Uhapšen Željko Peratović !


OBJAVLJENO: 17.10.2007.          PREGLEDA: 4895       KOMENTARA: 16  LINK


Novinaru Željku Peratoviću jutros oko sedam sati u stan upala je policija i zaplijenila mu tri računala, mobitel i dokumentaciju te ga privela u policijsku postaju u Heinzelovoj ulici u Zagrebu pod sumnjom odavanja državne tajne.
Peratović je bez ijedne dlake na jeziku ispaljivao rafale po svim največim njuškama, što i priliči jednom gradištancu- bez dlake na jeziku. Izgleda da je jedna stidna bila ui blizini.

Prema nepotvrđenim informacijama, Peratović je priveden na izričit zahtjev Državnog odvjetništva, a prema tajnom nalogu.

Supruga Nada Peratović rekla je Hini da je Peratović uhićen oko 20 sati, nakon što je u 14 sati odveden na neformalni razgovor u sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj.

Kazala je da je policija jutros u oko sedam sati došla sa sudskim nalogom pretražiti njihov stan zbog sumnje da je počinio kazneno djelo odavanja državne tajne.

U pretrazi stana, koja je potrajala do 14 sati, policija im je oduzela tri laptopa i osobno računalo te dokumente koje je smatrala relevantnima za to kazneno djelo, kazala je.

Niti u policiji niti u Državnom odvjetništvu nisu komentirali privođenje, no doznaje se da je Peratović više sati ispitivan, te da će i preko noći biti zadržan u policijskoj postaji u Heinzelovoj.


Neslužbeno doznajemo da je razlog privođenju video prilog nedavno objavljen na Peratovićevom blogu, u kojemu iznosi teške optužbe na račun predsjednika Mesića.

Peratović prenosi optužbe odvjetnika Marina Tomulića da je Stjepan Mesić, prije nego je postao predsjednik, skupa s pojedinim djelatnicima pravosuđa i Državnog odvjetništva te svojim šogorom Žarkom Pavlinom, oteo cjelokupnu imovinu obitelji odvjetnice Ane Jendriš-Jelesić, počev od kuće u Bosanskoj ulici, preko umjetnina i zlata do obiteljske grobnice.

Video prilog dostupan na Peratovićevom blogu sadrži i desetominutni razgovor Ane Jendriš-Jelesić s Vlatkom Paljugom, članom predsjedništva Hrvatskih republikanaca, a koji je objavio novinar i haški optuženik Domagoj Margetić, u kojemu odvjetnica opisuje okolnosti pod kojima je ova stara zagrebačka židovska obitelj navodno opljačkana.

Završava se komentarom predsjednika Mesića o Tomuliću, kojega naziva 'svjetskim kriminalcem' te dodaje kako bi francuski odvjetnik Ane Jendriš-Jelesić, Ivan Jurašinović, koji ju je zastupao pred sudom za ljudska prava u Strasbourgu, po dolasku u Hrvatsku trebao posjetiti Vrapče gdje će mu 'biti pružena efikasna pomoć'.

Peratović, bivši novinar Globusa i još nekih pisanih medija, svoje tekstove, video snimke i dokumente već duže vrijeme objavljuje na svom blogu "45 lines", često s tematikom nezakonitosti, kriminala, ratnog zločina u Domovinskom ratu, profiterstva i rada tajnih službi.

Između ostaloga pisao je o Fatimi Skuli, svjedokinji o ratnim zločinima na području Gospića, koja je u tom slučaju spominjala i potpredsjednika nedavno raspuštenog saziva Sabora Darka Milinovića.

Neki mediji navode da je pretres zatražen na temelju bilješki iz dopisa Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) od 17. rujna 2007. te na temelju zahtjeva zagrebačke policije od 16. listopada, bilješki MUP-a od 7. veljače i kompjuterskih izvadaka Peratovićeva bloga.


Update 17.10.07 oko 11.30
Na jednom od foruma napali čovjeka da je veleizdajnik. Koga je on to izdao ??!!
u obranu je stao jedan drugi forumaš, čija izjava mi se sviđa.
Ej trustu... imaš li ti | Pustinjska lisica | 18.10.2007 11:09:06 pojma što je to veleizdaja??? Da nije možda veleizdaja prodati SVE hrvatske banka strancima i oduzeti hrvatskom narodu lisnicu iz njegovog džepa??? Nije li veleizdaja kada razni Luke Rajići, Zagorci rasprodaju hhrvatske tvrtke tuđincima i uteknu u inozemstvo. Zar nije veleizaja kada se u Istri poljoprivredno zemljište jeftino otkupi, promjeni GUP, isto pretvori u atraktivne građevne parcele, pa ih se potom proda strancima. Da tudume TO JE! veleizdaja, a tko je uhapšen...????? Pa ti si slijep kraj zdravih očiju, grebuckaš po površini, a hrvatski izmet je puuuuuunooooo dublje. No ti i takvi poput tebe,a takvih je najviše, stalno glasate za iste koji su tu veleizdaju osmslili i legalizirali. P.S. Nađi specijalstu za mentalnu higjenu. Pozdrav!
ž

HND najoštrije prosvjeduje zbog uhićenje novinara Peratovića

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije je danas prosvjedovalo zbog uhićenja novinara Željka Peratovića, pretresa njegovog stana i zapljene računala te zahtijeva njegovo trenutačno puštanje na slobodu.

"Ovo je drastičan primjer ugrožavanja novinarskih sloboda u Hrvatskoj i nezapamćeni pritisak na slobodu medija i novinare. Ako su ugrožene državne tajne, onda bi se istražni organi trebali baviti osobama koje raspačavaju tajne, a ne novinarima koji ih objavljuju", stoji u priopćenju HND-a.

Sumnja da je novinar, radeći svoj novinarski posao, odao državnu tajnu ne smije u demokratskom društvu biti razlog njegovog uhićenja i kaznenog progona jer je u takvom društvu pravo javnosti da zna važnije od samog navodnog objavljivanja navodne državne tajne. Tako procjenjuje i, uzimajući to u obzir, tako i presuđuje Međunarodni sud za ljudska prava u Strasbourgu, kažu u HND-u.

Međunarodne novinarske organizacije raspitivale su se već o Peratovićevu uhićenju, a HND će o svemu odmah službeno izvijestiti Međunarodnu i Europsku federaciju novinara.

U priopćenju koje potpisuje potpredsjednik HND-a Zdenko Duka kaže se da će novinarska udruga Željku Peratoviću pružiti svu potrebnu zaštitu.


Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Stari rimljani jednom davno rekose samo kruha i igara narodu ,narod je glup za ostalo

17.11.2007. 10:57:15 Komentar poslao: lovokradica


2.Svaka bura pocinje sa malim vjetricom,a dug put sa prvim korakom,burevjesnik je tesko biti ,svaka cast komsija.Mada ponekad ona stara ostaje aktuelna medju nama;Tresla se brda rodio se mis.na zalost ,nas malihhhh

1.11.2007. 16:17:25 Komentar poslao: 61-B


3.Ma nedaj se ti Željko....

30.10.2007. 8:20:09 Komentar poslao: Monsinjor Djipa


4.Jebote bed sektor.... :) aj na mobitelu uključite T9 hrvatski i upisite "toše" nes nevjerovatno i zanimljivo ?????

29.10.2007. 9:30:41 Komentar poslao: Rolac :)


5.Bit će. Trebao sam juče i danas bit u Gradištu, al dok sam promijenio ljetne u zimske gume, a ovo ono, eto nisam stigao. Možda dođem slijedeći tjedan ili oko 10. studenoga. Naravn, ako do tada ne podignu optužnicu i ne uapse me. ;) Možda zasjenim legendu o Miki Keviću kako je krenilo. Nećete virovat zanimalo i je zašto sam sliko dr. Martina Tokalića. Reko, pa to mi je komšija šta mi nije tijo dat njeku knjigu o Gradištu, pa da ga imam za uspomenu ;) Nije lako ni njemu. Prvo mu u buvari završio Glavaš, a sad ja. Mora da doktor sad pazi šta priča priko brzoglasa ;) Ajde uživajte i nekate lokat priko mire jer još nisu tapecirali kanale.

27.10.2007. 20:07:03 Komentar poslao: 45 Lines


6.oće bit novih vjesti!!!!! :(

27.10.2007. 18:07:46 Komentar poslao: marka008


7.Kod Lesqura Obscurea!!! Ma klasika... nekome on nestima i to je to!

22.10.2007. 15:32:02 Komentar poslao: Monsinjor Djipa


8.Nek privedu i Salamandera kod Leskura. Ne bi mu bilo ništa strano

21.10.2007. 16:18:35 Komentar poslao: Buban


9.Peratović je car... Ne znaju oni šta su državne tajne (sastojci gradiškog stajskog đubreta, kolko se Pucar nije trijeznio itd.)... Šalu na stranu, čovjek je najebo jer je ovoj debilani od države pokazo šturu istinu. Nek Mesića privedu, a ne Peratovića!!! P.S. Željko uz tebe smo, pa ako treba i s nađubrenim vilama!!

21.10.2007. 16:09:40 Komentar poslao: choMa


10.O čemu ti to?

18.10.2007. 21:51:26 Komentar poslao: Buban


11.Danas oko podne pokupio neko malu neku kod škole!!!! Ona u bolnicu išla. I još jedan auto razbijen koji je bio parkiran.

18.10.2007. 21:16:19 Komentar poslao: marka008


12.http://www.youtube.com/watch?v=IY9Nz_fcBfo

18.10.2007. 21:14:06 Komentar poslao: marka008


13.Lako je se zajebavati ali treba i dokazati , mada Zeljku nije tesko dokazati ali njima jeste ...sad ce se istina okrecati dok se prasina svima baci u oci ...ali mi nebi bili mi kad nebi znali pravu istinu ..jeli tako ?...

18.10.2007. 19:25:00 Komentar poslao: Peter Pan


14.druker

18.10.2007. 14:01:51 Komentar poslao: master Yoda


15.Mora da je Luki Rajiću novac vozio u švicu

18.10.2007. 7:23:57 Komentar poslao: Buban


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !