TRAKTOROM NA AUTOPUT


OBJAVLJENO: 5.3.2004.          PREGLEDA: 12513       KOMENTARA: 23


Početkom veljače djelatnici zaposleni na naplatnim kućicama promatrali su nesvakidašnji događaj čije značenje i poslijedice može iskristalizirati samo dublja analiza a ne površni drezga-opis kako su ga interpretirali svi naši važniji mediji. Opišimo fabulativno događaj kronološki bez uzročno posljedičnih veza: Nemate podršku za flash! Na gospodarskom imanju u izgradnji – Seoski turizam – Dražen D. vlasnik, šalje svog pomoćnika g. Stojanovića poznatijeg kao Đuro Pucar po prikolicu piljevine u obližnju pilanu Lužnak. Gospodin Stojanović puni prikolicu piljevinom i tik po završetku posla prilaze mu nepoznate osobe i nude ga rakijom. Onako dobroćudan i dječački naivan, vjerujući u njihove iskrene namjere, u kratkom roku g. Pucar smiruje litrenku raše. Đuro Pucar pali traktor, i prateći desnu liniju kao orjentir, omaamljen nesvijesno skreće prema odvojku autoceste prema Zagrebu. Odbija stati na naplatnim kućicama, misleći da ponovo mora platiti već plaćenu piljevinu, nezadrživo probija rampu i slavodobitno dodaje u najviši stupanj prema Zagrebu. Brojčano nadmoćnija policija zaustavlja ga kod motela Rastovica. Nedugo potom policija preuzima traktor, poniženi Pucar se vozi na zadnjem sjedištu i izjavljuje:“Ne viruj njima viruj meni!“ Na prvi pogled moglo bi se zaključiti da se tamo neki lokalni alkoholičar i probisvijet napio i napravio prometni incident. Ali takav isforsirani napad na jedinku koja je posvetila čitav život uzdizanjem sebe i drugih, često i nesebično zaustavljajući ih na cest po noći, potaknuo je neovisno vijeće i upravu www.gradiste.com da analizira ovaj, protekle i buduće događaje iz više smijerova i nekoliko razina nivo rasčišćavajući oblak dezinformacija rasplinut nad ovim prostorima. Postavljaju se neka čudna pitanja čiji korijeni sežu nečem dubljem i ozbiljnijem, opasnijem od naivnih ceranskih napadaja.
Kako to da policija pronalazi 3.17 promila kod g. Stojanovića na samom rubu općine Gradište a zna se (premda HDZ nije ima nikada više od 15% glasova u selu) da je dozvoljena granica 5.00 promila? Iste probleme imao je i Vinko B. zbog mizernih 2.67 te je zlostavljan u PU Ivankovo.
Kako to da je g. Pucar rođeni brat g. Stojanovića – Mrđe pokradenog „Milijunaša“ ?
Nadalje, zašto snagator Rozzy dokazano jači i od najjači dobiva pozive za pelcovanje psa avlijanera umjesto poziva na K2 – K6 turnire ?
Zašto policija obilazi kuću Kristijana S. Deklariranog botaničara ? Čemu sukobi Kristijana i Vinka B. ako se zna da su oni kao dva oka u glavi?!
Kako to da baš u Gradištu poštari padaju s motora? Zašto više ne smrdi đubre g. Bošnjaka? Zašto voda više nema tako bajni okus i ljekovit svojstva? Zašto poziv za misstera antiuniverzma nije upućen Rešiću ?
Zašto se namjerno optužuje da je Vinko B. pokušao testirati lanac od motorke na ceranskom šanku premda imamo još jednog Vinka B. ?
Zašto se raspala grupa „Opća opasnost“ čim je pristupio Branimir J.(30) miljenik žena a bogme i onih drugih?
Zašto ima toliko neženja i godišnajaka a poznato je, pogotovo u cerni, da su gradištanci najbolji u ljubavi, u ratu i u skidanju putnjice ?!!!

TKO JE TAJ KOJEMU SMETA GRADIŠTE I SVE ŠTO NOSI PREDIKAT GRADIŠTA ?! Uskoro u nastavku


Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Kad Hrvat Srbinu kaze brate,kad slovenci pice plate,kad Crnogorci se posla late,Makedonci dobiju vece plate i Bosanci sve to shvate bit ce opet SFRJ brate

13.6.2005. Komentar poslao: Od Vardara pa do Triglava


2.pa susjedi di je vas onlain

13.6.2005. Komentar poslao: ivna


3.naso sam te naso Lovokradice...,eeeej pa disi bijo? muku mu ljutu...

3.6.2005. Komentar poslao: ex-zabrinuti


4.Vi niste normalni

3.6.2005. Komentar poslao: BG


5.Pozdrav Svingerima Buši i Baniju od dvoje cure preko.

7.2.2005. Komentar poslao: Debele sise


6.Blago teleci osmjeh Gos.Mrdje ne minja se godinama

30.5.2004. Komentar poslao: lovokradica


7.kokan0987oil

5.5.2004. Komentar poslao: fdssdfsd


8.Resic je hospitaliziran nakon brutalnog napada I.Z.!!!!!!

1.4.2004. Komentar poslao: cura


9.Resic je hospitaliziran nakon brutalnog napada I.Z.!!!!!!

1.4.2004. Komentar poslao: cura


10.Djuka ne daj se oni tebe zajebaju iako su policija.Ajde da nazdravimo, popij jos koju rakijetinu! Bog i Hrvatine!

28.3.2004. Komentar poslao: Pero Vuk


11.Đuka Naš Čoek

14.3.2004. Komentar poslao: gradištar


12.Goran i Bani=Umišljeni pederi

14.3.2004. Komentar poslao: dečki iz trokuta


13.Bani mulac

7.3.2004. Komentar poslao: G.K.


14.Ko? Ooooooooooooooooon?! Ne more niko!!!

7.3.2004. Komentar poslao: Umorni igraaac


15.Malo JE Dbrih Newsa SOCO NASTAVI TAKO ALI I CESCE

7.3.2004. Komentar poslao: TROKRILNI PENĐER


16.Da li se itko sjeća da je Đuro pozitivno utjecao na mladež Gradišta? Bilo je to ljeto ratne 91. kada je stari umorni Pucar onako produhovljen, inspiriran i pun doživljaja svako veče pred "pampurom" prenosio na mlađa pokoljenja svoje doživljaje i životna iskustva....Bilo je tu mimike, pantomime, raznih dijalekata..a mladež se skupljala svako veče u sve večem broju. VITAK KAO JELA, ČVRST KAO PRUT-RAVAN MU JE SAMO AUTO PUT. ŽIVIOOOOO 198 GODINA !!!!

6.3.2004. Komentar poslao: Mi smo ga slušali!!!!


17....a kad su mu drpili pred "zgubilom" bajk pa on lagano odvezo doma,1 po 1, par komada,dosla polic. mu kuci i mole ga da vrati natrag pred birc tudje bajsove a Veliki Dzo,staari i umorni igrac im odgovara:"Ne,ne..to su taoci! Dok ne vrate mooj-ovi ne idu nikud!" Sve ostalo je povijest...

6.3.2004. Komentar poslao: Umoran i osamucen


18.toje neka goranova finta(čaura)

6.3.2004. Komentar poslao: Ludacris


19.Ma to može samo umorni Đuro Pucar!Pucaru imaš piče od mene za ovaj podvig!

6.3.2004. Komentar poslao: Saraga


20.NIJE KRIV !!!!!!

6.3.2004. Komentar poslao: TICA-Moj komšija


21....i kako sada...rijeci nedostaju...ovo je samo jos jedan u moru dokaza da u nas ima materijala za barem,necu rec 2 al za sigurno 3 scenarija dobrih,domacih filmova hum.sadrzaja (mislim da bi konkurirali sto posto legendarnim "maratoncima".Svi dobro znaju za pokusaje naseg junaka da se vozi samo na felgama,ulazak u "sheraton" bos,isto tako setnja u 11.mj-dakako bos...Njemu su sva vrata otvorena!

5.3.2004. Komentar poslao: brzina x alkohol = ...


22.Đuro mi smo uz tebe!

5.3.2004. Komentar poslao: Antialkoholičari


23.Pucar legendo ti i brat!

5.3.2004. Komentar poslao: Munchen


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !