Megapregled 2007. godine


OBJAVLJENO: 11.1.2008.          PREGLEDA: 9637       KOMENTARA: 18


 

Napravimo pregled događaja koji su obilježili godinu 2007. u našem pitoresknom seocetu Gradištu.

Topla zima izmamila je veliki broj malonogometaša koji su svakodnevno šibali na betonu. Već naširoko poznata Gradište defence obrana upražnjava se na znojem i koljenima natopljenim grubim asfaltom a vrlo inteligentni R. Kovač i njegov brat polupismeni Niko takođe,  vrlo bi brzo napustili od straha ovaj za strance ukleti teren.

Početkom veljače Milica Pervan istjerana je iz Sladorane kako bi lokalni HDZ kriminalci mogli pripremati teren na krađu od strane jednog našeg tajkuna. Međutim malo su se uskomešali zbog pritiska javnosti koja nažalost malo prekasno shvaća što znači kada HDZ pokuca na neka vrata poduzeća. Prekrasan primjer je šofer Luka Rajić koji je sa svojim jatacima zdimio sa 2 500 000 000 kuna u Švicu. Nenadjebivo, a još neneadjebivije je što su ti lopovi dobili najviše mandata u našoj Županiji. Neka narode, guzi se neka ti samo ulazi, neka te samo šišaju kao ovce ... Navodno je Milicina kći Jasenka Gucićeva nova snaja a Milica i Vinko Pervan zaposleni u Agrokoru. Pozdrav njima i neka nas se sjete iz druge države, mi smo ionako na periferiji.

Krajem 2. mjeseca g. I.Stojanoviću alias Mrđi nehotice ispada iz ruku bonba za što ga krumpirano pravosuđe kažnjava dobranim iznosom na ionako skromnu penziju. Nešto kasnije K. Stojanović alias Kiky dobiva 6. mjeseci prdekane niti kriv niti dužan jer mu je netko podvalio neku biljku u dvorište. Premda Kiki ima i nekog staža u vojnoj policiji za vrijeme domovinskog rata on je svakako kriv i za zatvor. Nije se snašao kako npr. Luka Rajić ili možda đeneral Zagorec. Oni su se snašli rekli bi HDZ lopovi.

Irski trendseteri na maturalnom putovanju u Prag

Krajem 2. mjeseca osniva se i košarkaški klub. Nemamo informacije kako im ide ali inicijativa je svakako hvale vrijedna.

Proljeće i kasni Uskrs mame veliki broj gasterbajtera, po birtijama tresu cajke i narodnjaci (dovoljno je zažmiriti i odmah pomislite da ste na kirvaju u Šapcu), poslovna zona Ambarine se dovršava. Uprava gradiste.com skida kapu na izmuzivanju 11 milijuna kuna od EU. Otvara se novi birc Nirvana (pejorativnog imena koji označava stanje ceranke kada se uda u Gradište) i premda je renome i pedigre vlasnika obećavao normalnu muziku i gostovanja poznatih bendova, prevagnula je neinteligancija zatucanih masa. Čemer, jad i tuga. I cajkare.

Usamljeni borac protiv cajki, obećao je da neće više puniti kasu birtijašima !

Istodobno snažna eksplozija uništava kuću u najmu u kojoj je boravio Iva Vuk. Iva se na sreću oporavio i tako da sada u miru može položiti još jedan ispit na nekom Osiječkom faxu koji mu je ostao još u doba SFRJ.

Kontorverzni svećenik Asić cinkan je od strane roditelja Glasu Slavonije da ne želi krizmati neku djecu. Ne branim našeg svećenika, ali isto tako znam iz iskustva da ponekad treba roditelje naprašiti po turu, jer su ista ogledalo svoje djece.

Krajem 6.meseca ponovo smo u središtu moto zbivanja šireg kruga. 4th VILLAGE RIDERS DAYS obilježio je svakao Mirka Gregić svojim skokom kojega će pamtiti generacije i generacije neuštrojene domaće omladine i onih koji se tako osjećaju. Na Jubito padali su serveri, mlade bajkerice hrlile su u valovima tražeći autogram ...

Ljeto je bilo vrijeme presvlačenja Lopatnje Bare i Beča novim asfaltom. Mladež se valjala u blatometu na +milijardustupnjeva, KUD-ovci su zaprijetili bacanjem bonbe jer nisu davali drugima prostorije novorenovirane stare sportske nazovimo dvorane. Na kraju se KUD raspao a vuku se i neke afere - novčane i međuljudske.

Početkom jeseni pa do kraja sezone Slavonac čini masakar gdje god stigne, nije izgubljen niti jedan bod, učinak je 100%. Trapatoni je viđen kako preko ograde škilji (karta je 1 kuna!), vreba talente.

Udruga bežičnih korisnika bilježi 100 korisnika, wireless signal prisutan je već odavno u svakom štaglju i u bunarima do 2 m, pa je već pomalo glupo spominjati da smo debeli No1 (nooo jeedaan po bošnjaćki) u korištenju IT tehnologija u Slavoniji a i među najjačima smo u državi. Na rukama jednorukog kljakavog stolara možete nabrojati općine sa web camerom. I onda se neznalice pitaju zašto pate kako patike mase ceranki i županjki za nama ?!

Dolje: Ceranci bi ratovali sa nama, a odlaskom Štrumfa u Afganistan sve burze (pa i vašar prasaca u Babino Gredi) bilježe veliki pad cijene nafte - razlog je smirenje u regiji i povećana sigurnost.

Nagovaramo i objašnjavamo zašto treba kupovati dionice HT-a. Ponavljamo - tako se kupuju izbori a vama se prodaje mačak u vreći. Šta mislite tko će plaćati most od 3 000 000 000 kuna ? Građevinska i ostala mafija drma državom i Ivom iz Dugobaba.

Sredina 10.mjeseca lansirala je u novinarsku orbitu za*ebanog Željka Peratovića. Kako i doliči pravom gradištancu, isti je doslovno svakodnevno na svome blogu bacao drvlje, kamenje i bambole na špijunsko-političku vrhušku, tako da je bio uhapšen, pa pušten, pa ga sada opet nešto dave. Pokazano je kako država živi u 13. stoljeću, a ja eto ode sada na WC (velika nužda) kada se sjetim Salamaderove izjave : "Dovesti ćemo ADSL u svaku kuću." Hoćemo li dobiti satove pa poklon od djedice mraza koji vrijede preko 10 000 eurića svaki ??!! Lupi i osta živ. Da bar i njega hoće u Haag zajedno sa veprovima.

Jesenski parlamentarni izbori donijeli su velike izmjene u političkom mozaiku Gradišta, ali na žalost nisu donijele ništa novo u hrvata. Gradištanici su, za razliku od ostatka županije, iskazivali svoju političku inteligenciju i da nisu sisali ćošak o mljekare, davajući glas nekadašnjem HSLS-ovcu dugogodišnjem načelniku Srećku Papcu. Tako je Srećko godinama gradio svoj politički imiđ oaze nehadezeovstva i logičko je bilo očekivati da mu se omogući slijedeći skok na hijerarhiji HSLS-a. Međutim Đurđica i vrhuška stranke odlučila je drugačije i sebi napravila medvjeđu uslugu, šikanirajući vjerojatno jednog od najpopularnijih lokalnih političara Slavonije. Što je Srećku preostalo nego da bježi od takve stranke. Na žalost prešao je u HDZ, omraženu stranku redakcije Gradista.com i većine simpatizera - vidi anketu. Ipak, priča se je selo dobilo par milijuna kuna što bi moglo značajno ubrzati izgradnju kanalizacije. Ne treba i zaboraviti potpisani dolazak Žita iz Osijeka i zapošljavanje dvadesetak ljudi, mini pogona za sastavljanje igračaka i još jednog pogona u Ambarinama. Sve su pretpostavke za konačni snažniji ekonomski razvitak općine i zapošljavanje onih koji su vezani ra rodnu grudu.
Počela je izgradnja kanalizacijske mreže sela, tako da je ostralo još da se renovira aerodrom na ekonomiji i podzemna od Bubana do Ljesa

Posavski heavy metalci

Krajem godine sve manje i manje gasterbajtera je prionilo k domu svome jerbo su ekonomske prilike poskupile život pa se nema ko nekada. A da su se i vratili nisu imali bog zna kakvi izbor jer po bircevima tuku li tuku cajkare. Slika ispod govori sve. Svijetla točkica može biti jedino doček Nove 2008. i svirku Babilona u organizaciji moto kluba Gradište. Dio prihoda odlazi u humanitarne svrhe, a većina novca koristiti će se za nastavak izgradnje njihova doma u Gustim gredama. Vrijedno je istaknuti pojedinca (e) koji su im pokrali par vreća cementa pri ćemu su sigurno i svojim unucima osigurali budućnost. Dabog da vas izgrizli kerovi g. Tomeka !

Gradiste.com će ove godine napraviti mali redizajn, malo ćemo se komercijalizirati te ćemo zbog svoje prepoznatljivosti, kvalitete i tradicionalnog vonja dojenja ostati moralna vertikala u svim smjerovima ovoga uspavanog i relativno zatucanog djela lijepe naše i njihove.

Evo što se sluša za Božić u našim krajevima:


Jedna snimka sa kirbaja


Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Evo moj zadnji zapis o pokladama: http://peratovic.blog.hr/2008/01/1624063827/poklade-su.html Ospbit pozdrav pikadašicama koje su morale trpiti naše neznanje i nespretnost. Žao mi je što zbog žurbe da to što prije stavim na net nisam obradio slike s nokie u PS-u. ;)

21.1.2008. 12:43:27 Komentar poslao: 45lines


2.http://www.youtube.com/watch?v=R-jBcgM2Ueg Pogledajte to!!!

18.1.2008. 14:08:56 Komentar poslao: marka008


3.Tebe bomo po najjakejšoj tarifi derali!

17.1.2008. 15:46:56 Komentar poslao: master Yoda


4.Ma neka bude i 100kuna. Samo da radi kako treba.

17.1.2008. 14:44:48 Komentar poslao: Ambasador


5.Čujem da će sada cijena biti oko 75 kuna?

17.1.2008. 11:30:27 Komentar poslao: Buban


6.De jebote ko da placas 200 kuna a ne 50...

17.1.2008. 10:20:42 Komentar poslao: Monsinjor Djipa


7.To nije moj posao. A ako oni koji ga rade ne žele (ne znaju) raditi onda neka se ostave toga.Svi smo mi zaduženi plaćati, a kad plaćaš red je da sve radi kako treba.

16.1.2008. 20:42:52 Komentar poslao: Ambasador


8.Ako se prihvatiš posla možda i manje!

16.1.2008. 20:28:31 Komentar poslao: master Yoda


9.A onda se samo možemo nadati da će odsada sve biti u redu i da nećemo svi zajedno čekati četiri-pet dana da funkcionira kako treba!

16.1.2008. 19:54:31 Komentar poslao: Ambasador


10.Loše čuješ!

16.1.2008. 18:25:08 Komentar poslao: master Yoda


11.Čujem nešta ovih dana da se ne mora platit wireless za ovaj mjesec (siječanj) zbog problema sa internetom! :)

16.1.2008. 14:19:44 Komentar poslao: Ambasador


12.hehe! stvarno smo metropola po dogadjanjima!

15.1.2008. 22:32:37 Komentar poslao: bosut142


13.Zanimljiv presjek prosle godine... nema sta...

15.1.2008. 15:50:16 Komentar poslao: Monsinjor Djipa


14.Stavljene su slike sa Nove Godine koju je organizirao Moto Klub

15.1.2008. 15:27:52 Komentar poslao: Buban


15.Adminu! nisi spomenio pocetak kopanja kanalizacije u matije gupca! jest da nece biti u funkciji jos godinama al eto...

14.1.2008. 8:57:19 Komentar poslao: Hrvoje


16.Svima sa malim zakasnjenjem sretna nova godina i da vam sve bude bolje nego sada.P.S. j.bo ih Jovan Perisic.

11.1.2008. 20:42:45 Komentar poslao: Ilija D.


17.boba dan...

11.1.2008. 17:13:46 Komentar poslao: b4Lk@n


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !