ČESTIT BOŽIĆ


OBJAVLJENO: 16.12.2003.          PREGLEDA: 3643       KOMENTARA: 12  LINK


Lijepo je vidjeti kako Gradište ovih dana sliči Betlehemu. Toliko ukrasnih dekoracija kao u našem mjestu nema nigdje. Sve je okićeno, toliko rasvjetnih ukrasa visi po seoskim kućama da nam se čini da nam javna rasvjeta ovih dana ni ne treba. Ulice su pune sretnih ljudi, osmjeh je na licima svih Gradištanaca. Sve su razmirice oko međa zaboravljene, čitavo selo odiše jednim duhom, nevjerojatno sreća osjeća se sve od Berave do Mednika. Sve je dobro i sve je lijepo. Nemamo ovdje riječi kako da opišemo predblagdanski ambijent u našem selu. Napokon su i stranci u nas dočekani na primjeren način. Nevjerojatno zvuči, ali svakom je Gradištancu ovih dana drago vidjeti stranca, osobito Ceranca u našem selu. Shvatili su Gradištanci da je poštovanje prema svakom ljudskom biću najveća ljudska vrlina. Govor ljubavi i tolerancije prevladava sada u svima. Dolaze Kršćani iz svih krajeva Europe i Svijeta da vide i da se nadive kako se u Gradištu na jedan divan način dočekuje Božić!


Božić je vrijeme mira i ljubavi. Osjetiti radost Božića možemo samo s Isusom, jer se Njegovom rođenju i veselimo. Veselimo se zato zajedno s Njim. Proslavimo Božić s Kristom, pomolimo se našem Bogu i Spasitelju. Pođimo zato svi dočekati Božić tamo gdje mu je i pravo mjesto. Pripravimo ovih dana sami sebe za Božić i polnoćkom u našoj Crkvi sv. Franje dajmo pravo značenje najsretnijem danu u Kršćana, jer samo u Kristovoj Crkvi možemo se istinski i iskreno radovati Isusovu rođenju! Učinimo sebe i naše selo ovih dana boljima. Neka shvatimo da je izobilje jela i pića ovih dana samo da uveliča značenje Božića, a nikako suprotno. Nemojmo zato u pijanstvu i sličnom dočekati Božić. Nemojmo se prepoznati po onoj sv. Pavla apostola: "Bog im je trbuh, slava u sramoti". Zato jedimo i pijmo ali prije svega učinimo sebe boljima. Neka dobro ovih dana zavlada nad nama. Dragi posjetitelji naše internet stranice, redakcija www.gradiste.com vam želi čestit Božić i da u ovim teškim trenucima kroz koje prolazi naša domovina osjetite radost Kristova rođenja i nadu za bolje dane. Želimo za kraj sa jednom sretnom vjesti obradovati i naše mališane, školarce i one mlađe: Naime, Djed Božićnjak je nakon svoje prvotne odluke; da se njemu iz razloga osobne sigurnosti baš i ne dolazi u Gradište (navodno zbog straha), ipak na nagovor naših legendi sa Berave Ive & Mare promjenio mišljenje, pa će i ove godine djeci uspjeti podjeliti poklone. Djeco, www.gradiste.com i vama želi da u veselju i igri provedete nadolazeće blagdane. REDAKCIJA www.gradiste.com !
Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.di ćemo za novu godinu?

9.12.2005. Komentar poslao: gradištanka


2.Runjo voli te Gradište! Kad budeš dolazio morat ćemo neku feštu i sl.

13.1.2004. Komentar poslao: SVI GRADIŠTANCI JEDNODUŠNO


3.Runjo imas moju potporu, kad se vratim krajem 1. mjeseca u Gradiste nesto cemo smisliti!

5.1.2004. Komentar poslao: Goran


4.zdravo ljudi, volio bih malo vise da pricam o Gradistu e gradistancima, sto rade i cime se bave, kulturno umjetnicki zivot mjesta, muzika,tikvice hrana sve bas sve tako da mogu da prevedem na talijanski pa da ubacim stranicu zajedno sa Goranovom u ovaj sajt. Poslje bih napravio izlozbu sa tikvicama a postoji i mogucnost da nadjemo jedno Talijansko mjesto pa da se napravi kulturno umjetnicka razmjena. Neznam sto mislite o mom predlogu. zamolio bih ako neko ima adresu od Srecka Papca ili njegov mail

5.1.2004. Komentar poslao: runjo


5.Svima želim čestit Božić i Sretnu novu godinu!

19.12.2003. Komentar poslao: od Štrebera


6.Ana ljubavi ne bih htio biti vulgaran ispod ovog teksta, nije baš primjereno. Zato te molim da odeš na tekst NEMAN IZ BERAVE pa pogledaj što ti štreber poručuje!

19.12.2003. Komentar poslao: štreber pun nevinosti i neznanja


7.Draga Ana iz ZG, dok tu ljepotu ne vidis neces niti znati kako je. Dakle dodji i uvjeri se

18.12.2003. Komentar poslao: Gradistanac


8.hay. lijepo ste to sve napisali ali previše uljepšavate. možda je to sve tako lijepo i bajno ali tekst ko da je pisao neki štreber pun nevinosti i nenanja. voljela bih doć i uvjerit se u ovo što pišete. anna iz z

18.12.2003. Komentar poslao: ana iz zg


9.PO-MOLIMO SE...

18.12.2003. Komentar poslao: Tunjo Mishomor


10.Najljepše je doma za Božić! Webmasteru, da li se vraćaš kući za Božić?

17.12.2003. Komentar poslao: Gradište blues band


11.Evo i mene k vama.Bas je ljepo na Bozic u Gradistu!

17.12.2003. Komentar poslao: iseljenik


12.Svaka čast!

16.12.2003. Komentar poslao: posjetitelj


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !