Tko će to platiti! Ivo očajava


OBJAVLJENO: 20.1.2003. 13:51:14          PREGLEDA: 3938       KOMENTARA: 2


Nenadani događaj koji se zbio i nije bio u neku ruku toliko nenadan. Nitko naime nije mogao ni zamisliti da će se Mrđi oduzeti svota koju je zaradio u popularnom kvizu "milijunašu", pravedno i svojim znanjem, premda su svi stanovnici Gradišta očekivali nekakvu spletku u vezi ovog trijumfa našeg sugrađanina! Zbog već poznatih trzavica između opčine gradište i Vlade RH očekivalo se "podmetanje noge", ali ovakav beskrupulozan primjer oduzimanja pravedno osvojenog novca nikako ne!!! Dobri i mirni Gradištanci nisu ni sanjali ovakav rasplet. Pilo se, jelo i podrigivalo i dan i noć, slavilo se naveliko u CB Dijamantu- elitnom okupljalištu "Jet seta". Slavilo se i kod Marina, pročulo se po okolnim mijestima i diljem "Lijepe naše", ljudi su dolazili u Gradište i iz dijaspore, te se i kod Nafija toliko gostiju natiskalo da je morao postaviti ljetnu terasu na -20, i sve je bilo puno!!! Čak se potaknula i inicijativa da se obnove ROYAL i igraonica BIM-BAM, te su radovi na obnovi i pruređenju već i započeli. Stara se ekonomija obnavljala za prihvat gostiju sa svih strana kao prenoćište de-lux kategorije,... Otvoreni su tzv. računi na točkice, jer se očekivalo da će naš slavodobitnik to sve široka srca pokriti, njemu samom i nije bilo toliko do tih novaca koliko do činjenice da može usrećiti toliku masu ljudi, iako je znao da je dio njih došao samo da ga iskoriste. I tada kao "upadanje parcova u Ludu Žilu iz koje svi piju vodu", prenerazila je ova vijest Gradištance i sve goste. Dijamant i ostali ugostiteljski objekti koji su otvorili svoje "račune na povjerenje" doživjet će vjerojatno bankrot, te se postavlja pitanje tko će to platiti?! Međutim, Gradište Times postavlja pitanje svojim čitateljima: ,... a tko će platiti slavodobitniku za pretrpljenu uvredu časti i bacanje rukavice (umočene u rasol) u lice? P.S. Molimo čitatelje da se jave nekakvom inicijativom za riješavanje ovakve sramote, te pozivamo sve na mir i toleranciju, a ne na zveckanje oružja!!! preneseno iz "Gradište Times", Đuro Pucar, pučki pijesnik

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.a joj, ja se ponudjujem

8.5.2003. Komentar poslao: miocic


2.To su sve ceranci zakuvali

8.5.2003. Komentar poslao: Ljuti bečani


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !