Kirbaj 2008


OBJAVLJENO: 9.10.2008.          PREGLEDA: 7207       KOMENTARA: 6  LINKDan prije i dan kasnije meteo prilike bile su O.K. a za vrijeme samo Kirbaj bezvezno. Možda autor teksta stari ali što očekivati od seoskih zabava za mase. Poznata grupa Crvena Jabuka trebala je održati koncert taj dan u amfiteatru stare Osnovne škole uz besplatan ulaz, međutim koncert je održan 3 dana kasnije u utorak. 

Koncert je okupio dosta ljudi, preko tisuću a porezne platiše Gradišta koštao je 6000 eura. Negdje sam načuo da se matora kljusina Žera ženio taj dan za curu mlađu 20 godina :-).

Hrpe smeća dan kasnije pred Nirvanom. Žalosna slika današnje izgubljene mladeži - mladići sisaju pivu a svaka mlada cura dimi kao Turčin. Dan poslije hrpa smeća i zadovoljni osmjesi vlasnika birtija.
Zuuca - fura se na grofa Death Wandera.
 Zlatna gradištanska mladež imala je birati navečer što će: Dijamant ili Nirvana. Uprava portala gradiste.com nije dugo izdržala pred Dijamantom, a nekoliko je razloga: naša matorost i mahanje nožem vidno napudranog svakojakim alkoholom Đure Pucara. Na žalost nije bilo nigdje policije da ga malo privedu, niti digitalca da ga snimimo i stavimo na jubitu i pošaljemo link muriji. Preko puta uprave prepoznat je tajni simpatizer Željko Peratović u ugodnom razgovoru sa Kulenom Žuniorom.

Izvještaj specijalnog reportera sa lica mjesta

Kako to obično i biva bas kad nam treba lijep dan ono-padaline, laadno, vjetar od pešnajst čvorova...Al, ajd, ipak su dica uspjela potrošit potljam podne koju iljadu pod šatorima i na autićima mada nam se jedan od vlasnika jednog od dijela ovogodišnjeg zabavnog parka požalio da je skrahiro totalka i da mu je Gradište uvijek donosilo slabu zaradu, bez obzira na vrijeme...Izgleda da smo bas baksuzni...

Visoki predstavnici gradiste.com-a, zaduženi za kritiku promuvali su se malo po mjestima koja su in i na kojima se pojavljuju svi koji nešto znače u kulturno-umjetničkom životu našega urbanoga naselja i ustvrdili da je nekada "kada su oni bili mladi" to sve bilo malo drugačije..ali, nećemo sada o tome...Ko nam je kriv kad smo omatorili...
Uglavnom se sve svelo na alkoholiziranu mladež koja uokolo sece s pivkanom u ruci, pripadnice ljepšeg spola koje su mislile da je vani plus 40 pa su se tako i obukle kako bi pokazale sve svoje fizičke a i psihičke, da ne kažem mentalne atribute.
Iščekivani koncert stare nam dobro znane "Crvene zrndalije" otkazan je iz pučanstvu neznanih razloga (po kuloarima se priča da im je na putu, negdje kod Mujića pored Hasića pukla guma na trabantu i da nisu uspjeli nikoga ustopat jer nisu previše ljepuskašti!).
Ali se ipak u javnim glasilima dalo pročitati kako je pjevač taj vikend izrekao svoje "da" pred matičarem sto nam objašnjava razloge nedolaska na kirbaj. Al, neka !Utorak je bio dan kada je koncert ipak održan i oni koji ih vole slušati i gledati ipak su došli na svoje i na komšijino.
Dan potljam kirbaja održano je i svjeccko prvenstvo evrope u vrtenju prasaca na ražnju u organizaciji domaćeg nam moto-kluba . Dečki iz "vilidj rajdersa" potrudili su se da fešta bude na razini nivoa tako da je pivo teklo u potocima, rakiju su pili i oni koji to nikad nisu probali a gostujući motoristi iz blizu i dalje okoline uzalud su pokušavali kod selonačelnika saznati kako najlakše doći do useljeničke vize jer su oduševljeni svježim zrakom pobosutlja i netom ispumpanih septičkih te bi se rado nastanili na padinama našega brda ili razvedenim obalama modrocrvene Berave. Micko i tamburaši su zaradli ko nikad do sada (Micko je svu lovu izvadio iz tambure i odma uložio sve na burzu), Mario Krrrme je glasio za favorita jerbo je njegov bravac na ražnju dugo imao najlipšu boju ali ga je u foto-finishu prestigao dvojac bez kormilara Tuna Aguštiinov i Čola Staparac koji su koristili samo drvo od zahodskih letava sto je uzrokovalo da zar daje odgovarajuću temperaturu a odojak poprimi posebnu aromu sto je formula koju znaju samo staaari majstori domaće kuhinje tako da je vec pomenutom paru dodijeljen prelazni pehar i prikolica bataljušaka.
Zamijećeno je i razulareno ponašanje manjeg dijela dobro odgojene mladeži a i molimo 4 mlade dame koje su vozile bijeli pick-up i u pokušaju isparkiravanja ispred NIRVANE opićile u audi koji se nalazio iza njih, da se jave uredništvu gradiste rakije koma kako bi priznale skrušeno sto su učinile i razloge bijega s mjesta dogadjaja. Sve je dokumentirano, znamo da su mlade, neiskusne, da u datom trenutku nisu razmišljale suvislo ali...ako su spremne za jedan umjetnički život bez predrasuda-sve im je oprošteno!
Htjeli bi se i zahvaliti poštenom gradjaninu koji je našao rejbanke i ubacio ih kod Stipića u sandučić, nije ih prisvojio nego je iskazao ono osnovno u čovjeku, ono ljudsko, ono goruće...ono prevladavajuće sto krasi našeg domaćeg neimara, čovjeka odgojenog na slanini i korici kruva od Mikulića...Dok okolo vladaju laž i mimikrija, krade se nemilo na sve strane, ljudi nerado izlaze poslije osam navečer, kod nas se dogadjaju evo ovakve stvari čime se dokazuje dobri duh koji vlada našim krajem i pozitivno djelovanje lude žile i vode s Dudarevih kupki. Kad se podvuče crta bio je to još jedan blagdan u nizu koji nije bio niti bolji niti lošiji od prethodnih a takvih će sigurno biti i narednih godina i nadamo se da ce gosn Peratović, (poznati novinar, rodom iz našega sela koji je vidjen kako pred Dajmondom polemizira s društvom o tekućim problemima svakodnevice bas na sam dan kirbaja) sastaviti nekoliko rijeci u nekom glasilu i dati svoje viđenje doživljenoga. Ipak je on profesionalac i radi to bolje od nas, ali mi se trudimo i gledamo uzdignuta čela ka horizontu naših budućih ideja koje nas vode ka boljem preksutra! Smrt fašizmu-
Gradiste do Japana!

Na licu Peratovića vidio se spokoj i filling sigurnosti jer CIA,  Udba,  Mi5, Vi6, SOA i POA mogu samo obrati bostan. Ako ne znate tko su ti – to su oni koji vam određuju život, kuhaju ratove, drmaju ekonomijom na veliko i fukaju vas u vašu polupraznu glavu. Pogledajte film Zeitgeist, a možda ne bi bilo loše da ga pogleda i svećenik Alojzije. Svećenik se našao u centru pažnje zbog prebacivanja termina vjenčanja, odbijanja krštenja (godišnjaka-jedared godišnje u crkvi) i zbog sanitarne inspekcije koja je imala primjedbe na zvuk zvona crkve u rane sate.

Jedan od ovih momaka u zreloj dobi  optužen je za podrivanje klera i ukidanje zvonjave prije 7 ujutro. Svećenik je odgovorio kontrapeticijom.

Svjetsko prvenstvo u pečenju prasaca primamilo je veliko broj simpatizera antimakrobiotičke prehrane i kolesterola. Jedan od favorita-takmičara, bivši ogledni primjer Titova pionira, gleda u svijetlu budućnost bez kacige za varenje.

Slika koju nema niti jedan medij i vrijedi više od slike blizanaca Bred Pita i Žalojzine Joly i Šekija u bijelom odjelu. Član uprave i specijalni reporter dere rakiju dukat žutu 1. klasa !
Dan nakon Kirbaja u vrtu nekadašnje dvorane škole Moto Klub održao je svjetsko prvenstvo u pečenju prasaca. Zabavi je nazočio i načelnik Papac kao i veći broj gradištanaca svih uzrasta, boje kože, vjeroispovijesti, spola i godišta.
Gusan i Miki - gospoda koja se uputila iz inozemstva na kirvaj.

Desno - Nino prije više od 25 godina pokrenuo je megapopularan Bim-Bam. Da su članovi uprave ostavljene novce na fliperima, Phoenixu, Space Invandersu itd ulagali u dionice Ekonomije danas bi bilo bahati multibilijarderi okruženi damama sumnjiva morala u bundama od neštrojenih merasta.

Nakon ovakve pripreme za udarac (Top haubica spin forhen) svaki iskusni tenisač razmišljao bi samo o slijedećem poenu.

Vjerovatna reinkarnacija gradištanca i ceranke.

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1."Jer svi sagriješiše i izgubili su slavu Božiju." (Rimljanima 3,23. [Indžil] ) i Alojzije je covjek samo..... nadoci ce i on jedonom (ko bake Eve krofna :D)....)

1.11.2008. 10:40:28 Komentar poslao: paLi


2.he he he ... http://gradiste.com/forum4/forum_posts.asp?TID=434

15.10.2008. 16:10:36 Komentar poslao: Buban


3.:-O

11.10.2008. 1:24:48 Komentar poslao: choMa


4.Pitanje za naše općinare: Kada će se počistiti centar sela? Stoji hrpa smeća pored pošte, asfalt je pun stakla i ulja od kirbajaša! Ili mi bezveze plačamo komunalnu naknadu ili ona ide za neke druge svrhe!?

10.10.2008. 17:42:33 Komentar poslao: master Yoda


5.Prva nagrada je 100 dionica ekonomije

9.10.2008. 17:10:44 Komentar poslao: Buban


6.Ako ima neko kakvu zanimljivu fotku neka baci na forum

9.10.2008. 15:17:01 Komentar poslao: Gost


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !