Novosti svibanj 2005.


OBJAVLJENO: 17.5.2005.          PREGLEDA: 4093       KOMENTARA: 17  LINK


Najzanimljiviji događaj svakako su lokalni izbori. Gotovo da je pola sela bilo na nekoj od lista. Barem je meni bilo smiješno tko bi se sve bavio politikom :-)
HSLS na čelu sa načelnikom Srećkom Papcem potukao je do nogu konkurenciju. U Gradištu je HSLS osvojio 14 vijećničkih mandata, dok je jedno mjesto pripalo HDZ-u. Rođo Franja moja sućut! :-( 
Vjerovatno je takav rezultat obećanje da će se uskoro raditi velika tvornica na mjestu nekadašnje IFOR-ove baze – preko puta Lopatnje Bare.
Na neiskorištenom zemljištu između stadiona Ljese i željezničke stanice započela je izgradnja sportskih terena sa tribinama a vrijednost investicije je oko 800.000 kuna. Na slici možete vidjeti trenutno stanje na terenu.

Wireless mreža je u završnoj fazi izgradnje, postavljaju se antene na metereološkoj stanici i traže se lokacije na još nekim mjestima kako bi se postigla optička vidljivost na svim mjestima u selu. Mreža će biti spojena 2Mbit-nom vezom sa Carnetom što je vrlo prihvatljivo - negdje 40 puta brže od klasničnog Dial-up modemskog pristupa.
Žene se Kopić A. i V. Grebenar a to su već uradili Jozić Darko i Baran Ksenija. Njihove slike kao i nove panoramske slike napravljenje sa tornja radarskog centra možete vidjeti u Galeriji slika 5-2005.

Privatizacija Sladorane
U županjskoj Sladorani djelatnici i dalje vrše otkup udjela u Sladoranu Esop. Oni dakle uplatom postaju udjeličari, a potom će i dokapitalizirati Sladoranu Esop. "Do sada je više od 250 radnika izvršilo uplatu, a ovih se dana očekuju i prve uplate kooperanata - kaže jedan od direktora Sladorane Esop Josip Marijanović. Također krajem tjedna Vladi Republike Hrvatske trebalo bi biti upućeno pismo najmere u kojem će Grad zatražiti da mu se iz državnog portfelja bez naknade ustupi 25% plus jedna dionica Sladoran, a preostalih 68,10 % dionica bit će ustupljen Sladorani Esop. Od toga bi nešto više od 51% pripalo radnicima Sladorane, a 17% proizvođačima šećerne repe.

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Portal Index.hr prenosi vijest objavljenu na siteu gradište.com kako je najjači čovjek na svijet - naš Mirkan Filipović dobio batine od seoskih bećara!! Vjerovali ili ne, CroCop je obrao bostan kad je sa svojim suradnikom Igorom Pokrajcem parkirao pred lokalnu birtiju u kojoj su htjeli proslaviti završetak poslova oko Filipovićevog koca za svinje. Nakon što su odbili maknuti auto s ulaza došlo je do obračuna u kojem su, nakon više primljenih bubotaka, brojčano nadmoćniji mještani ipak uspjeli svladati proslavljene hrvatske borce i pokazati im "kako musa jarca dere", pa su Mirko i Igor morali tapkati za predaju. Na koncu se cijeli incident pretvorio u pravu zabavu, a nekolicina lokalnih lola i bekrija svojim će unucima imati što pričati. A možda se i okušati u Pride ringu?

3.6.2005. Komentar poslao: A hhhaaa aaha hhhaaa


2.Gdje su starosti od svibnja

27.5.2005. Komentar poslao: Pilicar


3.al si jedno zaboravio, ovaj put smo Britve naostrili,ovaj put mi raimo po semi voljim ne voljim a sto ne voljim ja koljhim pa nek stisnu pichicu ovi put i nek se vija prasina po tvornickoj parceli a ja cu mu se popiskiti po spomeniku koji mu bude partija postavilau ostalom neznam da bi mogao da mirne duse se krece Gradistem a da mu neko ne posalje pozdrav u obliku cigle il u Auto il u gjavicicu maju´..

26.5.2005. Komentar poslao: Jedan vrlo jeben chikoo!!


4.Eto blesani sada čekajte tu tvornicu poslije izbora! HAHA HA HA HAAA!

26.5.2005. Komentar poslao: Onaj koji zna


5.Za 800.000 kunića gradi se stadion za mali nogomet.Na znanje poreznim obveznicima!

21.5.2005. Komentar poslao: Vjernik HSLS-a


6.Baš si pismen kao bosanac

20.5.2005. Komentar poslao: Zadrti HDZ-ovac


7.kako če naš franja u politiku kada mora mami.... peći kolaće i heklat i ko zna šta još.....

20.5.2005. Komentar poslao: bosanac


8.14 Hsls-ovaca su najpodobniji,najsposobniji,najpošteniji u Gradištu? Ostalih osmdesetak sa drugih lista su otpad i ruglo Gradišta?E pa Gradišci svaka vam čast!

20.5.2005. Komentar poslao: Stari


9.HDZ, pa sta ti ja znam jos kakvi Lazovi svi lazu,prije smo samo mi bili na izboru i uvijek smo ubjedljivo pobjedjivali sa 98,79% a socijalisti ostalo...

19.5.2005. Komentar poslao: tvoj Drug Komunalac


10.gosn.Muhvicu Telefonko svatovi su definitivno u Nedilju a mozda da pocnu i u subotu zavisi kad mlada bude imala vremena

19.5.2005. Komentar poslao: Umjestko Grebenar


11.Pozdrav Gradištanskim jetsetericama sa Berave Dijani Beblje i njenoj kolegici Škomrlj.

19.5.2005. Komentar poslao: Ceranac


12.KAKAV JE TO STRIPTIZ BIO SINOĆ U LANTERNOJ???

19.5.2005. Komentar poslao:


13.Franja opet ni familija nije za tebe glasala

19.5.2005. Komentar poslao: Varoš


14.Grebo kada su svatovi ?

18.5.2005. Komentar poslao: Zvonko Muhvić Telefonko


15.Gdi su separe,i..issusati nevidim ih nigdje sad ce sezona vrbopuca a nebi bilo lose ni koja tanjuraca cisto onako dekoracijski..ili zbog zloupotrebe..

17.5.2005. Komentar poslao: Jopet PREDLAGATOR


16.predlazem da se pojedinim redovima nadiju imena naprimjer prvi v.i.p red posvecen didi Loci drugi recimo hrvatskih velikana kao Ivan Gloncin pa Mama toza itd..imate fantaziju pa naprijed sa prijedlozima..ili da se kumuje jednom redu naprimjer za 10 000.kuna na godinu dana pa kum krsti imenom kako njemu volja..jaa mislim da bi tu Beechaani napravili tulum kao vatreni navijachi ili??....

17.5.2005. Komentar poslao: PREDLAGATOR::


17.Što nam se selo izgradi

17.5.2005. Komentar poslao: Gradištanka


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !