ŠTO SMO I KAKO SMO RADILI A DA SE NISMO NEUZNOJILI


OBJAVLJENO: 30.12.2003.          PREGLEDA: 6186       KOMENTARA: 6


Prvo pogledajte slike iz nove galerije 12-2003 klikom na VODE

Redakcija www.gradiste.com objavljuje svojim vjernim i nevjernim čitateljima na kraju godine sve najvažnije podatke o uspiješnosti i posječenosti vaše i njioevoe najdraže stranice o tekućoj godini koju ispračamo ovih dana. Mnogo se toga zbilo u Gradištu u protekloj godini. Toliko velik broj događaja ne bi bile u mogućnosti popratiti ni mnogo veće novinske i internet news organizacije, pa tako ni naša redakcija nije bila u mogućnosti zbog objektivnih okolnosti sve događaje i zbivanja na adekvatan način prenjeti internetskoj javnosti diljem svijeta i Šiškovaca, jer ipak smo samo neamateri puni entuzijazma prikupljenog okopavanjem raznih kultura na agrarnom dobru Ekonomiji. Ali ipak trudili smo se kol'ko smo mogli a da ipak nismo zatrudnili, kopali smo i po najstarijem đubretu ne bi li iskopali što vrijedno za vas, ronili smo po beravskom mulju ne bi li upecali kakvu vijest za vas, izlagli smo svoje živote opasnosti stavljajući sjekiru tamo gdje drugi ne bi glavu, kročili nogom gdje su drugi već odavno obavili i malu i veliku nuždu a sve da bi vas pravovremeno i pravovaljano obavještavali. Kao i kroz povjest našeg urbanog mjesta tako i ove godine Gradište je prepuno kulturnih, sportskih, kriminalnih i inih zbivanja koja su u Gradištu uvijek nailazila na plodno tlo. Da bi svekolikom auditoriju dali pravi uvid o 2003 u Gradištu odlučili smo se na usluge istraživačkih tvrtki Berava Resarch i konzultantske tvrtke Mednik Consulting Grupe koje su izradile specijalne studije na istoimenu temu. Uzorak od 1000 osoba obuhvaća prostor našeg urbanog mjesta i ostalih ruralnih naseoka koje ga okružuju. Informacije dobivene istraživanjem sve su nas pomalo ostavile zatečenima, poseban su raritet odgovori koje su nam susjedni mještani Ceranci dali na neka općenita pitanja o njima samima. Obavezno pogledajte studiju! Za početak vam ovdje dajemo svojevrsni siže našeg izdavačkog rada u 2003 godini:
Oko 7850 posjeta zabilježio je događaj koji je šokirao svjetsku javnost sve do dalekog Japana i na prvom je mjestu, a on je zasigurno onaj u kojem se spominje M. Filipović i lokalni gorostasi (koji usput budi rečeno putuju ovih dana na sparing V. Kličku, a potom idu na usavršavanje kod Štefana Leke za  K-1 borbe gladijatora i kućnih mačaka). Nemili nas je događaj sve ostavio ravnodušnima jer nitko u Gradištu nije ni sumnjao u drugačiji ishod. Ovdje se moramo pohvaliti da smo vam upravo mi prvi donjeli tu ekskluzivu te na taj način dokazali da se naši izvjestitelji stavljajući vlastitu glavu na šank birtije uvjek nalaze na mjestu događaja! Uz ovu vijest se veže i otvoreno pismo M. Filipoviću koje je nesmotreni poštar igrom slučaja otvorio i slučajno objavio na netu a koje je zadobilo također zavidnu tiražu od oko 1350 posjeta.

 

Sa 3300 posjeta vijest je o osvojenom prvom milijunu kuna od strane jednog urbano-nepranog Gradištanca u nepopularnom kvizu milijunašu. Uz ovu vijest svoju je enormnu posjećenost zadobila i vijest o sramnom oduzimanju osvojenog novca našem zločincu a ne heroju, zaštičenom svjedoku... sa oko 1100 posjeta kao i izvješća o slavlju u Gradištu koje je završilo razočaravajuće zbog ispostavilo se kasnije ipak neosvojenog milijuna sa oko 630 posjeta. 


Sa 1500 posjeta je i novogodišnji poklon Cerancima koji je za sobom ostavio moralne dvojbe o karakteru Djeda Mraza.

Svakako da su vijesti o sukobima s Cerancima uvijek u žiži interesovanja pa je i vijest o tučnjavi u Cerni prilikom ženidbe jednog Gradištanca zadobila očekivanu posječenost od oko 800 posjeta. I tom smo događaju prisustvovali te smo tamo mogli ostaviti svoje kosti za pse. 

 

Tu je i niz drugih događaja koje možete pregledati na našem linku NAJČITANIJE a za koje su vaši izvjestitelji marljivo radili na nenogometnom terenu i smradom zagušljivim novinskim uredima .

INFORMACIJE KOJE SU NAM DOSTAVILE ISTRAŽIVAČKE TVRTKE BERAVA RESARCH MEDNIK CONSULTING GRUPE NA UZORKU OD 1000 ISPITANIKA A NA PROSTORU BIVŠE OPČINE ŽUPANJA SU SLJEDEĆE:

100% ispitanika je odgovorilo da su od svojih starijih čuli da nije sigurno sam šetati po Gradištu kao stranac, osobito po danu kada ste svima primjetni.
84.78% ukupno ispitanih priznalo je nepobitnu činjenicu da su Gradište i Gradištanci u fizičkom i intelektualnom pogledu ispred svih ostalih susjednih mjesta.
59.23% ispitanih će ljetni odmor ove godine provesti na Dudarevim Kupkama, a 40.77% na Nacionalnom Parku Berava.
90% muških ispitanika ima komplekse što nikada neće igrati u Slavoncu.
88.12% neoženjenih željeli bi pronači žene iz Gradišta tako da im djeca liče na Gradištance.
77.03% ispitanika ocjenilo je da su cure u Gradištu najljepše ali su bacili i sumnju u vjernost gradiških djevojaka. 
75.00% mještana Cerne žali što nisu Gradištanci, a 99.9% priznalo je da se boje Gradištanaca i u Cerni.
66.15% mladih iz Cerne očitovalo se da im je najsretniji događaj u životu izlazak u Dijamant sa rodbinom za kirbaj.
52.11% Ceranaca radije posječuje www.gradiste.com nego li lokalnu im web stranicu, a kao razloge navode da su nezadovoljni funkcionalnošću, kvalitetom i brzinom učitavanja njihovog web sitea kao i da su oduševljeni sadržajima na stranicama našeg agrarnog mjesta..
99% Gradištanaca odgovorilo je da je najbolja voda sa pumpe Luda Žila kod pruge na sjecištu Kolodvorske i Ulice Mulaca..
1% Gradištanaca nikada se nije neuznojilo.

Zahvaljujemo se ovom prigodom našim suradničkim tvrtkama koje su nam dale itekako važne informacije prikupljene neznanstvenim istraživanjem, metodama ručnog razbacivanja gnojiva i korelacijske analize. Redakcija WWW.GRADISTE.COM vam želi sretnu novu godinu po gregorijanskom kalendaru

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Di ste samo pronasli takve intelektualce na slikama!Takvi se biseri nadju samo na interpolovim tjeralicama!

3.8.2004. Komentar poslao: Zivio


2.ne sekirajte se ,bit će jošššššššššš...

22.1.2004. Komentar poslao: tode sam blizu


3.Manjača legendo! Prvi si na listi iako nemaš pojma kako se štopa lopta.

5.1.2004. Komentar poslao: Roberto Carlo


4.Kakvi alkosi :-) !

2.1.2004. Komentar poslao: Sandra


5.Eee Glavni iz Berlingera. Puno te pozdravljam i shvaćam tvoje duševne jade kada se spomene BETON. Pisat ću ti pisma duga iz Gradišta sa BETONA... Vjerovatno te pogodio onaj tekst o ŠESTOJ EKIPI KOJOJ SE NIJE DALO. A to je tako... Daleko od kuće, daleko od srca, a srce i duša uvjek na BETONU. Živio!

30.12.2003. Komentar poslao: Pomočni i neodgovorni urednik


6.Kad mi pises Glavni,o svemu mi pisi,posalji mi strucak trave sa neseg BETONA...Pisi,Glavni dali ljudi zale sto sam morao otici...O svemu mi pisi,Glavni,samo o BETONU nemoj mi pisati. Pisi,Glavni dal jos stoji onaj "Royal" staari,dal se koja nova pjesma pjeva na sokaku...dal jos ziivi staari Pucar,idul treningeri navecer u dvoranu...O svemu mi pisi,Glavni,samo o BETONU nemoj mi pisati!

30.12.2003. Komentar poslao: Dodaj mi fino,da ne mogu promasit


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !