Kirbaj 2009.


OBJAVLJENO: 7.10.2009.          PREGLEDA: 8140       KOMENTARA: 19


Kirbaj 2009.
Ovogodišnji kirvaj pao je u nedjelju tako da je većina momaka turobnu svakodnevnicu uljepšavala čudotvornim napitkom formule CH3-CH2-OH već u subotu. Ne treba spomenuti da su se mlatile ogromne količine kalorija – putnik nenamjernik bi zaključio da se nalazimo ispod bogatih naslaga mrkog ugljena i da svako radi barem 13 sati sa lopatom …
Tjedan dana ranije Općina je organizirala folklorno večer pa prenosimo sa gradiste.hr:
Povodom Dana Općine Gradište i crkvenog goda Sv. Franje Asiškog, u nedjelju, 27.09.2009. u amfiteatru Općine Gradište održana je već tradicionalna folklorna večer koju je prigodnim govorom otvorio načelnik Općine Srećko Papac. Uz domaćine KUD "Seljačka sloga" Gradište nastupili su  gosti KUD «Kralj Tomislav» Tolisa, BIH, HKUD «Sveti Ante» Dretelj, Čapljina, BIH, Zavičajni klub Ličana «Gacka» Bizovac i KUD «Mladost» Vođinci.

Pijani manijak
Da  alkohol i vožnja automobilom i u kombinaciji sa smanjenim IQ-om ne idu zajedno osjetilo je na vlastitom limu nekoliko automobila parkiranih ispred City birca. Za sada neimenovani i nepoznati gospodin iz Županje srednjih godina sa oko 2,5 promila alkohola zabio se sa svojim mercedesom 190 u nekoliko automobila 4.10. oko 18. sati, dakle u vrijeme najvećih gužvi. Sreća je da nitko nije ozlijeđen. U karambolu su 4 su automobila odvezena Šlep službom a još toliko ih oštećeno. Kako osiguranje ne pokriva štetu nastalu pod utjecajem alkohola, nadamo se da će drakonska kazna ovakve bisere i ostale koji sjedaju alkoholizirani opametiti na dulje staze.


Otvorenje plavog Salooona NK Slavonca
Otvorenjem ugostiteljskog objekta zatvorenog tipa ispod tribina NK Slavonac dobio je prostorije u kojoj se komotno može smjestiti 100-150 osoba. Povodom otvaranja takovog objekta gostovao je i Župan Božo Galić sa svojom svitom i odigrao prijateljsku utakmicu sa veteranima NK Slavonac, ukoliko se može govoriti o bilo kakvom prijateljstvu. Poznato je da kada gradištanac istrči na teren postaje od običnog radnika, činovnika, učitelja zidara – prava zvijer i neman koja ne štedi neprijatelja, sebe, novac a često niti kaladont. Ipak pošto se radi o političarima koji nam kroje sudbinu pušeno im je da ne odu pognute glave i završilo je sa 3:3.
Nakon praznika nogometa ugledni gosti sa vlasti i domaćini opustili su se u novootvorenom Salooonu uz dobru hranu, piće i tamburicu. Kako nam je dojavio doušnik čije ime nećemo objaviti – nakon ugodne atmosfere i razgovora o sportu i inim stvarima alkohol je napravio svoje. Tada su na površinu isplivale neostvarene ambicije, želje i zamisli našeg puka, eksplozija ideja i vizija, valjda potaknute fizičkom blizinom Župana. Premda oskudna školovanja i obrazovanja, slabog znanja hrvackog i perfektnog šutenja stranih jezika probrana gradištanska gospoda umjesto da se lati motike, pluga i flexerice iznosila je u valovima svoje fix ideje. Na sreću u blizini je lijepo uređeni sanitarni čvor za one koji to nisu mogli podnositi. No ako može ona zatucana konjina od Kerumisina orgijati Splitom (2 grad po velićini, 1700 godina stare zidine), možemo i mi iznjedriti pokoje političko tele.
Evo linka na kojem možete vidjeti par slika sa domjenka sa portala nk-slavonac.com – LINK


Kolodvorska - zatvorena zbog kirbajjđija


Recesija:Moralo se odjednom peći 4-ro prasaca i uštedjeti na drvima - a ne jedno po jedno kao u dobra stara vremena kada nema krize.Na slici gore - pripadnici zlatne gradištanske nekadašnje mladeži za kojima i danas djevojkama iz Cerne zastane knedla od kalemljenih šljiva u grlu:T.Boždar, Đero i Pipen.
Saloon u kojem će biti zabranjen ulaz omladini sklonoj opijanju, neučenju i ostalim porocima

Pogled sa Marakane od koje zastaje zadah

Probrana gospoda plave krvi urgirala je na najvišim mjestima kako bi se izvršio neviđen pritisak na gospodina Grebenara da neukine proizvodnju Malza. Povlačile su se veze u Zagrebu, Washingtonu, Prkovcima, Vatikanu i kod Đereka kako bi se nastavila proizvodnja ovog plemenitog napitka. Čak je i Srećko oštrim tonom zvao Kosorjevu da učini nešto po tom pitanju.

Impresivno zdanje stadiona – neki se sjećaju kada se nakon utakmice pralo u kanalima. Kombinacija blata, pijavica, klizećih startova u širokolisni korov otvorenim ranama dodatno je čeličila i jačala genetsku sliku tipičnog gradištosapiensa erektusa (ovo zadnje ne treba objašnajvati cerankama koje imalo drže do sebe )

Mladost Gradišta- nesuđeni bilderi i poligloti

Kirbaj 2009. – tko se sjeća kada je bio na igralištu ?

Dalmacija u mom oku – smokva je rodila kod Sojdana

Braća Leutarević – rado su viđeni gosti na svim događanjima, svinjokolje isključene pa ih ne zovite. Gradiste.com se ograđuje od svih poziva gdje se kolje više od dvoje.

Pemmac i Naffy komentiraju nagli pad Čikaške burze merkantilim proizvodima od koje ovisi i kvaliteta sladoleda nagodinu. Pemčev ortak Mata Knez naglasio je da mu glavobolje osim Mrđe zadaje i drugi brat veleposjedničke obitelji Stojanović – Pucar. Pozivamo na pomirbu, razboritost i razum.

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Kako se zove narodno kazalište u Splitu - Kerumpuh :-)

3.4.2010. 14:08:30 Komentar poslao: !


2.Vidim da ste gore napisali da osiguranje ne pokriva stetu nastalu pod utjecajem aklohola, medjutim osteceni se ne moraju brinuti za svoju odstetu i slobodno neka odu u osiguranje krivca i nek prijave stetu jer ce pare dobiti bez ikakvih problema. To sto je vozac bio pod utjecajem alkohola ne ide na ruku samo vozacu jer ce on morati platiti dio te nastale stete (12 njegovih prosjecnih placa), ali zbog cinjenice da je on bio pijan nece se kazniti osobe koje su ostecene ;) Croatia Osiguranje d.d. (sad mozete doci kod mene osigurati auto :p)

13.10.2009. 14:11:55 Komentar poslao: Josip Stojanovic


3.Kosorici i Smranaderu novelovu nagradu za ekonomiju :-)

11.10.2009. 17:43:26 Komentar poslao: Pop


4.Tišina!

11.10.2009. 17:04:42 Komentar poslao: abudabi


5.pa kad moze maamic sam sebi dodijeliti nagradu-$to ne bi i obama mogo?

11.10.2009. 10:16:31 Komentar poslao: delboy


6.Nosi se sa Obamom, bosancima i hercegovcima.

11.10.2009. 10:14:24 Komentar poslao: Dosadan si


7.Činjenica da je Obama dobio Nobelovu nagradu za mir je konačan dokaz da se radi o dodjeli nagrade koja nema veze sa stvarnošću. Čovjek kojemu je najveća kvaliteta to što je "crne boje kože" dobije Nobelovu nagradu za mir a ništa nije učinio po pitanju uspostave mira u svijetu. Da se to dogodilo u Hrvatskoj, mnogi bi graknuli "lopovi, Hercegovci, Bosanci, i ostali lupeži namjestili dobitnika Nobelove nagrade za mir!". A ovako, nitko ne smije i neće uputiti nikakvu suvislu kritiku prvoklasnoj namještaljci i komediji!

11.10.2009. 9:58:25 Komentar poslao: Alfred


8.eto..neha tamo hertha dobila nobelovu a knjizevnost...obama za mir...a di cmo miiiiiiii?????

10.10.2009. 15:24:47 Komentar poslao: pjesnik s dugom kosom


9.Dobro napisano-KRETEN!Sreća je da nikoga nije zgazio

10.10.2009. 11:58:41 Komentar poslao: U2


10.Zar je Pemac živ ?! Malo je osjedio :-)

9.10.2009. 16:27:32 Komentar poslao: Školski


11.prihvaćamo ispriku i sliku

8.10.2009. 10:02:38 Komentar poslao: Buban


12.mala ispravka... pijani manijak se zaigrao ispred renomiranog ugostiteljskog objekta -martina- split- ili kako li se danas več zove -kladiopnica germania-, a ne ispred city-a. dacia je zavrsila kod marina na terasi.

8.10.2009. 8:11:15 Komentar poslao: woody


13.Najjači ste! Evo Ujedinjeni narodi objavili da je Hrvatska zemlja kontinuiranog razvoja i zavidne brige za svoje građane. Na 45. mjestu smo po kvaliteti života od 182 promatrane zemlje i po tome se nalazimo u grupi "visokog društvenog razvoja". Kada se gledaju tranzicijske Europske zemlje, u višoj grupi od nas su samo Slovenija i Češka.Nije loše s obzirom na to kako kukamo!

7.10.2009. 20:32:48 Komentar poslao: Fidel Revolucion


14.kada ce netko od kriticara i recenzenata pisaonoga stvaralastva obratiti malo paznju na ove tekstove kojih se ne bi posramio ni jedan a be $iimich? IZ FUNDAMENTA OBRATITI PAZNJU !!!!!

7.10.2009. 20:20:01 Komentar poslao: piiter botha


15.Bravo ..jos par takvih lektira i ,,Pulicerova" ti je ili vam je sigurna 101%

7.10.2009. 19:19:21 Komentar poslao: Peter Pan


16.Dok se u nas četiri krmeta peku, nema teških vremena! U Istri otimaje od radničke klase, svi nazad u Slavoniju!

7.10.2009. 15:40:00 Komentar poslao: Lopatam i imam svegaaa


17.zahvaljujemo na moralnoj i svakoj drugoj podršci u ovim teškim vremenima. Napomena - u Istri je kilo pečenke (i to prasad od 40 kila) 170 kuna. Živijo !

7.10.2009. 13:00:46 Komentar poslao: Buban


18.Samo 4. praseta !

7.10.2009. 12:22:14 Komentar poslao: Totalna recesija


19.Test je za čistu desetku! Čestitam izvjestitelju, uredništvu i upravi cijenjenog sajta!

7.10.2009. 12:06:09 Komentar poslao: Lopatam i imam svegaaa


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !