Gradištanski bircevi


OBJAVLJENO: 21.8.2006.          PREGLEDA: 7258       KOMENTARA: 54


Nakon što se uzburkala poput Berave nakon Tsunamija domaća i svjetska javnost poslije postavljanja ankete Gdje su nabolje konobarice ? odlučismo se pozabaviti Gradištanskim bircevima. Bircevi su odgojili mnoge generacije neženja, zgubidana, leventi, pametnjakovića, probisvijeta a bogme i rastavili neke brakove. 2
Mnogi će se sa suzom u okom sjetiti neponovljivog Royala i njegovih čednih, nevinih i putenih konobarica koje su vezle goblene sa moralno najčistijom tematikom, Mircinog koluta naprijed preko bilijara, Luxove svijeće u peći koja je grijala promrzle grupe optimista na -20, Krmetovih pucanja kroz 5. rupu na propeleru nikad očišćenog ventilatora, Đerinog macho imagea konobara bez majice i trapericama zakopčanim 10 centimetar iznad koljena, Bubelinih rafala kalašnjikovim u strop, pikado takmičenja gdje su pojedinci sa preko 3 promila alkohola gađali maksimume, povraćanja preko 2 metra visoke ograde, Anicine knjige dužnika (premda su cijene bile ispod proizvodnih), racija u kojima je milicija izvlačila deblji kraj (spomenimo kada je Luka Lizalica tražio osobnu od Đute radi provjere identiteta a sjedio 8 godina s njim u klupi). Govoriti o ljepoticama koje su dovodili Šebalj i Kamila značilo bi samo potkopavati buduće izbore ljepote u Budrovcima ... A tek wc?! Neotkriveni dragulj za koje bi  producenti serijala o Alienima uveli dodatnu scenu okota i prebogato platili za nedirnuti interijer klonjavaca van bilo koje kategorije. Spomenimo da su gradištanci ljubomorno čuvali ovaj biser i svaki stranac je prolaskom praga svjesno ulazio u rizik da mu osvane šljivik na oku.

 

Prenosimo komentare jednog našeg anonimnog kodnog imena cnnbest@net.hr čitatelja o Gradiškim bircevima uz malu milijardu gramatičkih popravaka. Kometari su iz prethodne vijesti -Stres vlada Gradištem !

 
TRI VELIKE BIRTIJE... Dijamant... hm ??? Pa ja mislim da je najveći problem dijamanta njegov wc kroz kojeg je prošlo mnogo znamenitih ljudi i u kojem se desilo mnogo događaja koji su zaslužili da se ubilježe u knjige mudrosti i najvećih novinarskih kuća. To je kafić u kojem već u 5 sati popodne nema wc papira i neophodnih ubrusa za nožne prepone. Unutarnjem neugođaju uvelike pridonosi strašna narodnjačka ..... muzika, za kojom mnoge .... klinke režu svoje nezrele vene, raširuju svoje usijane čvalje i od velikog uzbuđenje sline po čašama koje se poslije jako teško ispiru. Ventilacija se gasi svakih 10 minuta, a dim ostaje unutra. Prednost dijamanta su slatkoljubivi konobari sa višegodišnjim stažem i sa velikom uljudnošću koji osvajaju se seoske cure koje su na pohvalnom glasu.
Kod Marina vlada opći kao kao i u Iraku... Na svakom kutu birtije, šanka i pokera izborili su se mnogobrojni termiti, kukci, spore i razne kliconoše. U konobaricama obitavaju neželjene bagude, a na njihovim keceljama šire se mirisi svakodnevnih ljubavnih sokova (i.a). No u Marinovoj birtiji čovjek može svaki dan naći svoj mir u pozadinskom djelu nekadašnje (okradene i propale) kladionice. U tom istom prostoru za par mjeseci se namjerava otvoriti najluksuzniji bordel po unikatnim balkanskim standardima.
Dvije bagude su iznimno elitni mafijaški kafić u kojem možete uvijek naći ludu i raspoloženu ekipu. Prolaskom pored te birtije uvijek možete napraviti svoju novu kolekciju fotografija skupih i prestižnih tanjurača, plugova, drljača i pokojeg luksuznog traktora...
Nafi, takozvani SLAVONAC je vrlo koristan objekt u Gradištu. Nafi je svoj brend doveo na dobar glas najsočnijim i najukusnijim hamburgerima u cjeloj slavonskoj regiji. Kod Nafija se uvijek možete opustiti u udobnom i zadovoljavajućem smještaju. Također se možete naslušati mnogo pametnih i poučnih izjava, vidjeti mnoge zakonom zaštićene životinje (jednooka mačka sa svrdlastim repom) i umjetne znamenitosti. Za razliku od mnogih birtija na Nafijevim stolicama se svaki treći posjetitelj može osjećati sigurnim i pametnijim od drugih.

Od vjernih poznanika sam načuo da se kod Horvata sklapaju najveći švercerski pothvati koje povijest nije ni uspjela zapamtiti. Uglavnom se preprodaju rasušeni kuleni, prefarbani kamuflirani šlingani stonjaci. Staračke marame i halteri koji sežu iz hitlerovog doba.
Zatvaranjem bilo kojeg od ovih kafića naše selo vise nebi bilo ono pravo, originalno i zabavno. Zato vas molim da ove ocjenjene birtije posjećujete i obogaćujete njihov đepni proračun. Za ostale kafiće nikad nisam uspio nabaviti V.I.P. propusnicu. U tim kafićima se odvijaju važni poslovni sastanci i događaji.

Lanterna-zbog pokeraških seansi koje znaju potrajati i do tri dana bez prestanka s pravom nosi naslov Gradištanski Las Vegas.

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Bravo Zlatane !!!!! Drago nam je da si živ, zdrav i da nisi izgubio na masi.

14.9.2010. 13:41:39 Komentar poslao: M5


2.jebiga vidim da je bilo tipova koji nisu poznavali dovoljno mene i moga kuma sebalja pa javljaju da sam otet,ali afganistan njemacka su iza nas. svjetski ljudi. nedaj prodora sto bi reko dida loco.

14.9.2010. 10:13:09 Komentar poslao: kamilla


3.na kojoj sliki

5.11.2006. 18:48:56 Komentar poslao: skorpija


4.ej jesi li vidjela na sliki Želju Dretvića,bubinog brata

5.11.2006. 18:05:26 Komentar poslao: ribica


5.Dragi moji i drage mojeeeeeee, zaborawih, pozdrawiti, tj. posebno istaknuti josh jedan dio moje velike rodine, a to su KARLINI i Mikinci koje sveusrdno pozdravljam, ah da i kokanowe, na prwom mjestuuuuuuu,...!!!!!!!!!!!! Nemojste se ljutiti, ali ja moram polako sa scene, finila je i ova, zapocheo sam kao vrlo mlad u Ian Gillan Band,...itd,...etc,...pa solo karijera, pa idem se malo odmoriti, u neku vrst penzije,....da, da u zadnje vrijeme sam bio tzv. modni kreator John Galliano, ali nije wazno, chekayu me Spice Girls, wolli was wash:.......

3.11.2006. 4:00:13 Komentar poslao: Georg Michael


6.Cigani su nebom proshli i vatra je ugashenaaaaaaa,....!!!!!!!! Otprilike ovo je uvertira za moj slijedechi prolog:"Zelim svima mir, ljubav i zdravlje i puno sreche,...!!!!!!! Naime poznavao sam aktere drame ili tzv. SAPUNICE pod naslovom T.i.t.o.,koliko do sada znam ima ih 10 u stilu Dalton´s Brothers; Naime, oni su moja ivasha bratija, ali na zalost ljubave uvijek bolom vrachala, e sad bi trebalo biti Schluß und Abschluß, u protivnom chu biti prisiljen primjeniti restriktivne mjere nasuprot tzv. bratije Daltons!!!!!!!!!!"

3.11.2006. 1:11:15 Komentar poslao: Fata Fadil Fadila i admir. Vukojica


7.mogli bi stavit neku novu vijest,ovo je stvarno jako dosadno

30.10.2006. 18:02:00 Komentar poslao: al bandy


8.Marin je legenda u selu.Sjetimo se samo da je svaka konobarica koja je došla radit kod njega bila prvo njegava a jednu je i oženio.

29.10.2006. 21:28:54 Komentar poslao: zvrknuti


9.Dragi moji, drage moji, moj adjutant kapetan Dragun dobio je na poklon 5 kajmana, to su vam oni mali krokodilchichi, swe zhiwo zderu, pa su meni ostavljeni na drfesiranje i milost i ne milost, nechete vjerovati, navalili su na barel mojeg vina, popili su vishe od litre, da prostite pojebali se pod kauchom i sad lalaju,...!!!!!!!!!!

20.10.2006. 12:59:03 Komentar poslao: Highlander


10.Bash si jadhan sa shvojim khomentarina

18.10.2006. 9:56:17 Komentar poslao: Pushijonicharu!!!


11.Eh, drahgi moji, da li mozhete zamisliti da je nashe Gradiste u godini 1999, tochnije prosinca mjeseca posjetrila jedna velika povijesna lichnost, koja se dakako zove Charlie Chaplin glavom i bradom, oprostite sto vam idem na jadi ali isti gospodin Charlie Chaplin, boravio jem u Gradistu u Jesen 1998, posto je on vrhunski glumac, niste ga uspijeli skuziti daje to on,...istina ja sam ga prochitao prije koji mjesec dana, osim toga, njegova ekselencija je odigrala nekoliko znacajnih povijesnih uloga,...!!!!!!!!!!!!

18.10.2006. 3:02:17 Komentar poslao: Grga


12.Azra:"Ne prodajem nasmijeshenog psa",& "Roll over Jura",....J.B.Stulich

14.10.2006. 3:29:27 Komentar poslao: Fantom slobode


13.Privjet ribjata!!!!!! Kak ste mi kaj?????? Kak ste se proveli na morju??????????? Posebno pozdravljam onog frajera sto mi witsche da sam bala,...!!!!! Eh, moj bale, di si bija kad sam vas postrojavo, vjerojatno ti je falilo soli u glavi, pa si bio nepodoban, inache di se vi propali zhandari krijete kad pripuca, znam za jednog, on se uvatio volana hitne pomochi, a owaj drugi izgleda da se sakrio u bubanj od svojeg kombajchichaaaaa,.... ajd´SERVUS i do svidanjaaaaa,...!!!!!! Eh, zaboravio sam neshto, mozda ipak lisichnjak postane uskoro samo Brandstrassse,...!!!!!!!!!!!!!

13.10.2006. 0:26:56 Komentar poslao: Jasna Zlokich


14.Haloooo, sobata na kukulelata,, ima li kod vas kiiikkkeeee i rakije

6.10.2006. 11:12:50 Komentar poslao: Moby Dick


15.Dragi moji, drage moje, neshto vam telefonske linije danas u jutro ne rade, zovem neke moje prijetelje iz bivshe juge, kao npr. Sergeja Tpolovsheka iz Zagreba alias Tonich Iliju iz Srbije, a pozdravljam i Ljubu Alicicha harmonikasha porijeklom iz rodnog mjesta Tito sa Sicilije, ali na zshalost nitko mi ne odgovara, i opet moram zapjevati,balkane, balkane , bakane moooojjjjjjj,...!!!!!!!!!!!

6.10.2006. 8:48:03 Komentar poslao: Zshorrraaa Jugoslawsky


16.Breave Hearth;ostavi se tipkovnice,ako ne znaš kako se ona koristi!!!

2.10.2006. 22:16:34 Komentar poslao: profesor


17.Ova slika smrdi na nedozvoljena sredstva: http://www.gradiste.com/galerija/zima2005/DSC07024.JPG

2.10.2006. 9:12:41 Komentar poslao: Drogom protiv sporta


18.ti ispod si spaljen i svi tvoji ostali komentari!

2.10.2006. 8:11:41 Komentar poslao: Bez komentara


19.Dragi moji, drage moje, kako ste, mozda bih ja ipak sada malo kakawawa, alio moglo bi se to i obistiniti, mozda niste ni znali koliko je nase selo sveto mjesto, ne samo da su kojekavi barbari u njemu, tj. njegovim kulama (bile su 3) pobili i ubili 650 rimskih vojnika, nego ima tu josh po koje ovozemaljsko chudo, kao na primjer postoji jedan glavni i samo jedan jedini VIP koji jest stvarno , pa skoro pljunuti Castro, pardon Fidewlius, ne znam kolioko poznajete stosove iz sudske medicine ili uopce sudsku medicinu, pa postoje izvjesne tablete, pod izvjesnim nazivom koje koje ispunjavaju tzv. zelju za suicidom, pa to vam dodje, kao idem malo U pa uz to malo mrrr-mrrrr, pa onda novi zivot high Life ili Haalllliiiii-Gaaallllliiiiiii,...etc.,.... Nemojte ga niti spominjati, aniti pogledati, on je tako i tako odavno prodana dusha, skoro pa sam tadas i vidio tko ga je kupio, moguche da je ista i doticna=glumi jednu njegovu suprugu vishe,...ha-ha-haaaa,...!!!!!!!!

1.10.2006. 23:07:52 Komentar poslao: Breave Hearth


20.i josh od mene:,....da svaki od was ima barem po jednui belu lalu i po koju belu radu, pa che biti i shtuka i sharana u berawi wisheeeeeeeee i pozdrawite mi moju Milicu Crnogorku,....!!!!!!!!!!!!!!

30.9.2006. 22:11:40 Komentar poslao: Jura Panonsky


21.Dobar Jutar Pampiwo i zhen shen i li shen zshen men,....!!!!!!!!!!! malo je owo tesko prevesti ali vam zelim sve najbolje, eto takooooo od mene,...nego jeste li obrali bostan,...?????????????? A,...kukukukuruze,...??????????? Ima li klipowaaaaaaaaaaa,....???????????

30.9.2006. 21:49:19 Komentar poslao: Jack Daniels


22.balla,du kannst alles fragen,was dich interesiert,ich werde antwoeten,und falls ich etwas nicht weiss,uch frage um.ok

22.9.2006. 23:09:26 Komentar poslao: josef


23.Dragi moji, sve vas puno volim i zelim vam ugodnu i prijatnu nochcu i sretnu buduchnost, a Crazy Rosalie pozdravljam pjesmom Shadows on the wall°°°°°°°°°°°

18.9.2006. 23:51:56 Komentar poslao: Highlander


24.Ljudi, jeste l´gledali filmove, suva krpa na dnu mora, ili tarzan u dumst flaschi, a mozda chelawi se vuku za kosu,...????????? A sad bez zajebancije, gdkje bi mogao nabaviti film, vrlo star film, pod nazivom: 2diabolik"...???????????...pozeljno u obliku DVD-a,..!!!!!!!!!! I josh neshto, chitate li bibliju,...?????????? Jeste li vdjeli andjela sa uzahrenim machom na vratima Edena,...???????????

18.9.2006. 23:20:48 Komentar poslao: Colonello Fuocco


25.Dragi moji, ima li klipowa, mislim, jesu l´rodili kukukukuruzziiiiii,... pa da barem ima kiiiiikkeeeeeeeee od proshle godinneeeeeeeeee,...bash bih neshto zakhurdachiooooooo,....

18.9.2006. 0:40:56 Komentar poslao: macafuttaaaaa


26.Može doći. Čeka je snajper u ćelenku.

15.9.2006. 10:51:03 Komentar poslao: Domoljub


27.Dragi moji i drage moje, uskoro dolazi vam u posjetu Seka Aleksich sa svojim orkestrom SAE ROMA, nije josh tochno ugovoren termin, a niti mjesto odrzavanja koncerataaaaaa,...!!!!!!!!!

15.9.2006. 10:10:20 Komentar poslao: Power Bat


28.Zahvaljujem BK Tv na dobroj muzici i to sve hit do hita, hir, pa hir do hira, hirrovito i hirohito,...!!!!!!!!! Sayo nara, kod nas ni za lijek,.... SAJONARA!!!!!!!!!!!!!!!!!

15.9.2006. 1:11:25 Komentar poslao: Highlander


29.Šebalj & Kamila su bili brijači poznati na daleko. Je da je ponekad osvanula koja šljiva na oku ali se nisu dali.

14.9.2006. 16:38:30 Komentar poslao: Mlađi Mulac


30.Servus TEST!!! Kann hier einer deutsch??? Interessante Seite, mit einigen lustigen Bildern. Leider verstehe ich kein kroatisch!!! Aber die meistens Bilder sprechen für sich!

14.9.2006. 15:26:27 Komentar poslao: balla


31.Opis odgovara istini. Možda ima starijih koji se sjećaju 2 bage malo više od nas mlađih

14.9.2006. 15:24:03 Komentar poslao: Bajo


32.Georg daj nemoj više srat!Poslat ču Ivicu po tebe da te vozi u Popovaču!!

13.9.2006. 18:41:57 Komentar poslao: vozač


33.Dragi moji, drage moje, jeste l´znali: ...zhenny se swiitsky prinz Olllaaaf IV; sa Fatom Orlowich, nashe gore List,...!!!!!!!!!

13.9.2006. 13:16:16 Komentar poslao: Tomislav Perica


34.Bacha Shima, jesi l´prprdio svoju kapu, kad chemo po drugu do Romnanshorna, u Svicu,...

7.9.2006. 11:29:20 Komentar poslao: Georg Djourou Mikin el ARX


35.Dragi mjoi kako ste, ima li kod vas zime, igrate li josch schnaps ili preferans, ja sam slozhio novi skat,... ali dzabe izashao mi moj toblerone od generala Granta, a sad chu i ja morati na domachu medecinu,...pa hajde zhiwi i zdravi bili i do iduchi puta,...

7.9.2006. 8:55:17 Komentar poslao: Dr. Mile Struya


36.Puno pozdrava Felixu Obradowichu, Joci Bosckowitschu i ostaloj bagri, isto tako kukavici i mojim smiljanichima, uz pjesmu Druze Tito nisam te ni pito di je moje sa tawana zhitto,...

7.9.2006. 8:26:22 Komentar poslao: Iowa beckrya pecharosz


37.Salute, wie geiz,...!!!!!!!!! Git es Schoky bei EUCH;::ßßßßßßßß

5.9.2006. 0:19:53 Komentar poslao: John Galliano


38.Ondak sam bio dimnjacar mlad,...

4.9.2006. 16:35:54 Komentar poslao: Tadija


39.Pitate se kako su nastali crnci, boze mi prosti, nemojte zamirit, kad sam povalio prvu negrichanku u staglju na sinu, spala na nas vreca sa kakaoom dok sam utjerivo,...

4.9.2006. 16:28:50 Komentar poslao: Obrij,...


40....dobro jutro slavonski ratari, trudnici, trudnice i poljodjelci, u ranu zoru,... popijmo po koju ZA GOTOVINU, razlog slavlju jest taj sto smo chapilli YU-krvnika, Blagoja Adzica, biseg sefa generalstaba JNA, negdje u Bavarskoj,... ...mili, mili,...mili C&A

31.8.2006. 5:38:17 Komentar poslao: Sky Sheriff


41.Berava je moje more, more koje nema soli,... Oj Beravo, Oooojjjjjjj,....!!!!!!!!!!!

30.8.2006. 22:48:08 Komentar poslao: Zuca


42.slavonac pobjedio 5-0

26.8.2006. 22:54:16 Komentar poslao: sused


43.kosci kose medj Gorama djevojke nose vodu medj nogama oj djevojko, bil dala vode iz te tvoje doline, da umocim belegiju bar do polovine? dala bih ti al mi kantu probise jos prosle godine

25.8.2006. 12:07:48 Komentar poslao: Pjesnik s Gora


44.Gajba ! TOOOO!!!! Tofa nema više, živile gajbre pive a ne sranja od 0.25

25.8.2006. 11:30:59 Komentar poslao: Pivo


45.joj siniša jesi se oroljo na onoj slici...iso miki...pozz brata...

24.8.2006. 20:51:23 Komentar poslao: jedna mala iz komšiluka


46.6. LANTERNA - Ugođaj 4/5, gostoljubivost 2/5, cijene 3/5, ponuda 2/5 7. ROYAL - Ugođaj 5/5, gostoljubivost 0/5 (zbog loše politike prema strancima), cijene 5/5, ponuda 3/5

24.8.2006. 14:08:31 Komentar poslao: Kroner


47.Stručna analiza:1.NAFFY - Ugođaj 2/5, gostoljubivost 5/5, cijene 4/5, ponuda 2/5 2. Zgubil - Ugođaj 4/5, gostoljubivost 3/5, cijene 4/5, ponuda 3/5 3.Marin Ugođaj 1/5, gostoljubivost 2/5, cijene 3/5, ponuda 2/5 4.Dijamat Ugođaj 3/5, gostoljubivost 2/5, cijene 1/5, ponuda 4/5 5.Horvat Ugođaj 0/5, gostoljubivost 2/5, cijene 5/5, ponuda 2/5

24.8.2006. 14:04:51 Komentar poslao: Kroner


48.Nafijevi hamburgeri imaju dušu

24.8.2006. 8:00:05 Komentar poslao: FB


49.Mislim da Mata Horvat više neradi!

22.8.2006. 15:59:36 Komentar poslao: Barem mislim


50.Koje to budale u anketu glasaju da su najbolje konobarice kod Mate Horvata? pa zadnja konobarica služila je Rusku vojsku prije 60 godina

22.8.2006. 13:11:27 Komentar poslao: Sava Kovačević


51.Da da. Royal je bio totalno IN. Pilo se koliko si htio na crticu, feštalo se do sitni sati, vojska imala para, dolazile konobarice muslimanke da se dokopaju Zapada. I odma u Gradište, to su bila vremena radosti i veselja te kratke pameti ...

22.8.2006. 9:25:46 Komentar poslao: Obrijana Glava


52.ajmo VAS 16 na chat

21.8.2006. 23:40:59 Komentar poslao: sssss


53.Najsiromašnija je Vukovarsko-srijemska županija u kojoj BDP po stanovniku iznosi tek 57,5 posto hrvatskog prosjeka, što znači da su stanovnici te regije oko tri puta siromašniji od Zagrepčana, piše Jutarnji.

21.8.2006. 16:22:18 Komentar poslao: Bješte ljudi iz Slavonije!


54.Pogodio je u srž birceva.

21.8.2006. 15:01:18 Komentar poslao: Prstom u dupe


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !