GRADIŠTU SP U RUKOMETU


OBJAVLJENO: 10.2.2003. 13:30:09          PREGLEDA: 3694       KOMENTARA: 4


Veliki uspjeh naših rukometaša slavio se diljem domovine pa tako i u Gradištu, iako Gradištanci ne mogu prežaliti nepozivanje u reprezentaciju našeg golmana Braše koji sada brani (malu maturu) negdje u Njemačkoj. Braša je ovaj poziv sigurno zaslužio, dokazao je da je vrhunski golman kada je Jazzu obranio penal na betonu (uhvativši živu loptu) 2001. g.- ne trepnuvši, iako je ovaj pucao iz sve snage. Bili su to najsvijetliji trenuci gradištanskog sporta. Bila je to obrana koja je proslavila našeg golmana i koja će se prepričavati sa koljena na koljeno i rebro. Sljedeće se SP odigrava u Hrvatskoj, a Gradište je ponudilo kandidaturu za odigravanje polufinalnih i finalnih utakmica. Nova dvorana "Luda Žila" daje dobre izglede za ovakvo domaćinstvo. Jezičac na vagi bi mogla biti teretana "Jazovka", odmaralište i lječilište "Dudareve Kupke", sportski kompleks centar "Ljese", prirodni park "Ifina Rupa", kanjon rijeke Berave, rijeka Bosut koja je prirodni fenomen zbog svoje bistrine i ljekovitosti... Kako saznajemo iz (ne)formalnih izvora, sportaši bi bili smješteni u elitnim prenoćištima "Stara ekonomija" i "Šimin magacin za gnojivo". Prihvat navijača bi se organizirao kod Marina na prvom katu, a ostatak bi se razmjestio po kućama kod pripadnika navijačke skupine KRČEVINE DODIJALO (uvijek prijateljski nastrojenih), koji bi se brzo sa stranim navijačima sprijateljili (tek nakon par manjih mnasovnih tučnjava). Navijačima KRČEVINE DODIJALO bi se ograničio unos hladnog i vatrenog oružja na utakmicama prvenstva, što je inače dio dekora navijača KRČEVINE DODIJALO. Logo (crtež, simbol) prvenstva bi bio: prikolica đubra u koju su zabodene vile, sve u bali slame sa motivima bosutske drezge i šaša, ili bunar u kojeg je upao parcov. Moto prvenstva bi bio: "spasimo čvarke od ljetnih temperatura", "nek ide..." ili "ne bacajmo babuške svinjama". Za maskotu turnira su u igri: ZEC M. Šebalja, statusni simbol Ulice Mulaca PARCOV, a spominje se i jedna KOZA (100 Dm) nad kojom je učinjen protuprirodni blud, ali se od koze odustalo iz moralnih razloga. Gradište će svoju kandidaturu promovirati putem medija radija Slobodne Berave-92, koji je najpopularnija radio-stanica Europe. Publiku bi uveseljavao tamburaški sastav "Bosutski Bećari" iz Gradišta, sa Mickom kao frontmenom. U Gradištu su uvjereni da će uspjeti u ovom pothvatu. Međutim postoje i oponenti, a to su ceranci, koji ne mogu sakriti netrpeljivost prema mirnim građanima socio-kulturne općine Gradište. Nadamo se da neće opet morati krenuti Vlak slobode za cernu da stvari postavi na svoje mjesto. Iva Gloncin, dopisnik sa Berave

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Steffice di je Lovokradica,da ga nisu ufatili u krifolofu

8.5.2005. Komentar poslao: dupli flober


2.Što je sa Brašom?

23.3.2005. Komentar poslao: KL


3.Imamo puno sansi uz ovaku preporuku, moto : samo naprjed !

12.5.2003. Komentar poslao: Puta


4.Rozi majstore

5.5.2003. Komentar poslao: Sused


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !