Aktivne temeAktivne teme  Ispiši listu članova forumaLista članova  KalendarKalendar  Pretraži forumTraži  UupoomoćUupoomoć
  RegistracijaRegistracija  LoginLogin
Dogadjaji
 Gradište Forum : GRADIŠTE : Dogadjaji
Ikona poruka Tema: Koji je ovo biser ? Odgovori Pošalji novu temu
GRADIŠTE FORUM
Autor Poruka
Buban
Gazda foruma
Gazda foruma
Avatar

Pristupio/la: 25.Siječanj.2003
Online Status: Offline
Poruke: 604
Citiram Buban Odgovorbullet Tema: Koji je ovo biser ?
    Poslan: 15.Lipanj.2009 u 15:45
Koji je to biser ?!?!
 
 
Srednjoškolac spašen od utapanja u Savi
Objavljeno: 13.6.2009
ŽUPANJA - Završetak školske godine koji je skupina učenika 1. razreda Srednje tehničke škole iz Županje protekle srijede oko podneva slavila na šetnici savskog nasipa pokraj Gradskog muzeja, zamalo je završila kobno. Skupina 15-godišnjaka odlučila se osvježiti u Savi, a nekolicina ih je, kako doznajemo, odlučila pokušati preplivati rijeku. U natjecanju tko će biti brži učeniku iz Gradišta u jednom
Iako se mnogi građani već godinama osvježavaju u Savi, posebice na izletištu Poloji, ali i na tzv. kupalištu pored Gradskog muzeja, ni jedna od tih lokacija nije registrirana kao kupalište. Građani se ondje kupaju na vlastitu odgovornost, a na to ih upozoravaju i ploče s natpisima. Sve dok Grad ne oformi spasilačku službu, Županja neće imati službeno kupalište.
Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela potvrdio nam je da je upoznat s događajima na Savi, te da su policajci odmah otišli na mjesto događaja. Također je potvrdio da skupina učenika koja se kupala u rijeci nije konzumirala alkohol.
je trenutku ponestalo snage i počeo se utapati. Brzom intervencijom njegovih kolega i građana koji su se tamo slučajno zatekli, učenik je u zadnji tren izvučen iz vode i izbjegnuta je tragedija. Službenik Granične policije koji je bio u blizini vidjevši što se događa o cijelom je slučaju izvijestio PP Županja, a odmah je pozvana i Hitna pomoć županjskog Doma zdravlja koja je ubrzo stigla na mjesto događaja. Ekipa Hitne reanimirala je mladog Gradištanca koji je prevezen u Opću bolnicu Vinkovci gdje je neko vrijeme zadržan radi prevencije. Otac nesretnog učenika Z. I. jučer nam je rekao da je stanje dječaka stabilno, te da samo dragom Bogu može zahvaliti što je njegov 15-godišnji sin živ. "Ovo je bilo prvi put da se moj sin kupao u Savi i u nekoj rijeci uopće. Sava je opasna i odnijela je mnoge živote jer stradavaju i iskusni kupači, oni koji poznaju nepredvidljive ćudi Save, a samo jedan od sto slučajeva uspije preživjeti. Moj je sin, srećom, bio jedan od njih i ovaj put zahvaljujem gospodinu Maričiću bez čije bi intervencije ishod bio tragičan. Djeca tog dana nisu imala nulti i prvi sat, a vrijeme su odlučila iskoristiti za kupanje, no njihova nesmotrenost dovela je do ovoga. Sin mi je rekao da je voda bila hladna i da je zbog pothlađenosti odjednom počeo gubiti snagu, a obala je bila dosta daleko. I da nije priskočio gospodin Maričić učenici ga sami ne bi uspjeli spasiti", poručuje dječakov otac, još uvijek uznemiren zbog tragedije koja je zamalo izbjegnuta.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ


Editiran od Buban - 15.Lipanj.2009 u 15:47
IP IP Logged
master Yoda
Matora kljusina foruma
Matora kljusina foruma
Avatar

Pristupio/la: 06.Studeni.2006
Online Status: Offline
Poruke: 384
Citiram master Yoda Odgovorbullet Poslan: 15.Lipanj.2009 u 19:01

Ivanšić Mislav

http://infoteka.hr/
IP IP Logged
Inguan
Matora kljusina foruma
Matora kljusina foruma
Avatar

Pristupio/la: 27.Kolovoz.2006
Online Status: Offline
Poruke: 714
Citiram Inguan Odgovorbullet Poslan: 19.Lipanj.2009 u 23:42
Originalno napisano od master Yoda

Ivanšić Mislav


http://www.vinkojovanovac.com | http://vinkojovanovac.com/blog
IP IP Logged
Odgovori Pošalji novu temu
Verzija za ispis Verzija za ispis

Skok na forum
Ti ne možeš poslati nove teme u ovom forumu
Ti ne možeš odgovoriti na teme u ovom forumu
Ti ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu
Ti ne možeš editirati svoje poruke u ovom forumu
Ti ne možeš kreirati ankete u ovom forumu
Ti ne možeš glasati u anketama u ovom forumu


Gradište.com

Čekajući da se učita stranica, potrošili ste 0.094 sekundi(a).