NEĆEMO U ISTI KOŠ SA CERANCIMA


OBJAVLJENO: 4.11.2002. 16:39:39          PREGLEDA: 3971       KOMENTARA: 9


Nemir. Nespokoj. Čuđenje. Zgroženost. Mržnja i gađenje. Spominje se i žrtvovanje vlastitog života samospaljivanjem još nepopijenom rakijom i prežderavanjem kobasicom podrigušom. Sve ovo mali su epiteti da bi oslikali ono što osjećaju stanovnici Gradišta koji su s nevjericom dočekali sklapanje sporazuma s nižerazvijenim naseokom cernom (ne zaslužuje da joj se ime piše velikim slovom). Prosvjedi u centru sela (tj. općini), demonstracije, blokirani svi prilazi selu, prikolice đubra na cestama, stanovnici sa vilama u rukama, mlado-staro sve je na nogama, tisuće razbijenih jaja na zidu općine u znak prosvijeda i nezadovoljstva sklapanjem ovakvog sporazuma. Stanovnici Gradišta ne mogu vjerovati da ih se opet gura u primitivizam, provincijalizam, jad i bijedu, sada kada smo napokon premašili i sami sebe. Jer Gradište je "Zapad", Gradište je "kulturna prijestolnica", Gradište je "nositelj društveno-kulturnih zbivanja", Gradište je "slika visokorazvijenih moralno-vijerskih vrednota", Gradište je "izlaz u svijet" okolnim selima kao Županja, Bošnjaci, cerna, Šiškovci,... Dok susjedna sela nisu ništa drugo doli,... (nećemo vrijeđati). Gradište ima dva brda, dvije predivno čiste i bistre rijeke, izvor žive vode "ludu žilu", na daleko čuveno lječilište "Dudareve kupke", dva stadiona "stadion Koreje" i "stadion Ljese", teretanu kod J...-a, bulevar "Ulice mulaca", aleje; Beč, Varoš, Vršak, Lisičak, kružni trokut; Župnik-veterinar-Lanterna,... da o velikim i markantnim ličnostima našega sela i ne pišemo jer ne bi stalo na hard disk od 100 GB. Barem za sada dok naš Webmaster, propovjednik mira i ljubavi, osobito ljubavi, ne odluči staviti naše legende na uvid svekolikoj Internetskoj javnosti. Još uvijek se pamti njegova propovjed početkom 1999.g u Županjskoj dvorani kada su ljubav i tolerancija postale sveta zakletva masama nižerazrendnih navijača nižerazrednog kluba «Nadničar» zvani Olimpijke. Neki će tu propovjed pamtiti zauvjek ! Jednostavno kada spomenete Gradište mislite na hrabrost iznad čovjeku zamislivih granica. Građani Gradišta jedinstveni su u stavu da se razvrgne ovaj sporazum i da se za stanovnike susjednih nižerazvijene naseoka uvedu vize za boravak u Gradištu, jer samo ćemo na taj način zaštititi ovo naše predivno mjesto od primitivizma. Zaštitite nas, mi smo endemi, mi smo "runolisti", mi smo posebnost ovoga, onoga i prošlog milenija. Vladimir G., član uprave

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Branimir Baron ima takav stil pisanja(odnosim se na naslov ,,NEĆEMO U ISTI KOŠ SA CERANCIMA") ...pomislio sam da je mozda dobio licencu dopisnika za ,,Gradiste Com" ali sam na kraju vidio da fali njegov tipicni ,,Südosteuropa Redaktion Branimir Baron Zagreb!!

21.12.2007. 9:49:02 Komentar poslao: Peter Pan


2.Ah da ja sa uskladio ljubav, dobrotu i nasilje... Pa sam jednog beravsKog jutra uvatio Ceranca i odveo ga u BERAVSKE proplanke gdje sam ga sa GVOZdenom Kur...Č...ino: prašio u usta 2 sata i iz ljubavi mu s njom poizbijo sve caklene zubiče... NI PRVI NI ZADNJI PUSA OD KUPUSA MOJIM OMILJENIM cerancima....

17.12.2007. 11:17:23 Komentar poslao: Agresivac


3.ECeranac 123 eto kakvi ste vi, samo za naisilje. Mi smo za mir i ljubav i kazemo nema nisaa sladje nego voditi ljubav sa cerankama na leniji.

17.12.2007. Komentar poslao: Zagor


4.boze moj kolika je kultura porasla na ovome webu, ma zar nemate sto pametnije da radite i pisete

16.12.2007. 13:56:55 Komentar poslao: Talian


5.hahaha...kako ste fino izgorili na kirbaju!!!!! ma nema nista slađe nego tuc gradistance....pozz

15.12.2007. 18:33:20 Komentar poslao: ceranac123


6.I I II Jebem vas u penale...bas nas tu uspjedoste.... ufffff... jos mi u dalekoj njemackoj moraju nos trljati....(ma to je ,,Jazz" prodo utakmicu)

18.9.2005. Komentar poslao: Okorjeli novopeceni Slavonac


7.UKHGFHGFGVNBINFGOGHOFGMBIFJHOPDČJBGIOJHIGDJBBM, ,JHGIHUGGHVUFVIJJGKF MCVKBNC,FJGIOKCGJHNIO GJIJIT KVJIOHJGJKJBOGPKH

12.1.2004. Komentar poslao: DUDA


8.Daj nemojte se glupirati, Cerna je pravo selo, a ne gradište. pogledajte samo vaš kirbaj i naš, te usporedite koliko je kod vas ljudi bilo, a koliko kod nas.Nemam nista protiv gradišta, al stvarno ste selendra.

5.10.2003. Komentar poslao: Itto


9.Dođi pederu u Gradište pa mu to kaži, stoko ceranska nekulturna

28.8.2003. Komentar poslao: Itto


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !