija
Đakovo
(Za Biskupa Marina Srakića)

Žalosno je da se ovako moramo dopisivati s Vašom Svetosti, ali u župi Sv. Franje Asiškoga u Gradištu događaju se stvari koje se nebi trebale događati. Bog je bio za svog čovjeka i ljubio ga bez razlike tko je i što je bio, bilo mu je važno da sluša njegovu riječ i čini dobra djela. U našoj župi u Gradištu naš župnik Alojzije Asić se ponaša nedolično za jednoga župnika i pastira božjega. Počeo je djecu gušiti i daviti za vrat i tjerati van sa vjeronauka i iz crkve.To po ničem nesluži onome što je učio na fakultetu teologije. U našoj župi kada se dijeca trebaju
pričestiti, krizmati moraju proći vjeronaučnu obuku koja nepriliči djeci u toj dobi i djeca prolaze teror dok ne prime sveti sakrament. Neke čak neće pričestiti niti krizmati, tako da djecu moramo krizmati i pričestiti u drugim župama.
I ove godine se ponavlja ista stvar krizma je određena 08.11.2008. ali sve krizmenike neće krizmali kao da nisu pohađali vjeronauk i stoga je izbacio 10 krizmenika:

1.A. M.
2.M. T.
3.V. B.
4. N. T.
5. A. D.
5. A. Š.
6. A. D.
7.M.j Š.
6. A. Š.
10. B. F.

Ako nebude ovih 10 krizmenika htio krizmati uzalud će dolaziti zamjenik biskupa jer ćemo mi župljani sa pratnjom medija blokirati crkvena vrata, te tako zapriječiti ulaz u crkvu. Neka jednom i zauvijek se vidi šta se radi u župi Sv. Franje Asiškog u Gradištu. Mediji su već alarmirani za nama poznati datum bez obzira što navedeni svećenik ima rodbinske veze u biskupiji.

Kada se održavaju, vjenčanja, krizme, pričesti i krštenja župnik nedozvoljava da se tako značajni dani fotografiraju i snimaju u crkvi. Što stvarno ne graniči s nekom normalom. S župnikom se nemože ni razgovarati kako treba, niti se može uspostaviti bilo kakav kompromis jer sve mora biti po njegovom.To sve trpimo 8 godina. Kap je prelila čašu pa vas molimo da ga ODMAH zamjenite i pošaljete drugoga župnika, koji djecu neće gušiti i hvatati za vrat i tjerati iz crkve van. Bude li potrebno, ako vi ne reagirate ODMAH, biti ćemo prisiljeni podijeliti sa cijelom Hrvatskom zla djela što se događaju u župi Gradište. U prilogu vam dostavljamo dokumente o zlostavljanom djetetu od
strane župnika (ALOJZIJA ASIĆA) koji je također predan državnom odvjedništvu za djecu i mladež. Vi sami odlučite dali jedan takav Božji pastir može voditi ovu našu župu, koja vapi za dobrim pastirom koji je dostojan Boga i Ijubavi. Roditelji posjeduju i fotografije zlostavljanog dječaka sa vidnim ozljedama.

Potpis roditelja:
Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.....po starom,na balkanu nista novo ,ponovo mlatimo praznu slamu....

24.11.2008. 20:27:34 Komentar poslao: lovokradica


2.Idemo u EU !!! Kaze nam Seve Nacionale ...he he he ..http://www.youtube.com/watch?v=qKImUd-n3vU&feature=related. pa nek nam je sa srecom ...uh !!

23.11.2008. 12:46:23 Komentar poslao: Peter Pan


3.Idite na stranicu Irreverent impiety i sve ce vam biti jasno dokle ustanova katolicke crkve dogurala....toliko o vjeri i bogu.Pozdrav Gradistu od Gabi

21.11.2008. 13:35:13 Komentar poslao: Ilija D.


4.Trebate pozvati roditelje tako da i oni prisustvuju i pomognu na vjeronauku dok im njihov sinak uci o krscanskim vrijednostima. Ocito je da ih jos nije savladao i da su mu prijeko potrebne. Mozda i roditelji sami nesto nauce! Zar je prihvatljivo mjestanima Gradista tako nepristojno i uvredljivo ponasanje (samo nekih) mladih prema svome zupniku? Pa to nije bilo tolerirano cak ni u najmracnija doba Rankoviceve strahovlade!!!! Ili je tu mozda nesto trece po srijedi?! Hidden agenda of some individuals? O tempora, o mores...

20.11.2008. 11:10:18 Komentar poslao: snasa


5.Ja sam čuo da su i ta djeca potvrdila da ga nije uhvatio za vrat nego izneo iz dvorane i po meni je to u redu, pogotovo ako mu je zbilja psovao itd... I onaj tko ne želi naučit par pišljivih stranica i bit normalan na nedjeljnoj misi ne treba krizmu.

20.11.2008. 8:53:30 Komentar poslao: CloudConnected


6.E pa vode se nezna vise ko koga,a i zasto ,hahaa,istina ima godisnji umor izgleda.

18.11.2008. 19:36:07 Komentar poslao: lovokradica


7.e lol danas sam cito o ovome u 24 sata lal :D

14.11.2008. 19:45:28 Komentar poslao: iivansi2


8.Koliko ja znam mali je veliki delikvent delikvent, tako da smatram da mu nije ni problem ni izmislit takvo šta! I poznato je da je izbačen iz nekoliko Školskih i izvan Školskih aktivnosti, a trebao je biti i izbaćen iz Škole a zašto nije to nemam pojma, škola je čak slala socijalne radnike. Sad svećenik ispada najveći problem, iako 30-ak djece tvrdi da ga svećenik nije ni pipnuo! Mali nema nimalo kulture j.... svećeniku boga i mater, a tako se svakodnevno ponaša prema svojim vršnjacima i učiteljima. Tu je Škola zakazala kao odgojna ustanova, a roditelje da nespominjem!

12.11.2008. 14:19:56 Komentar poslao: ijuzba


9.Pop ide po zidu i tura prst u zvizdu

11.11.2008. 17:03:08 Komentar poslao: Gost


10.Ej pop vam je stvarno kralj hahaha daj šta se nesložite i neispizdite(il mu se makar zaprijetite)?? tako smo mi našeg umirili nije bio ništa drugačiji! eh ta božja pravda...

10.11.2008. 17:50:27 Komentar poslao: ceranac123


11.Ajd neka mi neko kaže jel čuo za www.gradiste.com negdje danas, petak, jer je bilo negdje na radiu ili TV, vidim da imam 40 puta veću posjetu ali nemam linka. Znam da nije Berava TV ...

7.11.2008. 23:42:49 Komentar poslao: Buban


12.Bogu fala, vijek i po proživjeh u radu i sreći. Slutim da mi je vrijeme umirati pa ovo govorim u pero mom prijatelju advokatu Miliću, jer u vas djeco, sve zajedno, nemam nimalo povjerenja. Žao mi je što ste moji, a ne djeca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti. Što se tiče moje imovine, a to vas najviše zanima, mogu vam saopštiti sljedeće: Svu svoju imovinu ostavljam.. samom sebi.

7.11.2008. 15:20:41 Komentar poslao: Mirko Topalović


13. zasto se nepise sta je bilo kad je Biskup bio ovih dana ..i ,,kad je to Gogolj svecenika krizmao "?..i na kraju tko je koga tuzio ?jedno cujem a drugo vidim? kad je to gogolja isprasio popa?

6.11.2008. 20:00:32 Komentar poslao: Peter Pan


14.Ma ba ste smjesni :) a hahahahahaahah kako se smjeskam od radosti :)

6.11.2008. 7:11:31 Komentar poslao: swampy


15.treba se prvo priupitati sta se zeli postici ,sa krizmama,pricestima itd.itd. zbog cega nam je vjeronauk toliko vazan ili ne?jesam li hobi katolik ili zivim po nekim vrijednostima koje sam sebi postavljam ili imaju li 10boziji zapovijesti kakve vaznosti u mom zivotu ..po kojim kriterijama se mjeri dusevna velicina i imam li je uopste ...a to bi se trebao i ,,Alojzije " malo da upita ..sta to ne ide kako treba u ovoj zupi ?..i dali je to mozda velikim dijelom njegovom zaslugom i ponasanjem ?...mislim ta netrpeljivost ,,dusevni pastir-vjernici"

5.11.2008. 17:28:55 Komentar poslao: Peter Pan


16.de prestanite više napadat alojzja. nego se zapitajte tko su ta djeca i ti roditelji koji se žale na njega!! ja nevjerujem da je to istina da ga je uhvatio za vrat, čula sam potpuno drugu priču... a što se tiče krizme, e pa nebi ni ja krizmala one koji se uopće ni ne trude naučiti tih par stranica što se traži od njih..ne pripremaju se za neki vašar nego KRIZMUUUU!!

5.11.2008. 17:06:55 Komentar poslao: gradištanka


17.Po Gradiskom obicaju svako CUDO ne traje dugo.

4.11.2008. 18:43:20 Komentar poslao: lovokradica


18.Jedan od napadača koji je premlatio nesretnog 16.godišnjeg Klasnića je i neki Živković iz Gradišta. Koji je to ?

4.11.2008. Komentar poslao: Zuki


19.Uvjek se moralo ici na vjeronauk i na mise redovno... je, aleks je to doveo do nekih ekstremnih granica al dal je u redu da 40 i nesto krizmenika koji su isli na mise i vjeronauk "izvisi" za krizmu zbog par silibajzera koji su se zajebavali okolo i sad njihovi roditelji oce blokirat crkvu i sta ti ja znam... ti roditelji su takodjer ekstremni fantomi... ne podrzavam aleksinu politiku al nekih pravila se treba drzat... ako je receno da treba naucit i polozit i njih 40 nauci i polozi zar i onih 10 nije moglo??? ili nije htjelo??

3.11.2008. 22:01:36 Komentar poslao: Hrvoje


20.neznam detalje tog slucaja,ali sam cuo da je i taj mali njemu psovao i vrijeđao ga,ali optet nasilje nije rjeseje,osobito kod osobe koja je u takoj sluzbi,mislim da je on sa nekim svojim suludim postupcima(ne davanje tocnog datuma krizme i pricesti) i suludim izjavama(vi samo cekate pricest i krizmu da bi mogli slaviti i piti),i jos nekim slicnim aktima navukao na sebe bijes i negodovanje mjestana.Moje je misljenje da on nezna ili ne zeli imati drugaciji pristup prema ljudima oko sebe,odnosno pokusati biti dobar sa ljudima a ne na misama sa oltara prozivat ljude i blatiti! jedna od njegovih izjava je izokrenuta poslovica:u svakom kukolju ima zita,a mislio je to da smo mi kukolj a on zito!!! Ja ga ne podrzavam i nesmatram ga osobom koja bi trebala nositi to zvanje.

3.11.2008. 20:06:50 Komentar poslao: bosut142


21.choMa mislis li ozbiljno da nam Gojle zna sta znaci Kredibilan ...?cisto sumnjam ...

3.11.2008. 16:20:57 Komentar poslao: Peter Pan


22.Gojko jedini poremećenik ovdje si ti, prestani više vrijeđati ljude. Ako se ne znaš ponašati kako je dolično jednom web portalu za šire mase onda nemoj ni dolaziti ovdje. Svi imaju pravo iznijeti svoje mišljenje... Kad vidim tvoj ovakav komentar zapitam se koliko je cijeli slučaj uopće kredibilan?

3.11.2008. 11:07:03 Komentar poslao: choMa


23.e moj marko jedi govna i ti i popa sad ce znat cijela ova hrvatska.nek pop tvoje djete i ugusi jel ti nisi normalan trebo bi ti otici na psihijatriju ko i popo sto ga vec posjeduje vi domoroci iz bosne idite odakle ste pobjegli pa nesmete ici svojoj kuci nego ovdje pljackate drzavu

3.11.2008. 8:16:26 Komentar poslao: gojko


24.E moj Marko,ti ili si naivan ili... Da svecenika nitko nebi trebao prijaviti policiji samo zato sto je svecenik puno djece na svijetu bi bilo seksualno zlostavljano,ovako se barem nekolicina odlucila progovoriti i stati tome na kraj.Zar ti ne citas novine?Mislis da i on nije covjek koji moze pogrijesiti ili biti zao.Da tebi tvoje djete dodje i kaze velecasni ga pipao smijao bi mu se u lice?A da se nakon par mjeseci tvoje djete ubje jer mu nitko nije vjerovao,dali bi mu se i tada smijao?Da jednom rascistimo:djeca znaju biti bezobrazna i lagati ali duznost svakog normalnog roditelja je dijete saslustai i onda ,po zdravom razumu,odluciti o daljnjim postupcima.Mozda nas svecenik i nije jedini krivac,ali kako se ljepo kaze:Uvijek postoje dvije strane medalje.Zato bi mi odrasli trebali malo vise zaposliti sivu tvar u mozgu i ne baljezgati gluposi.Zelim vam svima ugodnu vecer.Gabriela

2.11.2008. 17:24:27 Komentar poslao: Ilija D.


25.prestrasno... nemam rijeci, ajd ti prijavi popa na policiju... sta ce bit s tim malim kad krene u srednju proce ko mali josip klasnic iz andrijasevaca... premlatit ce ga... da moje djete dodje kuci i kaze mene je nas svecenik davio.... ja bi mu se opizdio u facu smijat, sta ce nas pop ugusit nekog..de dobro je....a sto se tice krizme nebi ni ja tu djecu krizmo, koja su nekulturna, koja njemu Boga psuju, koja njega nece poštivat i slušat, ako nista on je stariji i treba imat postovanja...zar nju nije Boga strah...ovo bolje zataskat nego sirit, kakvih imamo sumjestana, sramota...

2.11.2008. 13:17:07 Komentar poslao: marko


26.Eh,istarali se cetnici nemili a da se ne moze jedan popa.Ma nemojte mi kasti.

31.10.2008. 22:06:18 Komentar poslao: lovokradica


27.jupiiiiiii

31.10.2008. 19:28:38 Komentar poslao: choMa


28.Poštovani članovi www.gradiste.com portala. Imamo dojavu da MUP, Kaptol i javni pravobranitelj čine zajedničku istražnu akciju povodom ovog incidenta. Stoga će neki biti pozvani na obavjesni razgovor.

31.10.2008. Komentar poslao:
Većinski vlasnik


29.Plemeniti Alojzije predostavljam sa strane da si ovaj put casu prelio.

30.10.2008. 23:51:29 Komentar poslao: lovokradica


30.e,ako cemo bas tako od zadnjih 3god. nije krizmo...ne samo 10nego i vise....kao npr.mene....kaze mi nauci pitanja i dođi odg. ja naucim sve i on meni kaze kako nisam ucila,a znala sve sto me pito i bilo mi tocno...e pa jebat ga... sutra cu se mozda htjet vjencat u crkvi i rece mi da nemogu jer odakle mi papiri da sam se krizmala kad nisam...ili ce rec sta nisi na vrijeme o tom razmisljala...sta da mu na to odg. na vjeronauk sam isla redovito,na misu kad mi je bio red uvjek sam isla,nedjeljom pogotovo...

30.10.2008. 22:58:30 Komentar poslao: --gradiste--


31.Očekujemo reakcije nadležnih kao i replike eventualnih netočnih navoda

30.10.2008. 20:04:58 Komentar poslao: Buban


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !