Nezadovoljstvo velečasnim ?


OBJAVLJENO: 29.7.2005.          PREGLEDA: 18049       KOMENTARA: 168  LINK


Kao bastion slobode voljni smo objaviti jedan tekst koji je napisao Željko Peratović usko vezan za rad svećenika Alojzija Asića. Ima ih puno koji ga kude ali i koji ga hvale. Naprijed sa komentrima. Originalni tekst možete preuzeti na linku bloga novinara Željka Peratovića

Je li ovo mladi popa?

Ali mojoj majci, kao i svakom došla je smrtna vura, pa je župnik Alojzije, nažalost, obavljao vjerski dio pogreba.

Da nisam tamo negdje sredinom sedamdesetih ministrirao kod pokojnog vlč. Josipa Ivanuša možda me i ne bi toliko, pored tuge za majkom, pogodila bahatost i odsustvo svakog smisla za duhovnost pri pogrebnom ritualu kod župnika Alojzija.

I može meni Mate Bašić bajati TI TO kol'ko mu volja, al ja sam se u socijalizmu osjećao neusporedivo više katolikom, nego danas pored brojnih Alojzija kakvih se može naći u većini župa po Hrvatskoj.

Prvi put mi je taj navodni božji sluga pokvario Polnoćku kada sam se sa svojom budućom suprugom Nadom našao pod korom pred početak mise nebi li samnom podijelila onaj posebni uzvišeni osjećaj kad doslovno možete čuti šum i jeku srdaca u prepunoj crkvi.

Alojzije se već odjeven u prikladno misno ruho zaletio od oltara do pod kor i nekom djevojčurku zavrnuo zaušnjak, i pjeneći se ljubičast u licu istjerao ju na mećavu pred crkvena vrata jer se drznula ne poslušati ga i doći u prvi red klupa, nebi li netremice mogao gledati u njene bademaste oči, kestenjaste uvojke i rumene obraze, tj da kojim slučajem ne žvače žvaku dok on misi.

Potom mi je otac pričao da se Alojzije, jedno pol sata prije rane nedjeljne mise zaletio do njega i njegovog školskog i rekao im da je u crkvi zabranjeno šaptati.

Ni majci se nije sviđao njegov tiranski stil duhovne obnove župljana Gradišta pa je pred par godina prestala ići na mise, dok je još hodala, i kad bi bila sam molila se klečeći pred improviziranim oltarčićem u dnevnoj sobi.

Kad bi ju takvu, već i bolesnu, zatekao gdje kleči pred stolićem na kojem je bila uokvirena sličica Svetog Antuna Padovanskog, križić, s krunicom od rogačeva sjemena omotanom oko prstiju dugih smežuranih, koljena bi mi sama od sebe klecnula, a oči zacaklile kad god i bilo gdje bih se sjetio te slike.

Ali Alojzije me baš razbjesnio na njenu pogrebu.

Ne njemu ne trebaju ministranti. Zašto bi s njima dijelio novac?!

Sav crkveni pribor kojim se koristi na pogrebnom obredu može se vidjeti na slici. Dakle, samo molitvenik. Frotirski ručnik koji nosi pod miškom neposredno pred ukop dobije od obitelji, pa kad obavi svoje i njime obriše ruke, proda ga vlasnicima za 100 kuna.

Nema ni posebne posude sa svetom vodom u koju bi ministrant umakao onaj gljivasti šuplji valjak, a svećenik škropio lijes.

Ne, za Alojzija je dovoljno da netko od rodbine bude blizu s običnom čašom u kojoj je sveta voda te da mu doda namočen stručak ružmarina kojim će on dva, tri put neodređeno mahnuti ponad groba od kojeg udaljen više od dva metra.

A da ne spominjem da se nije udostojio onim križem omotanim rišelje šlinganim ručnikom, koji na čelu pogrebne povorke nosi kum dotaknuti vrh u dnu groba spuštena lijesa. Njme je dotaknuo samo par grumenova zemlje izvan groba. I kad bih uistinu vjerovao da svećenik doticajem vrha tog križa s lijesom položenog u zemlju može uspostaviti vezu između Neba i duše moje majke, a on to nije učinio, zamolio bih Boga nek Alojziju grlo zagolica vlastitom dušom.

Bio sam miran i siguran da joj je duša kroz krupne i spokojne oči, prije nego se sklopiše, ugledala Nebo i bez Alojzijeve pomoći.

Alojzije Asić se čak nije udostojio primiti iz ruku grobara kojeg smo kao srednjoškolci zvali Tiberije, lopatu s par grumenova zemlje i pustiti ih da padnu na poklopac lijesa. Učinio je to Tiberije, a Alojzije je samo promrljao: Spomeni se čovječe da si prah...
O sutradanjoj, ranojutarnjoj misi zadušnici za pokojnu Evu (greškom u krsnom listu upisanu kao Ema) u izvedbi Alojzija Asića neću pisati jer mi već drhte prsti, a pelin i papar jezikom vlaže usne.

Đakovačko-srijemski biskup Marin Srakić može biti ponosan na svog podređenog Alojzija Asića i dao bih se kladiti da će mu ispuniti želju da ga ostavi do mirovine župnikom u Gradištu.

P.S. Bilo bi, prema tom uzornom gospodarstveniku Katoličke Crkve u Hrvata, nepravedno ne spomenuti da je od oca, nakon zadušnice naplatio 700 kuna, uračunavši u tu cijenu i slijedećih pola godine koliko bi se lukna za majku moralo platiti da je živa. Valjda će je se za te novce barem ponekad sjetiti, ako ni zbog čeg drugog, a ono kad do njega dopre glas o ovom postu.
Suzdržite se vulgarnih komentara-onako ih brišem!
Webmaster


Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.nisam prakticni vjernik, i nemam predrasuda prema vjernicima (kontemplativnim i meditativnom), ateistima ni aGnosticima (neSpoznajucima), no mogu osjetit razocaranje i nezadovoljstvo necime sto ne bi trebala bit usluga i servis, nego religijska i vjerska predanost svechenstva... U ducan u kojem je trgovac neljubazan, kupac se ne vraca... A to nema veze s Bogom/Arhitektom

3.12.2009. 3:51:13 Komentar poslao: dGs


2.Alojz je najbolji velecasni u ovom kraju Hrvatske. Toliko toga je izgradio, a i tolika zbivanja u crkvi stalno. Neka ga Bog pozivi!

8.9.2006. 12:47:15 Komentar poslao: jedan dječko


3.Evo, sada vam je u Gradištu svećenik (karizmatik, egzorcist...) fra SMILJAN KOŽUL pa dođite na Misu svi vi koji ne trpite svog župnika - sada je drugi tu pa pokažite svoju vjeru ili zauvijek zašutite!!!

8.9.2006. 10:23:13 Komentar poslao: Susjed


4.Laku noch Bepina, Laku noch Luigi,... Lakuuuuuu Nocccccccchhhhh,...!!!!!!!!!

8.8.2006. 4:20:01 Komentar poslao: Roko Prc


5.joj, je "jadan čovijek" ima upalu pluća i nebi mu pomogla ni za što!!!!!!!!!

21.4.2006. 17:12:28 Komentar poslao: stars


6.poz ani d

10.4.2006. 12:48:43 Komentar poslao: tovar


7.zar mi imamo crkvu i kako ona izgleda, ako je ono velecasni ,ja se odricem sveg sto sam naucio o bogu i njegovim ideja koje on govori kroz njih, (prije bi pogledo neki s**** koji prode pokraj kafica dok traje ta misa). Primjeti sam da sve vjere traze da pomognes onom koje manji slabij i je bespmocan. Ima svasta od onih ljudi koji su pobozni a nebi pomogli nikom.Ajd molim vas promjenite temu znamo da imamo loseg velecasnog ,nitko nije savrsen a i nece on vijecno biti ovdje umrijeti ce dobiti cemo drugo i gotovo .

9.4.2006. 18:23:52 Komentar poslao: Zelena Inguana


8.Naš je pop jedan od najgorih u rh

8.4.2006. 22:18:56 Komentar poslao: fggd


9.Odgovorni u Katolickoj crkvi znaju za sve te otimacine,ali i oni dobiju dio od tog kolaca.Crkva trazi da joj se vrate posjedi i ostala dobra,ali zar crkva ne propovijeda siromastvo i odricanje od dobara zemaljskih.Blago siromasnima njihovo ce biti kraljevstvo nebesko,tako sam ja ucio na vjeronauku kod precasnog Stipice mijatovica.Crkva bi trebala pomoci siromahu,koliko moze a ne uzimati mu i to malo sto ima.Vjernik u Cerni nije mogao platiti lukno,a pop mu kaze prodaj televizor pa plati lukno.Tako govori jedan sluga Boziji?

18.1.2006. Komentar poslao: Jastreb


10.... I još jedan problem, možda najveći, koji izaziva i najviše javnog interesa, jest pitanje prikupljanja vjerničkih novčanih priloga za pohoda obiteljima. Često ispada da svećenik ide obiteljima samo kako bi od uzeo danak, pa zna doći i do mučnih situacija. Sve su to razlozi koji tjeraju odgovorne u Katoličkoj crkvi u nas na promišljanje o što bržoj reformi blagoslova obitelji. ....

18.1.2006. Komentar poslao: Večernji List


11.Nije samo Mara Pavica i Mara od slingeraja nego Mara debela i Mara bataljuska.Malo koji Pop nju nije guzio.Sto se tice Popa predlazem "tihu" eliminaciju.

13.1.2006. Komentar poslao: Jastreb


12.,,Onaj sto je bez grijeha nek baci prvi kamen" a vi svi drugi- Laprdave kokosi-i kozojebci MAAARSH stokko nevaspitana Sotone laprdave jedne za svaku vi morate imati poklopac pa poklopite si labrnju...

28.12.2005. Komentar poslao: ET SANKTI ET DOMINI IN CRISTI AMEN


13.Pa i onaj učitelj je bio dobar? Ni on nije savršen,to zaboravljaš. Ti misliš da on valja, ima i on svojih dobrih strana (možda dobro slika?) ali zato što smo mi seljačine i zato što nismo prepoznali njegove dobre strane ovo selo je zbog njega završilo na TV-u. Zar ne?

10.12.2005. Komentar poslao: aha


14.šta sad hoćete???ništa vam nevalja,niko vam nevalja..niko nije savršen,to zaboravljate...on je takav i nemožete ga promijenit..i vi isto imate svojih mana,niste savršeni!!mislite da vi valjate??varate se..ima i on svojih dobrih strana,a i loših kao i svi!seljačine!da njega nije bilo ovo nebi ličilo na ništa..nemate pjma--razmislite,vidit ćete da sam u pravu..

9.12.2005. Komentar poslao: jaa


15.NEMA MOZGA

30.11.2005. Komentar poslao: ANA


16.Ja se ne sramim onoga što sam pisao o vlč. Alojziju Asiću.

26.11.2005. Komentar poslao: Željko


17.JA NEMAM NIŠTA PROTIV POPE ALI ON JE KAO SVI DRUGI SVEĆENICI.GRADI I PRAVI VIŠE OD DRUGIH SVEĆENIKA.TAKO DA NITKO NEMA PRAVO KUDITI GA!!!!!!!!

24.11.2005. Komentar poslao: LOVOKRADICA


18.E PA JA SE NEMAM ZAŠTO ŽALITI JER ON SAMO RADI SVOJ POSAO.MOŽDA JE MALO ČUDAN ALI JA NEMAM NISTA PROTIV NJEGA.ONI KOJI SU IZMIŠLJALI ONE LAŽI O NJEMU NEKA SE SRAME JRE TO IM JE VEĆ GRIJEH.MOŽDA I JA GRIJEŠIM ALI ON MENI NIKAD I MISLIM DA MI NIKAD NEĆE UČINITI NIŠTA ZBOG ČEGA BIH GA JA MOGLA KUDITI.SVI VI KOJI STE OVI PISALI NEKA VAS BUDE SRAM!!!!!!!!!!!!!!!!1111

24.11.2005. Komentar poslao: VJERNICA3


19.Jel se nas Lojzek popravio? Nema nikakvih vijesti o novim nepodopstinama seoskog zupnika.

8.11.2005. Komentar poslao: Kazimir


20.Sad će plaćanje lukna pa se svi ušutili. A neki dan došla policija na gradilište - obnovu zvona, i popisala radnike. Jel sve po zakonmu s tom obnovom?

23.10.2005. Komentar poslao: matajz


21.ma oterajtega iz Gradista

20.10.2005. Komentar poslao: runjo


22.Pa zašto idete u crkvu. Trebalo bi bojkotirati popa, a kad se bude derao na misi ili ispred crkve, treba ga snimit i poslat snimku biskupu. Pa ako biskup kaže da je Lojzek normalan pop, onda nek si sami financiraju biltene. Zato su im bitni ljudi u crkvi a ne zbog vjere. Loš je on pastir ako svoje stado mora tjerat u crkvu, ili Gradištanci nisu normalni, a njega su ovdje stavili po kazni. Stari Josa to nije radio u ono vrijeme socijalizma, pa smo išli i u crkvu i na vjeronauk.

19.10.2005. Komentar poslao: Perica Tamburica


23.Ma neće. Ona ima previše posla u Hrvatskom slovu i kod Franje Babića.

17.10.2005. Komentar poslao: Bosutska


24.I u nas se priprema tiskanje takog biltena. Uredjivat ce ga jedna dama iz Kolodvorske.

15.10.2005. Komentar poslao: didak Ilijica


25.Mi babogredci smo poznati da baš ne obijamo crkvene pragove tako da nas Lojzin teror baš i nije previše istangiro. Ja mislim da ga je to, samog poteralo iz Grede, a ne šaka - nos događaj. Dok sam igro nogomet protiv vas, uvik ste bili rabijatni i ratoborni, zato me čudi trpljenje vakog terora. Moram priznat da se gospon Asić kod vas još više poasio. Sretno vam bilo s tim degenerikom. A što se tiče novčanih nameta, slično se sad dešava i u Gredi. Ne daj Bože da ne platiš lukno, bit ćeš javno žigosan u crkve i u pisanom biltenu koji se besplatno dijeli krajem svake godine, a za ostale usluge - prvo lova onda "poso". Pozdrav

5.10.2005. Komentar poslao: babogredac


26.Pozdrav Big Brother-u Lojzeku,neces ni ti jos dugo srat po Gradistu!

4.10.2005. Komentar poslao: Hamdija


27.ma naš pop je izgleda bog i batina u našoj biskupiji. Kad njemu Srakić nemože ništa... Žalosno!!!!! Jebeš takvog biskupa koji ne može takvu budalu spustiti na zemlju i narediti mu da ga sluša.

26.9.2005. Komentar poslao: Jedna


28.E BAŠ SI KRETEN TI "POKLOPAC". PA ON JE PSIHIĆKI POREMEĆENA OSOBA, KONJU JEDAN

25.9.2005. Komentar poslao: E BAŠ SI GLUP


29.drago mi je da je ovaj svecenik kod nas jer je uveo reda mada nekad pretjera ali to nije nacin da se ovo radi

22.9.2005. Komentar poslao: poklopac


30.hebes mi keeera...pa vi jos vjerujete da ima boga?! e ,pa svasta...

22.9.2005. Komentar poslao: ivice? ma,aaaajdeee...


31.Samo podsjećam da je Alojzije pobacao sve crkvene papire iz Gradišta (i Babine Grede), da je u Babinoj Gredi prefarbao stare vrijedne freske u crkvi a oni sada to restauriraju. Podsjećam da kod njega ne postoji "..pružite mir jedni drugima.." Ne želi na sv. pričesti staviti hostiju u ruku-PAPA JE U HRVATSKOJ STAVLJAO HOSTIJU U RUKU PO ŽELJI PRIČESNIKA. Rastavio je svoje roditelje jer su bludno griješili!!! Podero je i izrezao crkveno tkanje koje se stavlja na oltar i oblači.. Ima otvoreni karton na psihijatriji u Vinkovcima.POSTAVLJA SE I IZNAD CRKVE KAO INSTITUCIJE I VJERE...On tako slatko uživa u laganju..I ko zna šta još!!

21.9.2005. Komentar poslao: JA SAM KLEĆAO U CRKVI U GRADIŠTU PRIJE NJEGA


32.naš se Aleksa još ovaj tjedan može odmarati jer idući bi tjedan mogao biti glavna tema u novinama.

21.9.2005. Komentar poslao:


33.Bog Vas blagoslovio molite se za svoga svečenika jer u ovom društvu jedino Vam BOG može pomoći

20.9.2005. Komentar poslao: Dubravko


34.pa ljudi sta se cudite to je poni

18.9.2005. Komentar poslao: dj................


35.Djuka,ko si ti da tebe naš Alojzije mora vinčati?Nije dovoljno samo iskat treba i dat..Pope daj ruku

17.9.2005. Komentar poslao: Macan


36.Mene da se pita ja bih njega Krizmo ko Kemo gluho krme..jedanaesta zapovijed je nedaj svom Popi da ti sere jer ce da te dere kao ovaj Ovan vas

17.9.2005. Komentar poslao: Druge Konfesije (troprstas)


37.pA MENE I MOJU ZENU TAJ ISTI MLADI POPA NIJE HTIO CRLVENO VJENCATI, a poslije vjencanja koje je svejedno bilo i to kod naseg Farkasa u Sumece pokraj Broda, poslije toga ta isti mladi popa Alojzije nije nam htio blagosloviti kucu, ali je nas vjencani Kum takodjer Svecenik, koji je sa nama doputovao iz Nürnberga blagoslovio nasu kucu, a i moje majke grob sto ovaj idiot Alozije nije nikada ucinio!!!!!!!! Bogu Hvala!!!! Ima uvijek postenih svecenika i ljudi koji jos uvijek casno sluze Bogu!!!!!!!!!! Amen!!!!!!!!!

12.9.2005. Komentar poslao: G.M. (Djuka)


38.taj covjek nije ni zasluzio da ga se nazove velecasnim sve ljude muci ponasa se kao da je pod utjecajem necega stalno je on najpametnij i u pravu niko mu se nemoze usprotivit pa ja neznam odkud to da je on svecenik OD EKIPE

10.9.2005. Komentar poslao: ...........


39.,,,prvo bijase buraa,,,,a oonda,,,mali vitric ..a onda se smiriilo sve,,,jel to nesto novoo,,ili je ekvinocijo moja gospodoo,,,,hahahaha,,despot dalje despotira,,hahahahahah,,tipicno za nas seoski ,,i moj seljacki mentalit hahahaha,popa jase dalje pokraj plota,,,,

7.9.2005. Komentar poslao: lovokradica


40.kaže onaj tutor Babić da bi Želja tako i Papu napo da je došo u Gradište

5.9.2005. Komentar poslao: komšo


41.ehh znade se nek se znade,,,,gradistac ,,osta gradistac ma gdi bioo,,sa zitom ili sa kukoljom hhhahaha,,bitno jedno nek se mlati samoo hahahahahaha

4.9.2005. Komentar poslao: lovokradica


42.krizma je bila odlčna!!!!puna crkva komada (mislim na onu žensku stranu)ima jedna koja je bila najljepša al neću reći ime,vi sami procijenite koja je najljepša????

2.9.2005. Komentar poslao:


43.Kaka je bila krizma?

30.8.2005. Komentar poslao: Županjac


44.lovokradice,žito puno kukolja a slama puna trave.pripremi trijer bit će posla!!

28.8.2005. Komentar poslao: ma opet ja,poznanik


45.al..se slama mlati mozda ispade i zita ve godine,,,

27.8.2005. Komentar poslao: lovokradica


46.smrt narodnjacima !!!

27.8.2005. Komentar poslao: rock "n" roll


47.Znam samo zašto je Pavičeva kuća u lisičaku stradala.Al su ti dečki bezobrazni bili,al sa razlogom!

27.8.2005. Komentar poslao: poznanik


48.Tog nedjeljnog jutra još je par kuća u selu osvanilo obilježeno na isti naćin (poljevanjem boje ili motornog ulja po fasadi). Pigamberu zašto?

27.8.2005. Komentar poslao: Perica Tamburica


49.Nevjerujem da je Željko govnar!Znamo se još od mali nogu,zajedno smo ganjali loptu na ulicama.Svi smo mi bili nekad ponositi Titovi pijoniri.GOVNARI stanuju malo dalje!!

27.8.2005. Komentar poslao: poznanik


50.Nismo dobri jer je optužila Mladena da joj je zalipio žvaku na zvonce. Mladen se tada družio s Tunom Kraljem i nije joj zalipio žvaku na zvonce. Jel joj tko namazo kuću g...... neznam. Znam samo da ju je netko iz Gradišta oteo, ostavio kraj šume i maznio auto pun vridni stvari. Tko je to bio znaju svi u Gradištu. a možda se i ovdje pojavljuje pod nadimkom i Pegamber sve zna!

27.8.2005. Komentar poslao: Željko Peratović


51.Nitko se na Svijetu Nemozte Odrec Sex i dr..

27.8.2005. Komentar poslao: HAACHT


52.SLIČICE IZ GRADIŠKE TAMNE PROŠLOSTI. DANAS NAJUGLEDNIJI GRADIŠKI NOVINAR JE JEDNE MRAČNE NOĆI (bilo je to dok je pohađao srednju novinarsku školu)GOVNIMA UREDIO FASADU SVoje LIVE KOMŠINICE SEKKE.(ni dan danas nisu dobri)POVJESTIČAR PEGAMBER KAŽE DA JE ŽELJA MOLOVO GOLIM RUKAMA I DA MU SE OD ONDA SVIĐA DA BUDE GOVNAR. u idućem broju BLOGA slijede usponi i padovi novinara od TITOVOG PIONIRA DO agenta MI6.

26.8.2005. Komentar poslao: i Pegamber sve zna!


53...dosolo doba ,,ko koga,,,a rekose nasi stari da vrc ide na vodu dok se ne polupa,,,,e pa sacekajmo ,,vrime lici sve,,,kad ledina priko nas poraste,prasina se slegne,,i noc se spustii,,,,sve ce bit svejeno ,,popa,,glavas,,sanader,,,vjesnik,,itd,,,,,,,ostace prica kao i ova svagdasnja,,,,,boze daj samo samo kruha,,,,a igara cemo sami napraviti ,,,,svijesno ili nesvjesno,,,,SAMI Sebi,,

26.8.2005. Komentar poslao: lovokradica


54.Tele novinarsko iz glasa Glavaša!On je sebi izborio mirovinu od 10000 kuna, vidiš li ti to?

26.8.2005. Komentar poslao: MZ


55.okreće se kolo sreće

26.8.2005. Komentar poslao: OLIVER MLAKAR


56.n.g.s. Gdje si ti care od novinarstva, što ti znaš što je sloboda novinarstva. Da ti plaćaju kruh?! Ti i pišeš jer te plaćaju a ne ono što nalaže novinarska profesija. Ajde dođi slobodno u Gradište i pitaj ljude što misle o svećeniku i kirurgu, ajde napravi taj korak plaćenku. Skupi hrabrosti!

26.8.2005. Komentar poslao: Gradištanac


57.novinarćiću,sad si konaćno slobodan(novinar)Meni prjetiš otkazom a ono TI POPUŠIO otkaz u Vjesniku zato što nisi bio vjeran svojoj kući koja te je hranila,nego si sve smeće koje ti VJesnik nije htio objavit objavljivao u feralu i drugim novinama koje žive od smeča kao što si ti .A to se nesme ,moraš biti vjeran svojoj izdavačkoj kući (VJESNIKU)Sada možeš pisati i za BORBU. P:S sve sam to našao na Blogu dićnog novinara .samo smeće ,smrad , ovi tekstovi o svečeniku i DR .kirurgije Tokaliću su bijeda što radi drugima na svom brljoblogu.

26.8.2005. Komentar poslao: n.G.S.


58.Naš velečasni će definitivno biti glavni, ali i najružniji jer ga sad više nitko ne želi farbati...

25.8.2005. Komentar poslao:


59.čovjek pobjegao pred ratnim vihorom u Zagreb i sada sere ,sere,sere, sere, a webmaster se drži njegove riječi kao jedine i prave istine nad istinama.Ako netko ne želi ići u crkvu neka ne ide, neka mu na sahranu dođu pioniri sa štafetom umjesto popa. Ako mislite da Alojzija treba smjeniti organizirajte peticiju pa šta bude bude

25.8.2005. Komentar poslao: sender


60.nekadsu svecenici bili puno bolji u svakom slucaju nego danas,kao prvo prije nisu imali pravo glasa jer je bio komunizam i bili su zato bolji i njihova je milostinja ovisila o narodu pa i nisu trazili ko danas .Danas neznaju kolikobi novaca trazili od naroda, njima sto vise dajes sve su gori pohlepniji on za vrijeme misa cita tkoje koliko dao za crkvu, kao dasmo na nekoj drazbi ljude ucjenjiva pred krstenjima,pricestima,vjenjcanjima itd.Tako da ljudi su prisiljeni dati novac da bi nazalost ugasili njegovu vatru.

25.8.2005. Komentar poslao: I.D....


61.a krizmenicima postavlja i pitanja za test kao da idu na prijemni ispit na studij povijesti. jedno od pitanja: koji svetac je mučen u Srijemskoj Mitrovici? i kada slicno... toliko je ohol da je jednom ocu kod krstenja rekao da bi bilo bolje da je svojoj maloj dao ime Klopa (ime za krmacu), nego sto ju je nazvao Svjetlana...

25.8.2005. Komentar poslao: novinar Glasa Koncila


62.KŽupnik u Gradištu Alojzije Asić zabranjuje fotografiranje unutrašnosti crkve kao da je riječ o jednom od vatikanskih muzeja kojeg bi mogle oštetiti bljeskalice fotoaparata. Da crkvu tretira kao vatikanski muzej, velečasni je mogao organizirati prodaju razglednica kako bi fanovi Gradišta izvan sela mogli znati na koji način crlva i iznutra blješti od silna mara koji joj je posvetio Asić. Župnik je opsejednut zamisli da crkva mora biti puna cvijeća i za to se uredno brinu određene snaše. Ne znam koliko će fotografiranja velečasni dopustiti na predstojećoj krizmi ( u nedjelju u 18 sati) kad na vjenčanjima dopušta samo tri slike. Za predstojeću krizmu župnik je predvidio još jednu restrikciju: svi će krizmenici (i djevojčice i dječaci) morati odjenuti identične bijele halje koje će im pokrivati noge do stopala i ruke do zapešća. Službeno je tu odluku protumačio stavom da je krizma duhovan čin odvijanje kojeg ne smije biti ometano socijalnim razlikama sudionika vidljivim u odijevanju. I dok se pri većim kupljenjima šljiva suprotstavljaju argumenti koliko je taj propis ima u sebi iskrene nakane (obvezatne halje koštaju 120 kuna i mogu se nabaviti samo kod određene šnajderice). Obratila mi se ove subote jedna Gradištanka s pričom da velečasni Alojzije Asić ne može podnijeti pogled na ljudsku kožu i da je zbog toga propisao halje. - Jednom bračnom paru odbio je krstiti dijete jer se kuma pojavila u košulji rukava do lakata. Kuma se brzo snašla obukavši u skaristiji ministratsku košulju, rekla mi je zabrinuta Gradištanka. Uočene su i druge neobične osobine velećasnog. Za vrijeme jedne mise izderao se na jednu bakicu jer je falš pjevala. Osramoćena pred punom crkvom odlučila se sa mužem svake nedjelje ići na misu u 10 km udaljenu Županju. Pri zadnjem blagoslovu kuća preskočio je jednu u ulici Braće Radića jer domaćica nije bila kod kuće. Žena je taj dan bila u bolnici. Par dana kasnije domaćin je ugledao župnika gdje blagosivlje kuće sa suprotne strane ulice i pozvao ga da blagoslovi i njegovu. I pored toga što su platili lukkno, i što iz opravdanih razloga nisu bili kod kuće, Alojzije Asić odbio im je blagosloviti kuću. Ono što pogađa svakog roditelja nedjeljnih krizmenika odredba je po kojoj oni moraju staviti svoj potpis na izjavu kojom jamče da će njihova djeca do udaje ili ženidbe uredno odlaziti u crkvu i obavljati druge vjerske dužnosti kao dobri katolici. Za ovakvu vrst ucjene još nisam čuo.

25.8.2005. Komentar poslao: sa bloga


63.šta mislite ko će biti najljepši od krizmenika?

24.8.2005. Komentar poslao: znatiželjni


64.Predlazem da se raspise cijena za glavu pojedini ljudi da resimo te slucajeve po kratkom postupku nabimo ih na kolac ili na ku-ac.kolac za one koji misle da su pametniji od ostalih a oni koji su pametni vec da ih razmnozimo to jest na k-ac. postupkom svi ce biti zadovoljni,naravno zrtva kao i zrtvovani a dobrovoljne priloge cemo skupiti zna se gdje na nasem lijepom groblju.BOG

23.8.2005. Komentar poslao: konja za kraljevstvo,Spegelj


65.DALI MI NETKO OD TUTORA MOŽE OBJASNITI SVEĆENIKOVU IZJAVU UOČI CERANSKOG KIRBAJA DA SMO SVI KOJI ODEMO U CERNU JUDE KOJE IDU ŽDERAT I LOKAT. MISLIM DA BI NEKOGA TREBALO POSLATI KOD PSIHIJATRA AKO NE NJEGA ONDA VAS KOJI GA PODRŽAVATE.

23.8.2005. Komentar poslao: BIO NA MISI ako je to SVETA misa


66.Dopunio sam temu novim postom: Krizma u Gradištu. Možete vidjeti na linku: http://www.blog.hr/print/?id=1615103817

23.8.2005. Komentar poslao: Željko


67.Jakog li lista Glas Slavonije. Filijala mafijaša Glavaša i njegovih kriminalaca. Jebe se Glavašu on odmara na milijunskoj vili na Ugljanu? A moj pametni novinaru, Glaa Slavonije, što je Brankec imao prije rata a što sada? Drži to svoje radno mjesto slijepac!

22.8.2005. Komentar poslao: Antiglavaš


68.ma dajte ljudi,nemojte sad braniti popu kad i sami znate da nije tako!!

22.8.2005. Komentar poslao:


69.JEDAN KOMENTAR DNEVNO ZA POJEDINU VIJEST JE PREMALO

21.8.2005. Komentar poslao: SMRT FAŠIZMU I NARODNJACIMA


70.JA SAM STOTI :)

20.8.2005. Komentar poslao: DEBIL


71.Pa ljudi moji stvarno je ona Skorina pjesma "Svetinja" dobra. Ako su navodi "novinara Glasa Slavonije" tocni onda si ti Peratovicu pravi Juda, ali i svaki onaj koji izdaje svog covjeka i svoj narod. Zato sada u Hagu i ima vise Hrvata nego cetnika i Turaka zajedno! Sto se tice naseg svecenika ja stvarno ne znam sto vi hocete, pa crkva nikad nije bila punija, a on je samo iskreni sluga Boziji koji doslovno propovjeda vjeru Boziju i stvarno je napravio puno za crkvu u Gradistu.

20.8.2005. Komentar poslao: Gradistanac


72.JEDAN KOMENTAR DNEVNO ZA POJEDINU VIJEST JE PREMALO

20.8.2005. Komentar poslao: ULJE NA VATRU


73. U MOJOJ KUĆI ANTE GOTOVINA. Lijepo je to reko anonimni gradištanac.A vaš jadni novinarćić je vidio ANTU da se krije u habitu.,i to objavio u jednom tjedniku.Nakon toga je baba carla sa time mahala po cijelom svjetu.Potom su SFOROVCI u Bosni pretresli sve samostane.A vaš dićni novinarčić je dobio 5000,00 eura (JUDINE ŠKUDE)tobože od neke belosvetske fondacije (za koju nikad nitko nije čuo)za tobožnje promicanje slobode novinarstva u HRVATSKOJ.Ako ne vjerujete konektirajte se na blog dičnog novinara gdje na puno mjesta stoji ba je ENGLESKI špijun?

19.8.2005. Komentar poslao: novinar Glasa Slavonije.


74.U crkvu se ne ide radi velečasnog, nego radi Boga(ako uopće vjerujete u njega!)! Grijanje, i sve ostalo u crkvi vam je luksuz, a da toga nema, i to bi vam smetalo! Vama ne smeta velečasni, nego crkva. Najbolje bi bilo zvati se vjernikom, a raditi što ti se prohtije! Samo blebećete gluposti, svećenik nikome nije zabranio da pjeva, niti je koga omalovažavao, a pogotovo tražio 20kn za minus(možda ste se sami ponudili!)!!!

19.8.2005. Komentar poslao: Antonija


75.AKO JE "91 BILO PROFITABILNO ODJENUTI ODORU ZNG I STAVITI GLAVU U TORBU, ZAŠTO JE NISU ODJENULI MNOGI KOJI SU DANAS DOBROSTOJEĆI? PA ZATO ŠTO SU MISLILI DA ĆE HRVATSKA BITI PREGAŽENA A ONI ĆE JOŠ IMATI ZASLUGE TE NEĆE BITI PROGONJENI OD JUGOSRPSKE MAŠINERIJE .- A KAD ONO MALO SUTRA, I SAD TREBA SEBE NEKAKO OPET U PRVI PLAN .KAKO? TAKO DA PLJUJU PO HDZ-u, GOTOVINI, BRANITELJIMA, ...

19.8.2005. Komentar poslao: VELIKA IZDAJA


76.Ja sam za vođenje ljubavi sa Cerankama a ne rata!

19.8.2005. Komentar poslao: The sweet secret of Shima magacin


77.Oko arogantnog Tokalića motaju se samo babe pred operaciju i sitne duše. Novinaru Glasa Slav... pardon Branimira Glavaša preporučujemo neka malo bolje prekopa po prljavom vešu B. Glavaša i načinu na koji je ušao JUNAČKI u taj korumpirani medij. Ma imamo mi u Gradištu neznanih heroja i Gotovina na pretek. Glava, Luks, Đenki, ... i još puno njih.

19.8.2005. Komentar poslao: Nenovinar


78.Jedini NOVINAR GLASA SLAVONIJE kojeg ja znam, a koji bi ustao u obranu Branimira Glavaša i dr. Martina Tokalića, mogao bi biti Bojan Divjak, nećak Vladimira Šeksa, nedavno viđen na listi Glavaševog Inicijativnog kruga za trla-baba-lan... No, nisam siguran jel se baš on nalazi ispod anonimnog potpisa, pa mu se neću ni obraćati izravnije... U svakom slučaju, taj koji se tako potpisao radi medvjeđu uslugu dr. Tokaliću stavljajući ga isti koš s Branimirom Glavašem. A što se tiče gluposti da su "moji slali granate na Osijek", ona samo potvrđuje da mogućnost da ova osoba nije iz Gradišta.

19.8.2005. Komentar poslao: Željko Peratović


79.ej bilo bi dobro kad bi placao dolazak u crkvu tj. pluseve :)

19.8.2005. Komentar poslao: kozorog


80.nemojte se još pobiti....sve u svemu...svi smo skužili da pop nije normalan pa zato....ljudi,zasučite rukave i otjerajmo ga iz gradišta!!!!!malo se potrudimo i našim je mukama kraj,pa nek on mami svojoj viče lezbačo i nek njoj naplačuje minuse..ko je za nek digne ruku

19.8.2005. Komentar poslao: pope vraćaj se kući


81.PERATOVIĆU.DR. TOKALIĆ JE U ZASLUŽENOJ MIROVINI.ZA VRIJEME RATA JE BIO ŠEF(ILI ZAMJENIK)KIRURGIJE U OSIJEKU I SVE VRIJEME RATA JE BIO U OSJEKU , DOK SU OVI TVOJI SVAKI DAN NA OSIJEK ISPALJIVALI NA TISUĆE GRANATA.DA NIJE NJEGA ,GLAVAŠA I JOŠ PAR STOTINA ANONIMNIH HEROJA TI BI DANAS PISAO ZA BORBU A NE ZA VJESNIK.STVARNO SI SE JADNO OKOMIO NA SUSJEDA, JOŠ JADNIJE NEGO NA SVEĆENIKA .IMA TOGA JOŠ ,RECI SVOJIM GRADIŠTANCIMA KAKO SI VIDIO ANTU GOTOVINU U ODORI FRATRA .

18.8.2005. Komentar poslao: NOVINAR GLASA SLAVONIJE.


82.u nedjelju je pop izjavio da mladi minuse moraju plačati 20 kn/kom pa tako kad se dođu vjenčati prvo moraju platiti dug,minuse i sad vi recite da je to normalno ljudi to je daleko od normale i još je cure koje komentiraju na ovoj stranici nazvao lezbačama!!!!!!!!njemu nije mjesto ovdje shvatite to i maknite ga dok nije prekasno,on nema pravo upravljati gradištem i ljudima,nije on jedini tu i malo si previše toga dopušta!Ako netko ne ide u crkvu ne može ga se natjerati svatko vjeruje na svoj način a tim svojim forsiranjem ništa neće postići,..

18.8.2005. Komentar poslao: razočarana


83.Dokle god ove nase domace `bivse` komunjare i udbasi sjede u prvim klupama kod ovog duševno poremečenog Alojza, a kod kuće još pod jastukom drže crvenu knjižicu na mene ne mora racunati u crkvi.Tu neki koji pisu komentare ce se prepoznati u ovom pa zato njih posebno `pozdravljam`! E` moj narode!!!

18.8.2005. Komentar poslao: U mojoj kući stoji Ante Gotovina


84.jedan komentar dnevno za pojedinu vijest je premalo

18.8.2005. Komentar poslao: neka se vatre razbuktaju


85.Zoran Vujović

18.8.2005. Komentar poslao: Marin plemeniti Prkić


86.koji Zoran? imaš najljepše ime na svijetu

18.8.2005. Komentar poslao: ZNATIŽELJNA


87.Zvoni pupu u glavi

18.8.2005. Komentar poslao: Zoran


88.novinarčiću? VIDI SE DA NEMAŠ POJMA O NIĆEMU A NAJMANJE O CRKVENIM ZVONIMA.GRADIŠTE VEĆ DUGO IMA NAJMODERNIJA ELEKTRONSKA ZVONA (polifone melodije)I NE UBIRE SE (KAKO TI KAŽEŠ NAMET)ZA ZVONARA.

18.8.2005. Komentar poslao: TUTOR


89.Pročitaj više o "slavnom" Martinu Tokaliću ex Komunjari LINK

17.8.2005. Komentar poslao: Komšiluk


90.Osim gramzivosti, FARIZEJ ASIĆ njeguje brojne druge hobije pa tako prepravlja Bibliju i druge svete spise; ISPOVJEDNA TAJNA vrlo je JAVNA tijekom propovijedi; obožava križaljke pa tako djeci upisuje minuse za mise i vjeronauke bez obzira na njihovu prisutnost istima. Naime uoćio je da su pedagoška pravila koja tvrde da djeca trebaju slobodan dan u tjednu i ferije posve pogrešna. Zaključio je da djeca nemaju pravo na godišnji odmor. On također smatra da su drugi svečenici i Crkve manje vrijedni od njega i "njegove" Crkve te stoga ne vrijede mise u drugim mjestima. I za njih se uredno dobiju 2-3 minusa. To je "svečenik" koji na roditeljskom sastanku u 2+2 razreda nije našao NITI JEDNO DIJETE (u 4 školska razreda za koja sigurno znam) za koje nije imao ružnu riječ. Lijepe riječi on ne poznaje. Pitam se što Otac nebeski i Sin mu misle o odlascima na misu kod takvog "svečenika". Prije 2000 godina Isus je govorio o posječivanju ondašnjih službi Božijih koje vode takvi sluge Božiji kakav je naš dični Lojzek!

16.8.2005. Komentar poslao: Gradištanac


91.E da taj Tokalić je oduvijek bio lud i na svoju stranu.

16.8.2005. Komentar poslao: Komšiluk


92.www.gradiste.com/forum2/forum_posts.asp ?TID=71&PN=1

16.8.2005. Komentar poslao: D2


93.on je možda franjo pedofil kako švabo kaže panjina moj komšo sto kuća od mene marš van bando pokvarena vodi kipove na pišanje nije ovo ilaća to j gradište

16.8.2005. Komentar poslao: mara podriguša .................i josa leskur


94.velecasni je nedjelje(14.8.) drzo propovjed o uzvisenom vjerniku i gresniku a ako ste sudjelovali na misi i slusali propovjed on bi ispo onaj umisljeni vjernik koji zasebe kaze da je"veci od nekih svetaca".....

15.8.2005. Komentar poslao:


95.šta se tu ima više reći. ludo pa živi.

15.8.2005. Komentar poslao: cr@zy_ru$$y@n


96.Da svi ne misle kao TUTOR i Mara od Popina Šlingeraja koja je prošlog tjedna u frizeraju spopala moju suprugu Nadu (u nazočnosti prije Marije Beblje) da "vam nitko u selu ne odobrava što ste to objavili" i da "ako ste toliko volili mamu, šta ju niste odveli k sebi i Zagreb", svjedoči i većina komentara ove vijesti. A neki dan sam u selu čuo i jednu priču o jednom svećeniku koji je pitao čovjeka koji mu je obavio tražene građevinske radove na crkvi vjeruje li u Boga. Kad je ovaj rekao da vjeruje, svećenik mu je rekao: E pa onda, Bog će ti platiti. E pa zamislite sad da Alojzije od vas traži neku uslugu ili želi nešto naplatiti, a vi ga pitate vjeruje li u Boga....

15.8.2005. Komentar poslao: Željko Peratović


97.Zaboravila sam se potpisati. Mene baš briga za Alojzija Asića. Ako će otići nek ide, ako će ostati nek ostane. Samo Ivanšić projekt ne mješaj jer ga boli briga za njega.

14.8.2005. Komentar poslao: Ivona


98.Tutore, ne plaćem ja za 700 kuna, nego za te novce nije obavljena usluga kakvu se očekuje. Koliko košta 17 minuta od kad se Alojzije pojavio uz lijes kod mrtvačnice do trenutka kada je Tiberije umjesto njega bacio grumen zemlje na lijes u raku, to ti meni reci Tutore. Ili mi objasni ovu računicu: Ako on od 1000 domaćinstava na ime plaćanja zvonara zaradi 50.000 kuna godišnje da bi samom zvonaru dao 18 tisuća kuna godišnje za čitav posao brige oko crkve, što uradi s onih 32 tisuće kune zvonarine? Plati porez državi? Ili kad ti izda krštenicu i naplati 10 kuna biljega, a nikakve ti biljege ili potvrdu ne izda, plati li on porez državi, a koliko od toga ostaje njemu, a koliko ide u Đakovo? O uslugama se radi. Kao vjernik imaš pravo na odgovarajuću uslugu Crkve, makar ne išao u crkvu i ne plaćao ckrveni namet (lukno), što u slučaju mojih roditelja i nije bio slučaj. A o tom - potom.

14.8.2005. Komentar poslao: Željko Peratović


99.Papa Benedikt je danas rekao "Naša vjera je dar a ne teret" to če morati našem TERMINATORU dati napismeno pošto on nema kada gledati televiziju,zaokupljen je pisajući djeci minuse.

14.8.2005. Komentar poslao: krizman u pravo vrijeme


100.Predlazem da se dusevna bolest ,gospodina Aloyzija izlijecimo starom metodom (batina je iz raja izasla) koja je gospodinu poznata tjelesna bol je lijeciva dusevna malo duze traje , neka je gospodin Bog odrijesi od njegana recept Babogredaca za rijesavanje problema nije losa.Babogreci su uvijek pametnije postupali od nas.

14.8.2005. Komentar poslao: Ja sam gospodin Bog tvoj i ,,,,,,, .


101.Iskreno, ništa ne možete značajno poduzet. Pomirite se s tim. I živite kao i dosad. Loš je svećenik, al šta možete.. Crkva je uz njega, a crkva vam treba!

14.8.2005. Komentar poslao: S. ŽENA


102.DE AJD PUSTITE SVEĆENIKA NA MIRU,SAMO RADI SVOJ POSAO...VI BI KAO BILI DOBRI U SLUŽBI SVEĆENIKA?BAŠ BI VAS VIDJELA....NE IDE SE U CRKVU ZBOG NJEGA NEGO ZBOG ONOG GORE!!!!MOŠ OTIĆ NEDJELJOM NA MISU,SAT VREMENA NI TAMO NI VAMO...AL KAKO SAMO MOŽETE BITI TAKVI POKVARENI??!!!#################ŽIVI I PUSTI DRUGE DA ŽIVE##############################

14.8.2005. Komentar poslao: Dijana


103.da su mu mama i dada plačali lukno i išli u crkvu tutore to nema nikakve veze s ponašanjem od popa on je kreten i napada na neke bez razloga glumi da je netko i nešta u selu a zapravo je najveći jadnik i nema pojma o životu...treba ga LIKVIDIRATI odavdje

13.8.2005. Komentar poslao: riba


104.DA SU TI MAMA I DADA REDOVNO PLAČALI LUKNO I IŠLI U CRKVU ,NE BI MORAO PLAKATI ZA 700,00 KUNA.

13.8.2005. Komentar poslao: TUTOR


105.Koje ste vi face nitko se ne smije potpisat?vi ste vjerojatno jos veci jadnici!!sta napadate stalno curu,oladite malo i pogledajte sebe!!!

13.8.2005. Komentar poslao: Ivana


106.Eeej maco!! tko je tu k...? Nemoj si umisljat da si nesto bolje, djico!!

13.8.2005. Komentar poslao: :)


107.Malo pogledajte i preispitajte sama sebe gospodo!

12.8.2005. Komentar poslao: KI


108.Nismo ga još dovoljno napali. Još se nije razbolio. Treba sastaviti peticiju i da je potpišemo. E onda će otići na metlki kao baba roga!!!!! Ha ha ha

12.8.2005. Komentar poslao:


109.Zabrinuti roditelju,svaka ti čast!!to si dobro napisao!!Djecu previše zamara s kojekakvim glupostima!!

11.8.2005. Komentar poslao:


110.Kakav je to Svečenik koji se boji da če mu crkva biti prazna pa za prvi maj napravi prvu pričest.Jadna naša djeca koja ni na more ne mogu zbog njegovih glupih minusa.Ljudi poduzmimo nešto.

11.8.2005. Komentar poslao: ZABRINUTI RODITELJ


111.alojzije,crni alojzije.nije tebi mjesto ovdje panjino jedna.ti nisi normalan.

11.8.2005. Komentar poslao: Svabo&ostala kompanija


112.ma daj zbog tog njegovog izmišljanja broj ljudi a pogotovo mladih u crkvi se strašno smanjio!!!!!jednostavno ne mogu slušati takve laži i uvrjede...

9.8.2005. Komentar poslao:


113.i šta ?? trebali bismo se sada prebaciti u neku sektu.- nije vjera Alojzije,mramorni pod , grijanje i klima,kabriolet summer time sakristija,digitalno zvono sa melodijama,nova fasada i asfalt te sto kipova oko crkve (polako ide u kič), - i ja ne idem više u crkvu ali ne zbog svečenika nego što sam lijen ,i opet ću ići kad osjetim zov

9.8.2005. Komentar poslao: vjera je nešto više


114.I ja sam za peticiju

8.8.2005. Komentar poslao: MAX


115.Navodno:u Babinoj Gredi,dok je bio svečenik,došao je u birtiju pravit reda i prozivati,pa su mu izbili oko. Navodno:kaže isti babogredac da je on rastavio vlastite roditelje zato što čine bludni grijeh. Navodno:kaže jedna uposlenica u bolnici da on ima otvoren karton na psihijatriji. Sigurno: Varoščić,kao dekan i njemu nadređeni,se ne želi mješati u bilo što jer je imao problema sa njim te da će nam pomoći Duh Sveti.Pričekajte malo,jer svugdje izdrži oko 7 godina i bude premještaj-vjerovatno je takav stav i biskupa. Sigurno:"Biskup me poslao da izliječim Gradište od zla..."To su njegove riječi!!!! LJUDI MOJI TO JE ZATVOREN KRUG-JEDNI DRUGE ŠTITE!!!Bojim se da uskoro neću moći odvojiti vjeru od pojedinih "uposlenika u službi Božjoj", a tako sam dobrih i pametnih ljudi upoznao širom svijeta čije je zvanje SVEĆENIK

8.8.2005. Komentar poslao: NE ŽELIM MOJU DJECU BLIZU NJEGA


116.Sav prikupljen novac ide u svrhe uklanjana duševne boli Alojzija A. Unaprid Fala

8.8.2005. Komentar poslao: Zvonar svINJOKOLJica


117.Spektakularno na svinjokolji: Stari gastomen ce vam pokazati kako se peku friške đigerice sa lukom, Loženje pod oranije, Šurenje svinja jednom rukom, Šlajmovanje criva sa starom povarušom i sto drugih spektakularnih svinjokoljskih podhvata.

8.8.2005. Komentar poslao: svINJOKOLJIca


118.SVINJOKOLJA party Pozivamo sve svinjokoljiste na svinjokolju koja ce se odrzati 11.12 u centru sela. Neka svi ponesu noz i jednu gloknu.

8.8.2005. Komentar poslao: svINJOKOLJIca


119.Već si upisao komentar za ovu poruku!

8.8.2005. Komentar poslao: eee pa nisam


120.Hoćemo peticiju!

8.8.2005. Komentar poslao:


121.Ima svećenika i u drugim župama, ko da se moraš u svojoj vjenčat....inače ja sam bio ministrat 10 god i bome više i neidem u crkvu zbog takih, bilo je tu par normalnih al te brzo smijene, ko i sve ostalo....bolje kod kuće sjedit neg popove slušat, jel to su baš POPOVI

7.8.2005. Komentar poslao: cartman


122.ne volim ga ni ja, ali gledam na to s pozitivne strane: BAR NIJE PEDOFIL KO FRANJO KOBAŠEVIĆ!!!

7.8.2005. Komentar poslao: speom


123..,,.,.,minjaj temu .,,,,svakog gosta par godina dosta,,,,vrime da se nesto promini makar na gore ,,teraj zeca a onoo izleti ,,,,,,,,,,medved,,ops...tusammm

5.8.2005. Komentar poslao: lovokradica


124.ko to pozdravlja svabu i ostale? neke nepotpisane k....

5.8.2005. Komentar poslao: ja - trexy


125.WTF? zasto se niko nije potpiso ispod komentara :P

4.8.2005. Komentar poslao: iivansi2


126.neko to odgore vidi sve... tekst me rasplakao...

4.8.2005. Komentar poslao: pozrdrav iz zagreba


127.Eto i slika sa Korčule !

4.8.2005. Komentar poslao: a


128.Aleksa vrati se doma!!!!!!!!!!!

3.8.2005. Komentar poslao:


129.citam ove komentare,oci mi suze a ruka mi drhti...poznata mi je situacija gradistanaca i njihovog "velecasnog" (navodnici s razlogom) i naslusao sam se svakakvih prica u stilu:on ovo,on ono...pa,ljudi,ko vam je kriv kad ste ovce!?!?! sto dopustite da vam netko kroji zivot,poglede na svijet,vasa razmisljanja?imate li svoje "ja" ili ste podvojene i potrojene licnosti? ne zelim sada doticati Boga,postojanje,vjeru...stvar je u tome da nemate muda javno iskazati sto mislite,i u ovom slucaju i u slucaju npr.onog matorog pedofilcine...sve vam se to dogadja "u vasem dvoristu" ali vi nemate jaja da nesto promjenite...kad ste ovce...

3.8.2005. Komentar poslao: nevjernik


130.U crkvu idem zbog vjere u Svevišnjega a ne zbog AA,BB,CC pa tako i vi postupite. Netko to od gore vidi sve...

3.8.2005. Komentar poslao: Djuka


131."TKO NAUDI JEDNOM OD OVE MOJE NAJMANJE BRAĆE, MENI JE NAUDIO" Niti ja ga ne podržavam ali to treba čuvati za sebe,jer kako kaže Gospodin - "NE SUDITE DA NE BUDETE SUĐENI".

3.8.2005. Komentar poslao: Županjac


132.Bolje bi bilo,da sastaviš Gorane site u čast tebi,jer si jedini nenormalni Gradištanac ti!!!!!

1. takav site u čast i diku mene već postoji i lako se pronađe -samo treba znati
2. I ti tek sada Jarane(ice) skuži da sam nenormalan ?!
3.Jednoga ćeš dana (možda) shvati slobodu govora (a i negativnosti) koje nosi Internet.
4.Vidiš da si kukavica kada se ne potpisuješ i kako da se poredim sa tobom

Nadopisao Webmaster

3.8.2005. Komentar poslao:


133.pop nije normalan i to svi znaju.Kako on može zabraniti babama u crkvi da pjevaju?kako on može ljude tjerat u crkvu?kako on smije ucjenjivat današnju mladež?kako on smije ponižavati ljude??dajte nam nekog svećenika koji je pun razumijevanja i poštovanja!!kako on djeci smije reć majmune,gusko,ludo,budalo??to sve izlazi iz njegovih usta s puno mržnje i oholosti i on kao neki svet čovijek?!?ma dajte...

2.8.2005. Komentar poslao:


134.A sad su se počeli javljati i Aleksini ljudi. Prestanite više glumiti da ste neki svetci. Isti se kao i on. Nije on veliki čovjek nego čovjek sa velikom jezičinom!

2.8.2005. Komentar poslao:


135...zelio bih da skrenem paznju na ...OVOGA ::::::::promislite sto radite,,,,,,,,,,, Smatram da gospodin treba da promisli sto on misli ili cini ,,rijeci i djela idu na vidjelo ali misli se treba bojati on sam ,,pravo na misljenje niko nemoze zabranit nikom,,misao nikog ne vrijedja ali djela i ponasanje onoga covjeka koji treba svojim osobnim primjerom da nesto usmjeri a i to mu je zadaca ,ne cini to ,,treba ga ,,odstraniti kao zito od kukolja ,,,AKO SE NE PROMINII;;;;i i postane covjek i dusebriznik onakav kakv treba da bude ,Cijenjen ,postovan ,kao dosadasnji u nasem selu.....Gospodine VELECASNI mijenjajte se zbog onog koji ce ti jednom priupitat zasto si ovce usmjerio u pogresnom smijeru,,

2.8.2005. Komentar poslao: lovokradica


136.Bas se vidi da su same seljacine u Gradistu!!!!!Ne morate se vise dokazivati!!

2.8.2005. Komentar poslao: !!!!!!!!!!!!!


137.Božanski Spasitelj govorio je jednoć svojoj službenici Mariji Lataste: "Mnogo moli za moje svećenike! Ljudi vrlo malo znaju što su svećenici. Oni su nešto veliko i sveto. Tko moje svećenike pogrđuje i sramoti ili prezire, čini sakrilegij, pogrđivanje svetinje. "Sa svećenicima stoji i pada narod i domovina. Stoji i pada svijet i čovječanstvo. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Molite za našu zalutalu djecu i mladež Isuse, Božanski Spasitelju, molimo Te: pokaži svoje milosrđe s našom zavedenom djecom i mladeži! Ne dopusti, da se izgube, iako su se udaljili od puta Vjere i kršćanskog morala, kršćanskih kreposti, te izgubljeni čame u tami svakojakih strasti. Pokaži im ono svoje Božansko Djetinjstvo i poniznost u jaslama, koje postadoše Tvoja Kolijevka izvan tople kuće.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tko ima uši neka čuje.....

2.8.2005. Komentar poslao: Promislite sto radite


138.uredništvo briše poneke komentare tako da je ova rasprava besmislena

2.8.2005. Komentar poslao: freedom of speach


139.Svaka čast 1986. Tko se silom u crkvu tjera taj se Bogu ne moli! Nije ništa čudno što nakon krizme 80% te djece ne ide više u crkvu, a onih 20% ide na silu. I mene moji tjeraju i moram kao ići. Mislim da manje sagriješiš kad ne ideš u crkvu nego kad ideš i onda slušaš sranja od njegove propovjedi i poslije psuješ i njemu i onome tko ga je poslao u našu župu.

2.8.2005. Komentar poslao: Gradišanka


140.*@ ga!!!

8.1.2005. Komentar poslao:


141.nas pop zivi u vremenu od prije 50-100 godina, kad su u selu pop,veterinar i sumar bili bog i batina. to je njemu ostalo u krv i i misli da je neka "faca". kad mu nesto zatreba uopce ne pita jel to moze,koliko to kosta, samo "ja hocu da tako to bude"... odakle njemu pravo zakljucavati crkvu po danu, a pogotovo reci da ce se razbolit na dan kad bi trebao nekog vjencat..., ili da stavi datum za krizmu krajem 8 mj. da se djeca moraju z.. preko cijelog ljeta s kojekakvim ucjenama. tko se silom u crkvu tera ....

1.8.2005. Komentar poslao: 1986.


142.Mislim da niste u pravu!!!!!

1.8.2005. Komentar poslao: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


143.MA ne vrijedi tu peticija. Pokušalo se prije par godina, a onda kad dođe do biskupa sve se zataška. Srakić je isti kao on kad ga štiti. Treba odmah u medije.

1.8.2005. Komentar poslao: Gradištanka


144.....predlazem da se pismeno obratimo Biskupu i da doticnog odstranimo kao nepozeljnog i loseg za nasu okolinu,,,,jednostavno receno ,,mozemo sa peticijom nesto postici ,,eh onda po starom dolazi pitanje izjasnjavanje sa punim imenom i prezimenom i onda svi ce zacutit ko moj Bec u kasne sate,,svi junaci ponikose i u crnu zemlju pogledase.((((imal ko sta pametnoo)) osimm Web cam prid vrata .

1.8.2005. Komentar poslao: lovokradica


145.on nema duha za radit s ljudima

1.8.2005. Komentar poslao: opet ja


146.Ti koji si dosadan sa kopiranjem istoga teksta srami se kao i taj nesposobni pop. Neka ide raditi nešto drugo ako nije u stanju uspostaviti kontakt sa narodom. On je postavljen zbog naroda a ne narod zbog njega.

1.8.2005. Komentar poslao: Udruga Hoćemo novog svećenika


147.Dok je pokojni biskup Ćiril Kos bio na vlasti 1997. ovakav se župnik ne bi mogao dugo zadržati u selu, naravno ako bi se ljudi ćalili na njega. Pokojnog biskupa Kosa s Gradistem je povezivalo veliko prijateljstvo s takodjer pokojnim zupnikom Josipom Ivanusom i on je bio osjetljiv na misljenja zupljana. Inace, Crkva je za socijalizma jako drzala do misljenja svojih vjernika. Od kad je Konkordatom Vatikana i RH KC dobila status gotovo drzavne religije, a ljudi se u popisima stanovnistva mahom izjasnili kao katolici, u KC vjeruju da su oni drzava nad drzavom. Kao da se ponovo vratio feudalizam. Daj Bogu Bozje, a caru carevo. S tim, da sad moramo placati dva poreza crkvi, jedan nam uzima drzava, pa ga proslijedjuje njima, a drugi im izravno moramo placati. U svim normalnim europskim drzavama mozete se odluciti hocete li dio poreza izdvojiti za crkvu (onoj za koju ste se izjasnili da ste vjernik) ili nekoj humanitarnoj organizaciji, primjerice Crveni kriz. Dakle Alojzije je i protiv drzave cim kaze da treba ukinut sudove, a sudstvo je jedan od tri stupa drzavne vlasti. On je vjerojatno i Sabor, a kako se ponasa mislim da si je uzeo i ovlasti policije. Ako se vecina zupljana nastavi ovako negativno izjasnjavati protiv njega, osobno cu organizirati potpisivanje peticije biskupu Srakicu da ga se makne iz Gradista. Biskup to ne mora uciniti, ali cemo to onda razglasiti u svim uticajnim medijima, pa ce si Srakic osim sramote da blagosivlja firme tajkuna Marinka Mikulica mkoji je uporpastio Borince, i dize dreku oko zastite Svetosti Domovinskog rata, priskrbiti jos jednu javnu sramotu. Ne postoji Gradiste radi Alojzija Asica i Marina Srakica, vec obrnuto. Hvala vam svima koji stehrabro iznijeli sto vas tisti!

1.8.2005. Komentar poslao: Zeljko Peratovic


148.on sve sa ispovijedi govori na oltaru pod misom,dresira jadnu djecu,ucjenjuje ih da ih neće krizmati,vjenčati ako ne dolaze u crkvu,proziva ih,ide im kući,moraju mu čistiti a koliko je poznato ima on plačene ljude za to da mu čiste a djecu i mlade nek ostavi na miru i očito ne shvaća u kojem stoljeću živimo!!!!njemu ako je dosadno nek si nađe hobi a mlade ostavi jer imaju oni i drugih briga osim crkve

31.7.2005. Komentar poslao:


149.ti što si se potpisala kao gradištanka svaka ti čast u pravu si sve što si rekla za popa,on je totalni idiot zatucani

31.7.2005. Komentar poslao:


150.Ma dajte. Nemojte sad nama prodavati priče kako je on veliki čovjek. On je bolesna budaletina. On svoj posao ne zna obaviti. Ako on misli da će takvim ponašanjem nešto postići, grdno se vara. Provodi teror u crkvi. Ali na meni ne može. Tjera nas cure da mu čistimo crkvu. Izgleda da još nije shvatio da smo u 21. stoljeću. Laže čim zine, vara te jadne ljude koji mu dođu raditi neke popravke na crkvi. Nitko od njih(po njegovom) nije znao napraviti svoj posao, nikome nije platio u cijelosti, a poslije ih još i tuži. A onda nam s oltara govori o tome kako se treba ukinuti sud, kako bi ljudi trebali biti pošteni. A gdje je njemu poštenje i moral?!

31.7.2005. Komentar poslao: gradištanka


151.svi ste vi jaki samo na rijecima!!!!!!!!! kad ste tako hrabri sta se ne prestavite????? vi ste samo psi koji laju a ne grizu!!! za moj pojam on je veliki covjek koji se samo trudi obaviti svoj posao najbolje sto moze. sta cete reci na to???

31.7.2005. Komentar poslao:


152...jase popaaa pokrajjj plotaaa..dok ga neki baja po obicaju ..... na koji je naucioo ..u nekom tamo drugom selluu....... ne smottaaa....ehh ,,bozee oslobodi me zle misllii....hahhaa

31.7.2005. Komentar poslao: lovokradica


153.mogo je krizmu staviti malo prije a ne u osmonm njesecu

31.7.2005. Komentar poslao: ja


154.ispricavam se....od djela se nista ne vidi

31.7.2005. Komentar poslao:


155.blago se nama curama kad imamo takve protektore koji su jaki samo na rijecima ali od jdela se nista ne vidi...a sto se tice teme ...boze moj svatko ima nekih svojih mana nemogu svi bit savrseni kao gradisci...:)

31.7.2005. Komentar poslao: me


156.Napokon da se neko sjetio izbrukat ga!!!Jel vidite vi šta on radi današnjoj mladeži???Jadni nemaju mira.Svaki dan na misu,vjeronauk,čistit crkvu (malo i pokositi njegovo dvorište)...De ga maknite nekako odavde!!Netreba nam ovdje!!!!!!!

30.7.2005. Komentar poslao:


157.a neka si sam čisti crkvu a cure ostavi na miru,a uostalom nema crkva samo u gradištu pa nek se prestane prijetiti da ih neće vjenčati!!!!!!!!!

30.7.2005. Komentar poslao: m


158.Vratite nam Kazimira Gregica i Frolu...

30.7.2005. Komentar poslao: krsten 54te


159.nije mi bas Alojzije drag , ali da je Peratović istinski komunjara ili barem neki derivat komunizma to valjda svi znaju

30.7.2005. Komentar poslao: crno bijeli svijet


160.njega treba maknuti odavdje,malo si previše umišlja neke stvari a i mogao bi MLADEŽ OSTAVITI NA MIRU!!!!!!!!!!zato što ih toliko forsira oni ga ne vole,..

29.7.2005. Komentar poslao:


161.tako uobrazenu njusku tesko je naci

29.7.2005. Komentar poslao: andro


162......instalirajte Web.cam prid popina vrata...,,,,,,,Sta ne priblizite naseg dusebriznika i nama u dalekom svitu..da ga vidimo i u zivo,,

29.7.2005. Komentar poslao: lovokradica/bio ministrant


163.U nasem rodnom selu dolazili su i odlazili svakakvi svecenici kroz povjest.Svaki od njih je ostavio pecat na generacijama,kultura i nekultura naroda,pa i svecenika covjeka i licnosti ostace upisana u nasa sjecanja.Ima neko gore tamo ko gleda sve pa i njegove postupke NE SAMO PREMA TEBI STO JE UCINIO .Nadam se da samo da cemo ga ukopati istim cinom(Postupkom) u nasem groblju skupa sa onima koje je i on bogu priporucio.

29.7.2005. Komentar poslao: ministrant /gospodina svecenika Ivanusa


164.dirnuli ste u osinje gnjezdo!

29.7.2005. Komentar poslao: Svaka čast na hrabrosti


165.Eto ti ga na! I on je dolijao.

29.7.2005. Komentar poslao: Mudrac


166.Nisu oni svi kao AA. Nasi u Melbourne-u su super.

29.7.2005. Komentar poslao: veejay


167.Svaka osoba koja primi kritiku pa makar bio i Pop je dobrodošla.

29.7.2005. Komentar poslao: Kršteni


168.Ovo je kao da ste otvorili pandorinu kutiju. Nadam se da u njemu ipak nema toliko zla koliko se čini.

29.7.2005. Komentar poslao: Bas


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !