Koncert - a nisu cajke !


OBJAVLJENO: 17.10.2009.          PREGLEDA: 4639       KOMENTARA: 9


Samo zato jer su krajem rujna svi prljavi rockeri iz rodne nam grude bili zaokupljeni pripremama za proslavu kirbaja (šurenje prasaca, oštrenje ražnjeva brusilicom, pečenje kolača, necanje, štrikanje. . . ) niti jedan predstavnik sela nije uspio odjezditi šinjobusom u metropolu da bi bio nazočan rock veselici koju su priredili članovi nekad daaavno (sredinom 80-ih) popularnog banda "THE CULT". Pijoniri, junijori, omladina, mlaadež hadezea koji nikad čuli za ovo kulturno umjetničko društvo nažalost malo su se kasno rodili da bi nešto znali o pomenutima no pronađen je specijalni dvostruki agent u dijaspori koji je zanat pekao u ciajeju, efbijaju, kagebeu, ozni, udbi, štasiju, SPRZ-u, te enbieju pa je zajašio pony-bike i uputio se na veselicu koja je 14. 10. održana u jednoj od europskih metropola. Kada je primio šifriranu poruku sa zadatkom upravo je isterivo muve iz trpezarije ali se odmah ostavio ćorava posla i obukao hejvimetal špencle-kožnjak, šimi-cipele od morunkine kože i hard-rock fusekle sa kostobranima te se tako kamufliran uputio ka dvorani "huxley`s neue welt" da bi se infiltrirao u redove matorih ofucanih i olinjalih rockera kakav je i sam. Dvorana je (nećemo reć za pola. . al za barem 2/3 veća od poznate gradištanske ledene dvorane (ex-kino sale) koja danas , ničim zasluženo propada i biva izjedana krnjavim zubom vremena). Ventilacija kakvu bi poželjele mnoge pušnice našega maloga mista. Na ulazu se izrigalo 40 krivotvorenih ojera i dopustilo se da nas ispipa tip iz osiguranja koji nam je pri tome oteo kameru marke "milton manaki" skrivenu u šlinganim gaćama te nije bilo moguće slikopisno sve popratiti ali se nadamo da ce webmaster njesta isčeprkat i uredit?! Odma na ulazu tajni agent nula, nula 5 bio je vrbovan da kupi majicu ili tako neki suvenir sa logom grupe al. . . trijes ojerica za majicu. . . malo je puno?! A, placa u tvornici otvorenih konzervi kasni, dječji doplatak nije stigo. . . Tu se othrvalo kupovnoj groznici i mladenačkim porivima te se zauzeo položaj pred mikrofonom, na ogradi, među najluđima, kakav je nas špijun i sam. . .
U osam kvečeri izasao je band zadužen za zagrijavanje koji je otprašio neku sasvim ok rokačinu koja je trajala oko pol sata (s tendencijom ka 40 min. ), potom su pokupili svoje tambure a na binu iskočiše uigrani momci iz crewa i počeše rihtati sve za točku večeri. Dok si reko "otorinolaringologija" sve je bilo spremno za spektakl; gitare nastimane, bubanj ulupan (mislim da je bio "ludwig", kolko se ja razumijem a ne razumijem se uopće!), prostrt tepih koridorac pred pjevačev mikrofon dimenzija 2xmetaripo (šta mu znaci taj tepih-ostalo nerazjašnjeno al valjda pjevač ne zeli osjetiti daske koje život znače, sta li. . ), izolirkom priheftani kablovi. . sve po JUS-u. . . I taman kad je raja sastavljena mahom od matorih podrtina rockerskih svjetonazora počela derat po četvrtom pivu članovi banda se uspeše na binu uz svesrdno odobravanje onih dole sa pivkanima u ruci.

Slika koju mora imati svaka ceranka koja drži krave i do sebe - Šeki u bijelom odjelu
Od original članova banda ostali su samo gitarista i pjevač koga se svi s kraja 80ih sjećaju po indijanskoj furci;duga crna kosa do guzice, marama kao povez oko čela, digod koje perce u kosi, usne našminkane, mocartica košulja (ko u Jazza). . bijaše sasvim cool tip, cak sta više zgodan. . . A ovaj koji je tada izašao na binu "malo" se razlikovao od ondašnjeg lika. . . 20ak kila viška, kosa poluduga, brada od cca mjesecipodana, rifle "yukon" i neke šimike u stilu 70ih. . . Da smo ga negdje na ulici sreli a da nismo znali ko je. . mislili bi sasvim običan preprodavač maraka sa pijace. . .
OK, prošlo je dvajst i vise godina, opusti se čovjek. . Ali kad su zapržili prvu stvar (Nirvana) ipak se vidjelo da je to stari , umorni rocker koji još ne popusta. . . Prasili su sve u 16 i finfer, sve stare stvari sa Love, Electric i Sonic temple, sve solaže odsvirane u originalu, bez ikakvih izvođenja bijesnih glista na pišanje. . . Primijećeno je da se pjevač malo "štedi" i ne izvlači bas uvijek onako kao nekada ali. . . sve odradjeno super, daleko od toga da je falšao. (Nakon svake 2-3 stvari šegrti donose friško uštimne gitare, nema zahebancije. . . ) U jedno trenutku extaze zafrljačio je svoje daire u publiku koje su brzinom od 2 maha prohujale na metaripo od našega izvjestitelja te se on panterskim skokom (kakvim se nekada bacao Tuudo) izvio i pokušao dohvatiti taj skupocjeni suvenir ali. . . ipak je bliži bio neki stari umorni igrač kojega je zafrljačeni predmet zaštekao u glavu i duboko mu se usjekao u pamćenje a nas agent nije poslije uspio ufatiti niti jednu trzalicu a kamoli koje palice koje su sigurno onako zafrljačene završile nekome u očnim dupljama!!!! Al, nema veze, sve u svemu bijaše to sasvim ok svirka na razini nivoa nekadašnjih legendarnih gradištanskih gitarijada. Otprašise sat i pol, ne izađose 2. puta na bis al . . . Zadatak obavljen! Junak naše poeme tada je ponovo zajahao svoga ponyja te lagano američki odjezdio u hladnu berlinsku noć opijenu miomirisima kebapa i ispušnih plinova nastalih od trabantskih dvotaktnih motora bez katalizatora. Došavši u svoju rezidenciju, pojeo je jednu zelenu jabuku, nahranio pirane u akvariju, legao na otoman te, čekajući san razmišljao o novim zadacima koje će pred njega zasigurno uskoro postaviti savezno izvrsno vijeće gradiste koma.
Eto, šta bi falilo da su naši momci iz repke malo pošli ovim putem a ne zapili na cajkama i napudrali se ko stoke tj, opili se ko medvjedi i bili pijani ko telici? Tko zna, možda bi tada i Andora dernila Ukrajinu. . . .


Specijalni izvjestitelj br.2 poslao je ovu sliku nezadovoljnika općom drušvenom situacijom

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.a gregorianci ccc,propušteni...

28.10.2009. 7:32:27 Komentar poslao: srco


2.ej imate ramstajn u 3 mjesecu 2010 0vai .... nema pojma

25.10.2009. 1:34:14 Komentar poslao: drk


3.Ako ti nešto znači mogu ti blokirati IP adresu, kako hoćeš momak

20.10.2009. Komentar poslao: KONCERT


4.JAOOOO ---- MAMIĆ umjestro da sa bratom trune u Lepoglevi - nada se da će biti gradonačelnik. Uljepšalo mi jutro!!! ha ha ha - za nepovjerovati ali ako se zna tko je sve doselio u Zg - moglo bi biti svašta. Biti će dvorana i arena još :-))

19.10.2009. 8:40:05 Komentar poslao: Buban


5.Dan D je ... nema reklame djabe :-)

18.10.2009. Komentar poslao: Navalite


6.ma sve dolazi u zg,samo dajte paara i vremena!

18.10.2009. 12:12:41 Komentar poslao: dejan ko$utic


7.uuuuu... sta bi bilo da sam znao za koncert, imao para i vremena... a što se šekija tiče... slika je iz sekinih svatova...

18.10.2009. 8:26:00 Komentar poslao: woody


8.Kada i gdje?

17.10.2009. 22:15:43 Komentar poslao: Ilija D.


9.Što bi dao da odem na njiov kompcerat, ali zato je skoro RAMMSTEIN u hrvackoj!

17.10.2009. 20:18:32 Komentar poslao: master Yoda


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !